Още 125 млн. лв. отиват за ваксини, дотук са 305 млн. лв., сметна Борисов

Ангелов: Вървим по план, дотук са ваксинирани 3844 души
182
Още 125 млн. лв. отиват за ваксини, дотук са 305 млн. лв., сметна Борисов
Снимка: Правителствена пресслужба

125 милиона лева за ваксини срещу коронавируса отпусна правителството на днешното си заседание.

"С тези 125 милиона лева, общо 305 милиона лева са дадени от парите на българските данъкоплатци за ваксини. Ваксините са безплатни и се слагат само при желание от страна на всеки българин", заяви премиерът Бойко Борисов и напомни, че ваксините са одобрени от Европейската агенция за лекарства и Европейската комисия.

Още по темата
"Ваксината е единственото, което може да ни извади от пандемията. С огромните усилия на всички наши лекари и медицинските сестри, санитари, лаборанти, личния им пример, който дадоха с ваксинирането. Това е единственият шанс, който цивилизованият свят вижда в момента – чрез ваксините да излезем от тази война“, каза още Борисов.

В същото време той постави акцент и върху своевременната подкрепа на правителството в социално-икономическата сфера. "Правим всичко необходимо, за да пазим работните места, да запазим бизнесите", добави Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов информира, че ваксинацията върви по план и вече са ваксинирани 3844 души в цялата страна.

"Във всички области на страната е направена организация за ваксинирането на медицинския персонал на първа линия", посочи  Ангелов. Министерството на здравеопазването ще започне също така информационна кампания, за да може всеки български граждани да бъде осведомен за процеса на ваксинирането. 

Очаква се в началото на следващата година в България да пристигне и следващата пратка ваксини, за което е създадена необходимата организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Сметна Борисов"!Втора година,"математикът"обикаля България.Джип,още две три коли 7-8 гавазина,издухват пенсиите на стотици хиляди българи,които се усукват за да свържат двата края.***,волски търпелив народ сме,затова уравнението на "математикът" винаги получава отговор.
154
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 167Ваксината струва 12 евро.Казаха го официално.Но не там е проблемът.
153
1
 
8
 
! Отговори
Whu the fuck are you преди 3 години
ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ И НИКОЙ НЕ МЕ Е ПИТАЛ ДАЛИ ИСКАМ ИЛИ НЕ!!!?
152
0
 
2
 
! Отговори
До 168 преди 3 години
Няма как да разбереш себестойността,ако не ти каже производителя!Иначе всяка държава си плаща бройката,която е определила ,по цени договорени между ЕС и производителя,които не е по себестойност естествено.Освен това в началото всички държави платиха и за разработката като помощ.
151
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не разбрах...колко е себестойността на една от тези прословути ваксини...?
150
3
 
0
 
! Отговори
Бг преди 3 години
За тея Путин е приготвил специална ваксина Cпутник-Н и ще я предостави съвсем безплатно. Н-се разшифрова като Новичок. Доказателство - не ги е поздравил за Нова година и Рождество
149
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
305 000 000 ДЕЛЕНО НА 7 000 000 МИЛИОНА BG se padat po 43.65 leva a nai skapata vaksina e 30лева .само къде не стана ясно оште колко милион4ета 6 даваме
148
8
 
1
 
! Отговори
до 160 преди 3 години
В коя държава е било по добре по време на пандемията?Хем искате хлабави мерки или без мерки,хем се бунтувате срещу маски, дистанция и дезинфекция,като примaти,т.е. една част безотговорни ,дори горяха маски,пак с цел да дестабилизират мерките публично,същите обаче минаха и през болниците и пак същите реват ,че имало много заразени и нямало организация.Значи хем има много заразени,ама защо са толкова,защо болниците препълнени,защо медиците се заразяват,абе вие нормални ли сте?
147
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успешно ваксиниране на всички които желаят и колкото по скоро толкова по добре.Ваксините и преди и сега остават най сигурния начин за предпазване както в миналото така и днес. Хейтърите и да си дрънкат,няма значение!Фармацевтичните компании печелели,е това е нормално, не може да произвеждат без пари,вложенията никак не са малки,освен това имаше изключителна публичност както по време на изпитанията ,така и относно информираността към медиците и тези които следяха резултатите.
146
4
 
6
 
! Отговори
ТОВА преди 3 години
БЕЗСПОРНО ТОВА С ВАКСИНИТЕ ЩЕ БЪДЕ НАЙ- ГОЛЯМАТА ИЗМАМА В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ДОСЕГА!!! ЕДНА ХАЙКА ФАРМАЦЕВТИЧНИ КОМПАНИИ ДИКТУВАТ НА СВЕТА КАК ТРЯБВА ДА СЕ СПАСЯВА ОТ ГРИП И КОВИД...А ИМА МНООООООГО ПО- ЛЕСНИ И ПРОСТИ НАЧИНИ! НО СТРУВАТ СТОТИНКИ!!! А ТОВА НЕ ГИ ПОЛЗВА!!!
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На това му се казва визионер ! Сега ще хвръкнат още няколко пъти по толкова а можеше да се финансира родна ваксина ... Или може би тея професори са професори само по телевизора !
144
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто Вожда трябва да следва примера на Евреите,предлага двойна цена за ваксини и го осигурява до два месеца,средствата могат да бъдат осигурени от орязване на Заплатите и Субсидиите на всички болници в България,след като се справиха най зле в Света с настоящата пандемия!
143
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великия строител !.......?
142
0
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Баце може да е прочел само една книга но по сметките много го бива.По чекмеджето се познава
141
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 154В Израел ако ваксинират 150к на ден, значи не са евреи :)) Но мисля че си достатъчно глупав да го разбереш :) Слагай ваксината, твоя си работа, щом си толкова "интелигентен" :)) Една ваксина за да е доказана, трябват минимум 5 години.... аз все още не знам ваксина против който и да е вирус до сега, но блаженни са про*тите :))
140
2
 
8
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
С това темпо вероятността да придобием колективен като минем през заразяването е много по сигурно от колкото ваксинирането.
139
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! В Израел ваксинират 150 000 души на ден, ние вече ваксинирали 3800 за 3 дни. Не е зле.
138
0
 
6
 
! Отговори
V преди 3 години
305 милиона щото са купили от най скъпата ваксина нещо като ф16 при ваксините.
137
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нужно е да има и други вакси догодина ,не тая която и Шахин не се е ваксинирал ,трябва да има избор от поне 4-- 5 ваксини
136
0
 
12
 
! Отговори
Ваксините преди 3 години
НЕ СА БЕЗПЛАТНИ!!! НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГИ ПЛАТИЛИ, И ТО ЗА 5 МЛН ДУШИ ПО ДВЕ ДОЗИ НА ЧОВЕК, ПРИ ТОВА - ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!! ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ И НИКОЙ НЕ МЕ Е ПИТАЛ ДАЛИ ИСКАМ ИЛИ НЕ!!! ТОВА ЛИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА НА ЕС?!?! ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ ФАШИЗЪМ!!! ИМА МНОГО ДРУГИ НАЧИНИ ДА СЕ ПРЕДПАЗЯ ИЛИ ЛЕКУВАМ ОТ ТОЗИ КОВИД, КАКТО И ОТ ГРИП!!