Нормалната среда на обучение е в училище

Не се допуска смесване на паралелки, заяви Веселин Стефанов
21

Националният оперативен щаб реши малките ученици да се върнат в класните стаи от днес. Подготвени ли са учителите и какви мерки се предприемат, за да се ограничи разпространението на Ковид-19?

Започнаха да идват първите ученици. Коридорите са разделени, не се допуска смесване на паралелки. За това следят и дежурните учители. Това заяви заместник-директорът на 51 СУ "Елисавета Багряна" Веселин Стефанов в ефира на "България сутрин".

"Смятам, че всички са разбрали, че нормалната среда за обучение е в училище", посочи зам.-директорът. Той отбеляза, че преди Нова година училището е пуснало анкета до родителите относно качеството на дистанционното обучение.

"Тя показа, че онлайн обучението се провежда с успех, но общата нагласа на родители и учители е, че основната функция на училището е в сградата", коментира Веселин Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че прогимназистите и гимназистите ще приключат първия срок онлайн при строг контрол от страна на ръководството.

"За учениците от прогимназиалния етап и за зрелостниците предстоят матури, затова има усилена подготовка по български език и математика. В началото срещнахме доста трудности при заместването, когато се разболяха около 10-15 колеги. Но се справихме - нямаше класове, които да нямат занятия повече от 1 ден", каза още Веселин Стефанов.

По думите му в училището осъзнават, че при събиране на повече учители и ученици процентът на заразяване може да е по-голям.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 12До Анонименда допуснем че си прав!..Но възникват няколко въпроса: .....-Второ:..-Твърдиш,че "Няма лечение",което е верно ,и това било "ОСНОВАНИЕ" децата да се заключат в домовете си?Децата не са заключени в домовете си.Само учеха вместо в училищната сграда, вкъщи през устройство.В другото време са свободни да излизат, рс разумно поведение, дистанция и т.н.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами не е точно така. Синът ми учи в това училище. С изключение на първите две седмици всеки ден имаха свободни часове или заместваше някой, който няма нищо общо с предмета, даже и библиотекарката изкара няколко часа по чужд език. Общо взето беле симулиране на дейност и се ходеше за присъствие. Не вярвам сега да бъде по-различно.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България съществуват единствено 2 училища. Това и на Стаматов. Имам чувството, че са на допълнителен договор за пропаганда.
11
1
 
7
 
! Отговори
До ЖИВ преди 3 години
Върви ти да се правиш на опитно зайче и сподели личен опит. Насила няма да ваксинират учителите, защото няма да останат учители. Тогава кой ще ти учи ***? Не ми разправяй, че имало много учители. Има студентки - чалгарки, друсани и 5 години по чалготеките. Ама то няма значение важно е присъствието в СГРАДАТА на училището.
10
12
 
4
 
! Отговори
Lina преди 3 години
Явно не е! Едно говорите- друго правите. А и на учителите им е супер така- до тенджерата, под дивана. Заплатата си върви. Никаква свършена работа. И разбира се - не желаят ваксина.Ей така Не искат и на училище.
9
6
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименда допуснем че си прав!..Но възникват няколко въпроса:-Първо:..-До кога ще има "Наличие на силно заразно заболяване?"..Някой знае ли?Ами ако това "наличие" продължи десет години?..Или като Юстинияновата чума,която е вилнеела ДВЕСТА години?..Какво правим тогава?-Второ:..-Твърдиш,че "Няма лечение",което е верно ,и това било "ОСНОВАНИЕ" децата да се заключат в домовете си?..Е добре,но ако и слидващите десет години НЯМА лекарство против тая измишльотина,както НЯМА ЛЕКАРСТВО проти
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kaто се изпоразболеят пак половината учители и като излязат другата половина техни колеги в карантина и болничен, ще ви обучава моя, дъртия.
7
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не оспорва, че средата на децата е в у-ще, но при наличието на силно заразно заболяване, което няма лечение е безотгоровно , да се пускат децата.
6
3
 
6
 
! Отговори
Сградата преди 3 години
Му била важна на този мислител. Сгради са болниците и затворите и много други работи.
5
2
 
10
 
! Отговори
Еврика преди 3 години
Добре, че са медиините звезди от 51о и Д. Стаматов, че постоянно да обясняват кое какво е.Нормално е да е нормално, обаче като не е, защо искате да се преструвате, че е?
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eдно време карахме по два кала в една стая за да слеем часовете ако имаше дупка и си тръгвахме по-рано.
3
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отваряйте държавата че ми се прищява да пребия някой управляващ. Докога ще траете бе?
2
2
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"Нормалната среда на обучение е в училище"..Напълно съм съгласен!..както и със:-.."ЕДИНСТВЕНАТА среда за ВЪЗПИТАНИЕ Е СЕМЕЙСТВОТО"..Обучението го мъчим все някакси,но ВЪЗПИТАНИЕТО?...-ТОТАЛНО СМЕ ГО ЗАГЪРБИЛИ!
1
6
 
10
 
! Отговори
МММ преди 3 години
Здравето и живота трябва да са приоритет,може да се учи и лятото,стига експерименти с хората.