Brexit e факт! Какви промени настъпват за българите на Острова?

Пратките от България вече трябва да са придружени от митнически декларации
27

Великобритания официално излезе от Европейския съюз, а с това се променят и правилата за влизане на Острова, както и тези за търговията. Промени ще има и за българските граждани.

Българите ще могат да влизат и пребивават без виза във Великобритания само за престой до 6 месеца. А тези със статут на уседналост - ще могат да влизат в страната само с лична карта за пет години.

Още по темата
От октомври 2021 г. гражданите ще пътуват до страната само с паспорт. На Острова живеят над 200 000 българи. Сред тях е и Нели Канарева, която обаче е подготвена за промените.

"Oдобрени сме. За нас нищо няма да се промени след Brexit. Животът ще си продължи. Ще си работим и живеем както досега", сподели Нели пред телевизия Bulgaria ON AIR.

От Външното ни министерство поясняват, че само влезлите в страната до 31 декември 2020-а година ще имат възможност да кандидатстват за статут за уседналост.

Желаещите български студенти да учат на Острова са много. Промени има и за тях. Тези, които ще учат там след лятото, ще трябва да плащат такси в пълен размер и няма да имат достъп до заеми, отпускани от държавата. А от днес пратките от България вече трябва да бъдат придружени от митнически декларации.

Час след полунощ българско време Обединеното кралство напусна Европейския съюз след 48-годишни отношения. Изтече и т.нар. "преходен период" за Brexit и влезе в сила търговското споразумение за отношенията между Обединеното кралство и Европейския съюз.

"Нашата свобода е в ръцете ни и ние сме тези, които трябва да извлечем най-доброто от това", заяви британският премиер Борис Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: българиЕСBulgaria ON AIRBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
8
 
! Отговори
IT-спец преди 3 години
ако си вдигнат цените на острова заради мита и прочие няма да ходя да пазарувам повече там, за сведение цените им са по ниски от в БГ на дрехи и храна.. а иначе аз като исландски гражданин за мен не се променя нищо, Исландия и Норвегия си продължиха договорите с UK още преди 6 месеца без никакви промени, наздраве и за много години!
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англия е потъващ кораб. Мога да заявя, защото живях там 12 години преди да се изнеса. Всеки, който си мисли че днешна Англия има каквото и да е било общо с британската империя е яко заблуден и живее в илюзия
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прецедент си е ,но проблемът не е в буквата...Проблемът е в телевизора на Брюксел.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбия и Македнония в ЕС.Тогава ние ще трябва да напуснем веднага!
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се грижете за съдбата на ЕС! Могерини и други еврокомисари заявиха първо на Сърбия, а после и на Македония, че се очаква те достойно да заемат мястото на Обединеното Кралство. Така, че трябва да сте спокойни за бъдещето на ЕС на омисарите в Брюксел.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19Аре, аре десните... десните са си същите диктаториални психопати като левите.Просто малко познаваш историята преди 1990.
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16... Впрочем пребиваването на Британия в съюза беше преценент ...се нарича прецедент!Не знам какво ти дава квалификация да даваш съвети, но вземи научи български като първо! Аман от неуки съветници и политици!
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът е ,че десните след 1991 в Европа всякаш бяха отстранени и еврокомунистите решиха да дирят реванш за разпада на СССР. и хоп,син Евросъюз под егидата на социалисти,марксисти,либерали и т.н.Вижте само примера с източния блок.Пребоядисани комунисти тип Дайнов стават европеиди с бащи съветчици.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато Англия реши да влезе в ЕИО,съюза си беше чисто икономически.Никой не се е надявал даже на супер държавата ЕС.Да си припомним ,че Де Гол я наричаше Европа,но на нациите.Изведнъж ЕС реши да става държава???Всичко е в полза на английското решение.Сбъркалите са в Брюксел.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много ясно какво става с ес, първо покачване на таксите не може някакви мутренски талибани да живеят на гърба на другите народи и да се пъчат колко велики били, германците скоро ще се разбунтуват и те, *** като велики европейци ще започнат да плащат повече от колкото присвояват щом искат да има ес за сметка на държавите които им предстои присъединяване, престои времето на разплатата
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Впрочем пребиваването на Британия в съюза беше преценент.Никога Албиона не е бил в толкова дълго продължила политическа връзка с Европа.Ще видим какво ще се случи,но едва ли Британия греши.Политически никога не е бъркала освен през 1776 и войната в колониите.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За българските аборигени! Вижте какво означава:Commonwealth of NationsНе ми е ясно как балканските злобари си разрешават да дават акъл на една нация която за съжаление не ги е колонизирала/възпитала!Що си не гледате собствената орисия? Одете пеша бе!Първи по бедност, а и първи по раздаване на т!ъ!п!и съвети!
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни занимавайте с гастарбайщина, а какво стана с Евросъюзаа. 40 милиарда евро годишно вече ги няма. Втория вносител вече липсва. Вече всичко пада на плещите на Германия и Франция. Другите ги отпишете. На 01.01.2021 год. удари камбаната, звънът ѝ ще запачне да се чува към средата на годината. Вързвайте въркузуна на гащите по-яко.
11
6
 
9
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Идва Фрекзит. Останалите ще бъдат под юдейо- германо-хамериканска окупация. За радост, има един огромен технологично- военен блок с огромни ресурси, който няма да позволи света да се превърне в бардак. Мисля всички знаят кой е той. Хо хо хо
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' тука без мита влизат всички буклуци на ес ''................по-добре от Китай или Русия, там няма *** всичко е оригинално
9
11
 
8
 
! Отговори
да преди 3 години
ами съвсем са в ред , мито на вносни стоки и суверенитет а тука без мита влизат всички буклуци на ес
8
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките англичани. Дано не им потъне Острова.
7
16
 
16
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Англия даде ясен сигнал против еврофашизма.
6
10
 
8
 
! Отговори
бати преди 3 години
да вземат да си копат дупката и да улизат
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борис Джонсън е като Борис Елцин. И двамата изкарват държавите си от Съюза.