Въргала: Живеем във времена на подмяна на истината

Хората на изкуството са диагностици на времето, сподели актьорът
2 яну 2021 21:57, Анисия Иванова
56
Въргала: Живеем във времена на подмяна на истината
Снимка: Bulgaria ON AIR

Едва ли разбрахме нещо от 2020 г. Объркахме се много. Повече се объркахме, отколкото разбрахме. Оказва се, че живеем в свят, в който нещата не са такива, каквито са обявени. Объркахме се, защото се разделихме по всички показатели. Уж имаме здравна система, а хора умират по стълбите, а това е шок за българите", каза актьорът и режисьор Владислав Карамфилов - Въргала в "Опорни хора".

Според него е невъзможно с финансови стимули да бъде спасен целият бизнес у нас.

"Знаем, че един ден ще умрем, но до последно го отричаме, до последната секунда. Ако бяхме толкова мъдри и волеви, че да си взимаме поуки от нещата, щяхме да влезем в лудница, защото си взимаш поука, но в следващия момент от екрана ти обясняват, че това не е така", даде пример Въргала.

В студиото на Ганиела Ангелова той посочи още, че времето е на подмяна - подменя се истината. По думите му, ако хуморът изчезне, тогава нещата ще са гибелни и това ще означава, че краят наближава.

"Автоиронията помага много. Лошо е, когато сатирата е злонамерена. Но в тежките моменти само това може да те вдигне. След като можеш да се пошегуваш с обстоятелствата, тоест - това не те е съборил. Народното творчество се разгръща в моменти на криза", каза актьорът и режисьор.

Влади Въргала е на мнение, че обричайки на недоимък талантливите си хора, държавата се самообрича. Може да си най-подходящият човек, но не отговаряш на конюнктурата, има 2-3 точки, където не отговаряш, отбеляза той.

"Хората на изкуството са диагностиците на времето, в което живеят. Те поставят диагнозата на заболяването на времето, в което живееш. Живеем тежко, не защото Бойко Борисов ти е виновен. В киното до ден днешен игрите са едни и същи. Борисов ли ми ги прави тези игри? Не, искам сметка от този, който е до мен. Когато стане дума до пряка борба, никой не защитава общото", заяви Владислав Карамфилов пред Bulgaria ON AIR.

Според него няма правила, а има неща, които се харесват на едни и не се харесват на други. Всеки сам решава, смята Влади Въргала.

"Не искам да правя нищо, не виждам смисъл. Цената е много висока, сега нямам с какво да я платя. А и не виждам за кого да го правя. Целта на изкуството е да даде надежда и любов, а аз ще ги дообъркам, защото всичко е много прозаично. Не съм намерил онази илюзия, в която аз да повярвам и да поведа другите", откровен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека дето от сутрин до вечер може да скача и вика: Да живее Цецо Василев!
10
6
 
18
 
! Отговори
Долу СЗО преди 3 години
Ала бала и накрая нищо. Дела се искат, а не думи !
9
14
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Ами разбрахте ли,че ,, демокрацията,, не е панацея!?
8
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въргала е прав - времена на подмяна на истината.Ако умееш да лъжеш добре,ако не умееш да лъжеш нямаш шанс.
7
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е ли "победителят" оъчт Въй Брадър, който просеше като бито куче подкрепа, за да гушне едни пари, понеже си нямал?И този е халтурен деец, без който не можем и щял бил да измервал пулса на времето?!Кат съ трогнах.... Всички такива "бохеми" на нивата и да копаят картофи!
6
6
 
18
 
! Отговори
нищо ново преди 3 години
Върго, все същите Юдеи от Хюлядолетие Ви лъжат!!
5
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя откога му остреляха спонсора съвсем се чалдиса!
4
29
 
23
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Откъде го изкопахте тоя алкохолик и наркоман, че и акъл раздава?
3
6
 
22
 
! Отговори
V преди 3 години
Ааа .Дай сега да видим ква е реалността ? Направих си журналистически експеримент да видим резултата. В тубата знаете ли кой с вишу от витиз дет сега му викат натвиз има най голяма гледаемост ? Весела се.кса .А знаете ли кви про.сто.тии плямпа за гледаемост тая ?Срамните устни ,вагиналните болести ,,любовта,, и все около......е разговора .Та кво са ги научили в натвиз ??? Че..... е по важна от културата. И като гледаме голата маха и джуконтата то май винаги културата си е една.....
2
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашата държава има дълга традиция в посичането на културния и интелектуалния елит. На Бойко сега му е паднало.
1
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте му на тоя бутилка водка, да не е на сухо