Отново в клас: Родители притеснени, но пускат децата на училище

Дезинфекцират детски градини и класни стаи за най-малките ученици
Обновена: 3 яну 2021 21:06 | 3 яну 2021 18:11, Веселина Йорданова
219

Последен ден за подготовка и дезинфекция в детските градини и яслите, които от утре отново отварят врати след месец прекъсване. По решение на Националния оперативен щаб и Министерството на образованието утре учениците до 4 клас също ще се върнат в класните стаи.

За част от родителите това означава, че те отново ще могат да се върнат на работа. Други обаче не са съгласни с това решение.

В последния работен ден за 2020 година в регионалното управление по образование в Благоевград няма внесено нито едно заявление от родител, предпочел онлайн обучение за своето дете.

"Не е нормално децата да стоят постоянно вкъщи, все пак и ние ходим на работа. Първи клас не виждам как ще научат едно дете да пише и да чете. В първи и втори клас си трябва присъствие", категоричен е Илия Янев.

А столичното 119-то училище е готово да посрещне отново в клас близо 600 ученици от началния етап на обучение.

"Запазват се абсолютно всички мерки, които има до този момент – дезинфекция, проветряване на помещения", коментира зам.-директорът на 119-то СУ Симеон Ангелов.

Родителите на 12 от тях са подали заявления, че детето им ще продължи да се обучава в електронна среда, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това е много нисък процент спрямо общото. За учители няма нито едно заявление. Учителите се притесняват, защото при децата протича безсимптомно и не можем да разберем дали са заразени", допълни Ангелов.

Сред родителите също има притеснения, но животът трябва да продължи и децата трябва да са в клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НекъфВие да не сте някаква секта самоубийци? Хайде дъртите разбирам, но защо и децата?
190
3
 
6
 
! Отговори
Милка преди 3 години
Ваксинирайте учителите, изчакайте известно време "да заработи" ваксината и тогава пускайте децата на училище. Толкова е просто.
189
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново ФАТАЛНА ГРЕШКА, всичко пак ще скочи нагоре..... Ако пуснат и големите мазалото ще е ТОТАЛНО! Наш познат на 52г. почина от короната през м.12, съпругата му е учителка, не се е разболявала, може да е била преносител примерно....Не че има вина горката жена, но може и да изпитва сега такава...заради безотговорните министерски решения.
188
2
 
14
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
И пак почваме отначало - бум на болни и починали, затваряне, отваряне, бум на болни и починали, затваряне, отваряне, бум на болни и починали, затваряне, отваряне,... и така докато по-умният победи.
187
1
 
10
 
! Отговори
До 195 преди 3 години
Вие може много работи да си искате, но скоро ще си ги приберете пак обратно, този път задълго.
186
19
 
3
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Кои са тия родители които не искат да си пуснат децата !?!Аз съм родител и всички мои познати които имат деца са на същото мнение като мене, а то е, че искаме децата ни да са на училище !!!Ясно ли ви е джендърчета платени и подплатени с доларчета и рубли !!!
185
0
 
7
 
! Отговори
До 192 преди 3 години
А скоро от Англия бонус и за младите родители.
184
1
 
6
 
! Отговори
иван преди 3 години
До [-_-]Напълно вярно, има възможност да са дистанционно , чрез подаване на молба, но децата не са разнопоставени в този случай и се получава така, че пак хората , които са болни и в неравностойно положение, пак са ощетени.
183
1
 
2
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...zaglavieto e manipulativno !!! Kakto i statiata de ! Otdavna veche niama istinska jurnalistika ... samo porachkovi statii !!! Fakt !!!
182
7
 
4
 
! Отговори
любо преди 3 години
До ала балаЕто. Ти си жив пример за онлайн обучението. Добре ,че никой не ти обръща внимание.
181
12
 
5
 
! Отговори
Ттом преди 3 години
Нека си ходят на училище и си се развиват нормално. Оставете ги намира...
180
1
 
13
 
! Отговори
ала бала преди 3 години
цялото 4удо 3 дни и после пак в къщи и на компа тожа е ясно всекиму.За6то само са тези упражнения за малооооумници никой не знае но на принципа проба-гре6ка се взимат ре6ения.Сега 6те запо4не и сезонния грип-нека само малко се поразвали и разсополиви времето и само стой та гледай кво 4удо 6те стане и колко бързи4ко пак 6те ги пуснат в къщи колкото и да е неприятно това за пове4ето от нас така 4е по-добре да сме подготвени за това а не пак изненадани както винаги
179
14
 
7
 
! Отговори
тъпо заглавие преди 3 години
Кои родители по-точно,***. Аз и всички около мен искат завръщането на децата. Вие манипулирате непрекъснато. Пуснете допитване, да видите, че повечето родители искат децата да са в училище. И повечето от учителите също са за присъствена форма. Вие отново пишете под заглавие: учителите са против връщане в училище. Лъжете.... Нека се оставят онлайн възрастните и хронично болни учители, както и тези, които се притесняват. Останалите-в училище. Ще се адаптира програмата...
178
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, няма да кандисате докато не стане някоя голяма беля с детенце. Тогава ще видите кое е по-вжно: хляба или живота. Защото хляб имате. И компенсация за образованието имате. Само човешкият живот не може да се компенсира. Вижте какво става в Англия след последните изследвания, че малките са не само преносители, а и при новия щам могат сериозно да се разболеят.
177
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който го е страх от мечки, да не ходи в гората!Притеснените родители да подпишат декларация, че желаят дистанционно обучение и децата им да учат от къщи! И да не пречат на тези, които искат да пускат децата си на училище!
176
14
 
16
 
! Отговори
До 183 преди 3 години
Значи лекарите, полицаите, пожарникарите... всички да си седим вкъщи и да си гледаме децата, така ли? Няма значение кой какво работи, в какво положение е, всички трябва да си седят вкъщи и да си гледат децата и да не работят.
175
17
 
9
 
! Отговори
До 183 преди 3 години
А като седи гладно по-добре ли ще е, защото родителя няма да може да работи?
174
20
 
29
 
! Отговори
Калашников преди 3 години
Стига с това задължително ваксиниране на учителите! А ти ще се ваксинираш ли? Те повечето доктори не искат...Който има деца, трябва да е намерил начин как да ги гледа, а не да ги хвърля на държавата по цял ден за отглеждане. Уж все останали безработни, уволнени, съкратени и т.н., точат помощи за без нищо, ама децата им пречат вкъщи. Грижата за социализацията и възпитанието на децата е изцяло на родителите.
173
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 2 седмици децата от 1-4 клас ще трябва пак да излизат в дистанционно обучение, ще изчакат само да се поразнесе новият щам.
172
9
 
26
 
! Отговори
До 181 преди 3 години
А като се раболее кой ще ти го гледа? Или ти дават да ползваш болнични на воля, или смяташ да го водиш болно! По-добре здраво вкъщи, отколлкото болно вкъщи. Като дойде новият щам, който тръшка вече и децата, ще обърне плочата, ама ще е късно.