Още 125 млн. лв. отиват за ваксини, дотук са 305 млн. лв., сметна Борисов

Ангелов: Вървим по план, дотук са ваксинирани 3844 души
182
Още 125 млн. лв. отиват за ваксини, дотук са 305 млн. лв., сметна Борисов
Снимка: Правителствена пресслужба

125 милиона лева за ваксини срещу коронавируса отпусна правителството на днешното си заседание.

"С тези 125 милиона лева, общо 305 милиона лева са дадени от парите на българските данъкоплатци за ваксини. Ваксините са безплатни и се слагат само при желание от страна на всеки българин", заяви премиерът Бойко Борисов и напомни, че ваксините са одобрени от Европейската агенция за лекарства и Европейската комисия.

Още по темата
"Ваксината е единственото, което може да ни извади от пандемията. С огромните усилия на всички наши лекари и медицинските сестри, санитари, лаборанти, личния им пример, който дадоха с ваксинирането. Това е единственият шанс, който цивилизованият свят вижда в момента – чрез ваксините да излезем от тази война“, каза още Борисов.

В същото време той постави акцент и върху своевременната подкрепа на правителството в социално-икономическата сфера. "Правим всичко необходимо, за да пазим работните места, да запазим бизнесите", добави Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов информира, че ваксинацията върви по план и вече са ваксинирани 3844 души в цялата страна.

"Във всички области на страната е направена организация за ваксинирането на медицинския персонал на първа линия", посочи  Ангелов. Министерството на здравеопазването ще започне също така информационна кампания, за да може всеки български граждани да бъде осведомен за процеса на ваксинирането. 

Очаква се в началото на следващата година в България да пристигне и следващата пратка ваксини, за което е създадена необходимата организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 134И като се събуди,чаршафа около врата ли ти беше или пръстите бяха в контакта ?Що не продължиш да сънуваш - безплатно е !
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С това темпо на ваксинация по 500-700 човека на ден до края на 2021 ще са ваксинирали едва 6% от населението. Постоянно говорят колко пари да дали, но не виждаме, нито есксините, нито резултата. 5000 -те бройки, които пристигнаха са смешни на фона на изхарчените суми.
133
0
 
6
 
! Отговори
За съжаление преди 3 години
ББ не може да направи никакъв самостоятелен избор, различен от този на ЕС.
132
0
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
а защо са безплатни? за какво плащаме осигуворки?
131
0
 
5
 
! Отговори
Изчислено е преди 3 години
За 5МЛН. ДУШИ ЗА ВАКСИНИРАНЕ С ПО ДВЕ ДОЗИ. ПО З0ЛВ. ДОЗАТА. ЗА ДВЕ ДОЗИ - 60ЛВ. САМО ЧЕ, в БГ общо са по- малко от 6млн., а и младежи до 20 год. Въобще няма да се вакситират. Махаме и тези с противопоказания и бременните. Остават по- малко от 4млн. От тях - желаещи по- малко от 2млн. НАЙ- МНОГО!!!
130
1
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До ГРЕШНИ ПАРИИмаш голяма грешка. Това не са "народни" пари. Това са МОИТЕ пари.
129
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докарайте ваксини само за желаещите (интелигенцията, образованите, добре платените). Останалите да се оправят. И без това 2021-ва общаците ще се бият 100 души за едно място. Тамън ще разчистим малко издръжката им, че не смогваме заможните хора да им плащаме помощите.
128
0
 
7
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Тия мафиоти ни готвят нещо за догодина !!! Трябва да им дадем един добър урок на 13 Януари!!! СВОБОДА ИЛИ БОРБА!!!!!!!!
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 140Пише че не е задължително, дори Баце не може да прекрачи тази тънка граница, нали сме европейци :))
126
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неви искаме никакви ваксини дано и тези кото са доброволни и те да се откажат никой няма право да задължавате хората за тези ваксини
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГРЕШНИ ПАРИТрябвва да станеш финансов министър за да оправиш нещата. Стига си питил дивана ред ти е и ти да оправиш тая държава.
124
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно от едно денонощие Путин и Вучич взаимно се поздравяват вече по няколко пъти за пускането на т.н. Балкански поток разбирай Турски поток а няй-правилно е да се нарече Путински поток а няшият премиер мълчи като п..ка. Нещо си глътна големия език като разбра че заради поклоните му към Путин и Русия лично той а покрай неговото безпределно русофилство и България ще бъде санкционирана. Някои медии все пак споменаха бегло че има такава новина като 24 часа но някак в тайна се пази всичко.
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 133Познавам един, който е на хранилка от 25 години, естествено си сменяше партиите :)) После се чудете що били 20-30 килца отгоре :)))
122
4
 
9
 
! Отговори
ГРЕШНИ ПАРИ преди 3 години
Много хобаво, купуваме васкини за над 30 долара бройката от Файзер, при положение че само след месец-два ще има такива за по 1 долар от други производители, при това без нужда да се съхраняват на-70 С. Като ги разделим тези 305 милиона лв на 6 млн. население - ИЗЛИЗА ПО 50 лв. НА КАЛПАК. И това е само началото на безсмисленото харчене. Ама нали това са "народните" пари..
121
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
епидемия - събиране на пари от държавитеепидемия - тормоз на над 7 милр. човециепидемия - новият фашизъм
120
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Да вярваш на някакви управляващи, които 20 години го докарваха само на думи и кръгла нула от към дела , а да не вярваш на управляващи , които 10 години все пак направиха така , че се вдигна жизнения стандарт и даже доста западняци се заселиха в БГ , е меко казано умишлено и преднамерено черногледство ,обслужващо нечии нездрави интереси .Удряйте палчета надолу червенушки - не ни пречите .
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по -скоро от данъците от присвояването на евросубсидии иначе селските тарикати некадърни чалгаджии данъци не плащат, заплата кеш и в брой
118
20
 
3
 
! Отговори
1280 преди 3 години
Браво на ГЕРБ и на премиера. Благодарим ти Бойко, а на изборите ще смачкаме отрепките от БСП и производните им - Да България, Мая и Славуцата. Ще имаш над 60% и ще управляваш сам, без изнудвачи.
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мога да ви посоча поне 10-*** които са се хранили на воля от данъците политици, преди Вожда, но ако го направя, ще трябва да взимам топъл обяд :)))
116
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас епидемиятя се казва ГЕРБ