Проф. Габровски убеден: Няма да се справим без ваксина

Да бъдем предпазливи, нищо не е свършило, предупреди той
30 дек 2020 10:38, Красимир Ангелов
29
Проф. Габровски убеден: Няма да се справим без ваксина
Снимка: БГНЕС

Няма да се справим с коронавируса без ваксина - няма траен имунитет, дори хора, които са преболедували, могат да бъдат отново заразени. Това заяви проф. Николай Габровски – началник на клиниката по неврохирургия в „Пирогов“ в интервю за bTV.

Още по темата
Специалистът предупреди, че нищо все още не е свършило и трябва да останем много предпазливи, въпреки позитивните новини с ваксината и намаляването на болните от коронавирус след въведените мерки.

Ако приемем, че ваксината е оръжието, с което ще преминем, освен изолацията, естественият въпрос е каква да бъде ваксината, отбеляза проф. Габровски. Той припомни, че ваксината на "Пфайзер" е първият продукт, който е одобрен в Европа и САЩ, и с който ние разполагаме.

Проф. Габровски подчерта, че в тази безпрецедентна криза хората трябва да разберат, че всички предвиждания, особено категоричните, всъщност са едни залагания.

Начинът да разберем дали е била ефективна ваксината, е да видим дали имаме антитела. Твърди се, че след втората ваксинация, на практика трябва вече да сме защитени, обясни проф. Габровски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
F преди 3 години
А кой гарантира,че с ваксина ще се справим?
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Prufesor stana mrysna duma mani
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професоре, един страничен въпрос. Давате ли си сметка, че от толкова подхвърляни досега от професори мнения и оценки без никаква реална стойност, думата професор се превръща от научна титла в апотеоз на профанацията и дори в медицинска диагноза?
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професоре, тази думичка "трябва" я подхвърляте непрекъснато, както ти, така и другите медицински величия от щаба. Разпореждания ли подавате от военизираните си шапкарски болници? "Няма да се справим без ваксина" - казвате. Вие и досега не се справяте поради простата причина, че няма с какво да се справяте. Този вирус се е въртял в нас от години, а сега го изровихте на светло в епидемиологичен спектакъл. Справете се първо с театралния водевил, който разиграване.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само хирурзи ли са способни да управляват епидемия? Този е хирург, Мутафчийски също, Ангелов също, че и Балтов натам отива? ***, та дрънкат!
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неврохирурзите и всякакви други хирурзи да си гледат хирургията!
20
2
 
1
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
на специалисти, всякакви, с фамилии -ски не вярвам, не знам що.
19
2
 
5
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Простолюдието не мож го накара да се ваксинира, виж с чиновниците по-лесно ще се случат нещата. Ама няма проблем - като ваксинират чиновниците, армията, полицията, гербаджийските организации по места, ръководствата на болници и обкръжението им .. и ей ги 70 %.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти ме осакати с операция от дискова херния, ако така разбираш и вирусологията - жална ни майка
17
2
 
5
 
! Отговори
Здр.мин. КоцИто преди 3 години
Габърче, кефиш ме, ще ти звънна!
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашистчетата обичат да измислят как да стават насила разни работи... Обаче, винаги има риск да се объркат плановете. Вече сме виждали какво става, когато доброволно се качиш на влака без прозорци. Не съм сигурен, че този път ще стане толкова гладко "качването", образно казано.Та така, измислено чиновниче, фантазирай си.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Николай,ние и с ваксина няма да се справим за съжаление.Тоя лъган,лъган народ на нищо не вярва и не спазва.
14
16
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Простолюдието, пак се вихрите с вашите смешни теории на конспирацията. Не само, че всички ще се ваксинирате, ами и хоро ще играете, ако трябва. Тази ваксина няма да можете да я подминете, както правите с другите. Тя работата е измислена как да стане.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие, другарю, най-вероятно няма да се справите "без ваксина", понеже ще ви отпаднат плащанията и комисионките, които ще получите от пласмента й и от рекламната дейност.Но останалите вече дори се справихме още ппеди месец-два. По естествен път.Айде, разкарайте се вие, платени медии - рекламиращи химии и политика.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Начинът да разберем дали е била ефективна ваксината, е да видим дали имаме антитела" - заяви налчникът на неврохирургията в Пирогов. Което означава, че и реално прекараното заболяване си е също толкова ефективно, колкото ваксината. И защо не се изследват масово хората, тогава? Да се види кой има нужда и кой - не от ваксина?Не е удобно да се пита и да се отговаря, нали?!
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво коментирал платените слу.гинажи, като горното е без значение.От аксина не се нуждае никой, прекарал заболяването, а ние сме вече мтого. Защот не се проведоха масови изследвания? Защото бе неудобно да се види истината, а тя е, че заразените бяха много повече от реално обявените бройки и, съответно, смъртността - много по-ниска от обявената. Освен това на бай чекмеджар не му се харчат пари за нещо нужно, щом лично той няма да напълни чекмеджето. И щяха да лъснат куп истини!
10
3
 
8
 
! Отговори
15509 преди 3 години
"Начинът да разберем дали е била ефективна ваксината, е да видим дали имаме антитела" - заяви налчникът на неврохирургията в Пирогов. А когато след време се проявят нежеланите ефекти, ще разберем, че е била опасна. Когато ми е болно кучето, го водя на ветеринар, а не при агроном, въпреки че и двамата са учили в селскостопанската академия. Във времето на свръх тясната специализация е редно да се изказват тесните специалисти, а не политкоретни подмазвачи, които яхват вълната заради кариерата си
9
3
 
15
 
! Отговори
Др. Акула преди 3 години
Щом няма траен имунитет - значи и с ваксина няма траен имунитет -значи? От СЗО казаха буквално, че не е ясно дали ваксинираните спират да бъдат разпространители, трябвало да ходят с маски - тогава? Продължаваме си както сега, с маските и ограниченията, само се боцкаме на всеки шест месеца? Сложете ми сега хубаво минусчета, но след месец-два, като ни го кажат най-после, че имунизацията ще бъде ежегодна, ще ви напомня. (И сега го знаят, но на час по лъжичка, все едно сме пет годишни)
8
2
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Абе не разбрах, с ваксина ще имаме ли траен имунитет?
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие няма да се справите, но ние ще се справим и без ваксини.