Въргала: Живеем във времена на подмяна на истината

Хората на изкуството са диагностици на времето, сподели актьорът
2 яну 2021 21:57, Анисия Иванова
56
Въргала: Живеем във времена на подмяна на истината
Снимка: Bulgaria ON AIR

Едва ли разбрахме нещо от 2020 г. Объркахме се много. Повече се объркахме, отколкото разбрахме. Оказва се, че живеем в свят, в който нещата не са такива, каквито са обявени. Объркахме се, защото се разделихме по всички показатели. Уж имаме здравна система, а хора умират по стълбите, а това е шок за българите", каза актьорът и режисьор Владислав Карамфилов - Въргала в "Опорни хора".

Според него е невъзможно с финансови стимули да бъде спасен целият бизнес у нас.

"Знаем, че един ден ще умрем, но до последно го отричаме, до последната секунда. Ако бяхме толкова мъдри и волеви, че да си взимаме поуки от нещата, щяхме да влезем в лудница, защото си взимаш поука, но в следващия момент от екрана ти обясняват, че това не е така", даде пример Въргала.

В студиото на Ганиела Ангелова той посочи още, че времето е на подмяна - подменя се истината. По думите му, ако хуморът изчезне, тогава нещата ще са гибелни и това ще означава, че краят наближава.

"Автоиронията помага много. Лошо е, когато сатирата е злонамерена. Но в тежките моменти само това може да те вдигне. След като можеш да се пошегуваш с обстоятелствата, тоест - това не те е съборил. Народното творчество се разгръща в моменти на криза", каза актьорът и режисьор.

Влади Въргала е на мнение, че обричайки на недоимък талантливите си хора, държавата се самообрича. Може да си най-подходящият човек, но не отговаряш на конюнктурата, има 2-3 точки, където не отговаряш, отбеляза той.

"Хората на изкуството са диагностиците на времето, в което живеят. Те поставят диагнозата на заболяването на времето, в което живееш. Живеем тежко, не защото Бойко Борисов ти е виновен. В киното до ден днешен игрите са едни и същи. Борисов ли ми ги прави тези игри? Не, искам сметка от този, който е до мен. Когато стане дума до пряка борба, никой не защитава общото", заяви Владислав Карамфилов пред Bulgaria ON AIR.

Според него няма правила, а има неща, които се харесват на едни и не се харесват на други. Всеки сам решава, смята Влади Въргала.

"Не искам да правя нищо, не виждам смисъл. Цената е много висока, сега нямам с какво да я платя. А и не виждам за кого да го правя. Целта на изкуството е да даде надежда и любов, а аз ще ги дообъркам, защото всичко е много прозаично. Не съм намерил онази илюзия, в която аз да повярвам и да поведа другите", откровен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Подло пионерче преди 3 години
Не мога да приема тези дълбоко интелигентни разсъждения от човек който до преди няколко години е играл - Въргала - анорексична мутрра с десет кила боядисана в жълто тенекия по врата и превъзнасящ гангстерския живот .Щото тогава в неговите изпълнения борчетата и престъпниците бяха ГЕРОИ ..Както и да не забравяме ранните роли на пионерчето Влади по времето на бай Тошо , превъзнасящ КомунизЪма.А Това сега е поредната роля на Владко за да си докара някой лев със слугуване на властимащите.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън дрън. Който иска да прави изкуство - прави. Който не може и е заседнал в едни шаблони, които работеша преди 30 години - дава интервюта по медиите.И не сте никакъв коректив, колкото и да ви се иска. 90% от скечовете по телевизията и постановките в театрите са рециклиране са едни стари простотии, защото толкова ви е културата и капацитетът. Защото само у нас предствянето на който и да е актьор почва с "аз завърших майсторския клас на професор...."
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кои хора на изкуството са изразили критика към тези ограничителни разпоредби и пропагандата по медиите.даже обратно на това самите те участват в нея.
48
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Това е така, защото Кофето се спъна в дъното и отпуши тапата на Черно море...
47
0
 
1
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
Аз съм истината и никой друг (видяхме метежника през 2020 г.) !
46
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този винаги е бил подкрепян от властимащите които винаги са били едни и същи.В началото се прави на клоун като мутра та народа да свиква с мутрите и бандитите.После го вкарваха в Биг Брадър пак за парички щото се беше пропил.И сега като народен герой пее квото му кажат или по навик.И докога ще ни занимавате с такива придворни артистчета по телевизиите.Що не викате такива от провинцията да ви обяснят как се живее там.
45
0
 
9
 
! Отговори
asen преди 3 години
Изкуството от началото до днес е път към безсмъртието. От пещерните рисунки до 3Д филми.А сега никой не вярва в безсмъртието и изкуството си отива. Това което пълни зали не е изкуство , а клоунщина срещу 50 лева билетче за затъпялата средна класа.
44
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влади Въргала не е нито актьор, нито още повече режисьор. Обикновен пияница -слагач е....Жалка работа...
43
5
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
До повечето коментариСамо, че ние сме трезвени, не пием, който пие, не пише коментари;))) Ние сме трезвени, защото сакаме да си отидете и то, завинаги! Тогава ще се напием от радост;)))
42
10
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
"Въргалът" винаги е подкрепял властта. Това не е първото му зиказване в подкрепа на нея, по един много завоалиран, сега начин;))) Та, в неговите очи, Бойко Тиквата никога не е бил виновен;))) С такава ентеленция въргална, гробът ни е сигурен!
41
5
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Придворните десни ентелектуалци занимаващи се с изкуство се наричат шутове, а тези с наука - шарлатани. Т'ва е положението. лихварите и мениджърите не са интелектуалци, драги демократи от плод'зеленчука. Хахаха
40
7
 
2
 
! Отговори
повечето коментари преди 3 години
са на хора, които още празнуват. Количеството алкохол в главите им е в повече. Януари е месец с мног празници. Позабавлявайте се и пишете високопарни мнения, когато алкохила се е изпарил от главите ви.Успешна НГ на Влади!
39
2
 
10
 
! Отговори
Еди преди 3 години
Да Влади, ентелегенцията и людете на искуството сте първите жертви на левичарските либералисти, дето им лиз ахте и им помагахте да подменят истината. Хохохо
38
12
 
11
 
! Отговори
6 преди 3 години
Как се прави култура с такива като теб шутове и Мамалев и прочее недоносчета !Не става въпреки ,че се залепихте за демокрацията и плюете комунизъма за парички1Тъ,анари !
37
5
 
8
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Поети и капитализЪм са две несъвместими неща. Изобщо, интелигенцията от ренесанса насам е лява. И няма как да е друго,при положение че интелигенцията е социална, алтруистична. Социума е изкарал разумните хора от пещерата и победил неандерталците. Как интелектуалците да бъдат радетели на законите на джунглата ??? Няма как. Освен това, не живеем по законите на джунглата, а по модела ***- гостоприемник. И последно, приказките на дарвин, освен преписаната Еволюция са 100% булшит.
36
4
 
24
 
! Отговори
Ал Фашагата преди 3 години
Щом стигнахме до там,че няма по-достойни от такива,като Сашо Нереза от СДС-то и меката китка Джамбези да ни представляват в Европа, това означава, че много яко сме паднали морално и всякак.
35
0
 
25
 
! Отговори
Такъв е живота преди 3 години
Хората на изкуството и "интелигенцията" ВИНАГИ са били слугите на власта.Ниско наведени и готови да лиижат, там каквото им подадат управниците.Неуморни помощници в заблуждаване на простолюдието и вкарване на стадния "матр"ял" в правия път където им обясняват какво да пасат, къде да гледат и кого да слушат.И един друг въпрос - Къде аджеба изчезнаха стотиците художници, поети,певци на комунизЪма.Огромната пасмина "ентелегенция" дето правеше навалица по манифестациите. Слугуват на капитализЪма ли?
34
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Читател:''Количественото разпределение на благата е правилно защото то определя кой се наглася към действителността на масовост,качество, прогрес.''Ами не,не е правилно и не трябва да се сравняваме с Бангладеш.Не е редно в криза,министър на финансите да нарича маргинали хората,които изкарват сами парите си,а някои дават работа и на още хора.Тези хора също плащат данъци и осигуровки,но когато стана кризата,държавата дава само на чиновниците,дори им повиши заплатите вместо да ги намали.Защо?!
33
6
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Влади, опука ли ги онези 100-те бона, дето ги спечели от Брадъра? Знам, че са малко, ама можеше да направиш с тях още един филм и ако е добър, да изскочиш, а не сега да разправяш, колко е тежко положението
32
4
 
4
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Здравей Младеж това което си написал има смисъл но е капан едновременно.Виж света е огромен и има културни различия. Виж Бангладеш в какво вярват и се боря и ни виж Българите с по-едно до две деца. Количественото разпределение на благата е правилно защото то определя кой се наглася към действителността на масовост,качество, прогрес. Проблема е че не се регулира правилно, не е идеално, материално насочено е, слабия е уязвим и др.Смешно и непочтено е да дадеш пари за шега и добрина ;)