От Helpbook: Шокиращи снимки на обществени тоалетни в благоевградски парк

Част от сигналите, постъпили в платформата през седмицата
Обновена: 9 яну 2021 21:04 | 9 яну 2021 20:55, Анисия Иванова
39

Снимка: Helpbook

Сред многобройните сигнали, изпратени в платформата на Helpbook.info, попаднахме на шокиращи снимки на обществени тоалетни в парк в Благоевград.

"На две от детските площадки в кв. "Еленово" (паркът под кръговото на 14-ти полк и този зад бензиностанция "Варко") тоалетните отдавна не само не са в състояние да изпълняват предназначението си, а и представляват потенциална опасност за причиняване на наранявания на играещите в непосредствена близост деца, както и за разпространяване на зарази. Считам за недопустимо безхаберието на компетентните органи. Крайно необходимо е упражняването на контрол върху състоянието на вече изградените съоръжения и предприемане на адекватни мерки с цел наказване на нарушителите и подобряване на средата, в която растат нашите деца", пише в сигнала.

На друг наш потребител му е направило впечатление неспазено обещание във връзка с пътната инфраструктура в района, в който живее: "В много изявления пред гражданите от София беше декларирано, че няма да има ремонт или рехабилитиран пътен участък, без да бъде предвидена и изградена велоалея. След чудесния ремонт на участъка на улица "Коперник" от Плиска до Шипченски проход, бях неприятно изненадан, че изобщо не е помислено за това, а отново паркоместа“.

В същия район е забелязано нарушение от друго естество. На последната спирка до хотел Плиска автобусите от градския транспорт масово не гасят двигателите си и работят на празни обороти, независимо от сезона, за продължителен период от време, което води до замърсяване на въздуха и разход на гориво. Авторът на сигнала пита редно ли е и има ли причина за това.

Сигнализираха ни и за поредния нагъл шофьор, който е решил да паркира автомобила си на тротоар, така че успешно да затруднява преминаващите и майките с колички, които с риск за здравето и живота си са принудени да слизат на пътното платно.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Причината е в нас преди 3 години
Проблемчето е , че се строи, но после не се поддържа. Това си е нашенска стара черта от преди 1989г. Никой друг не ни е виновен.
25
0
 
3
 
! Отговори
Икономист преди 3 години
Тези в Благоевград не са ли македонци ? Възможно е и да са северно македонци. Важното е, че не са българи благодарение на *** Методиев Борисов. Между другото, кажете им най-после на Чакърдоковите кой им купи потурките и кондурките. Според мен е някой от бившите президенти на България. Имам предвид Гоце Първанов от с. Сирищник или българомохамеданина от Град Гоце Делчев Росен Плевнениев !
24
0
 
4
 
! Отговори
Ина преди 3 години
ЗА СМОТАНИЯ ГРАД Е СЪВСЕМ НОРМАЛНО
23
0
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Снимката на паркирала на тротоара кола води ли го глоба?Ако не, защо им плащаме на ченгетата ?
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До RoAма докато се гради и след два дни се чупи от някого, няма как да стане. До нас направиха спирката стъклена, красива с пейка, на другия ден беше надраскана и изпочупена. Тези тоалетни от снимките, също са били обект на посегателство и много вероятно от отрочетата на оплакалите се. Докато не поработим над възпитанието си, това заслужаваме
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори не знам защо все още се впечатляват някои от коли по тротоарите . Та половин България така паркира.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време като още ходехме на къмпинг градина а не в гърция какви тоалетни имаше... не дезинтерия ами не нам какво можеше да се хване там. Добре че Баневи влезнаха в затвора май.ка им стара....не мога ди понасям тези ***...
19
4
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Фандъкова е УЖАСНА. Да я върнем след изборите в свинефермата.
18
3
 
17
 
! Отговори
Ro преди 3 години
*** то цялата държава прилича на пакистанско предградие - нула мисъл, мутренски вкус, нискокачествени, грозни, но пък скъпи ремонти, саниране на парче, климатици, панелни гробници, сивота и мизерия. А каквото е останало от по-добри времена преди бомбардировките и комунистическите бруталии, отива при Киро Японеца или случайно се подпалва от кл0шари-пиромани. Кл0зетите съвсем добре си се вписват в цялата ни идилия на държава от третия свят.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарю Узунов, пийте си лекарствата които доктора ви е предписал, те са ви необходими. Пак сте пропуснали и си личи.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Шокиращи снимки на обществени тоалетни в благоевградски парк ''................та кой се интересува от някакви си обществени тоалетни, когато има ... обществени фондове за крадене ... за българския селски политик.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вестници за четене дали са сложили вътре? Пресата там се чете и после може да послужи и за други работи. Поне всичко е ползотворно.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ее и кво. Не е пък чак толкова зле. За спешни случай става. Само, че някой трябва да стой да варди да не дойде някой и да те зърне през счупения прозорец, което е в плюс защото пък се проверява така.
13
0
 
14
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
Нищо шокиращо. Мила родна картинка. Народът просто не опазва това, което има. Каквото и да се направи това е. Едните само чупят и трошат, други пък като видят не се обаждат, стоят безучастни. Манталитет ли е, що ли?
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чупим тоалетните и след това сepeм в храстите. Особености на българския бит.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там където мирише на клозети и пият боза започва ориента!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виновен е народа - нали тези дето са ги сложили и трябва да го обслужват са от Великия Български народ :)))Що се цупите ?Немарливи сме, свиквайте !
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благоевград отива много на зле от години..
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шокиращи ли? Ми ние с такива тоалетни сме израстнали. Даже това на снимката е лукс.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много съвестни тез' граждани в тоз' Хелпбук бр'я.Сякаш друг, а не ние сме съсипали тоалетната