Започва проверка за ваксинирането на общински съветници в Сандански

Проверката е от министър Костадин Ангелов и ще приключи до 24 часа
Обновена: 9 яну 2021 22:15 | 9 яну 2021 22:02, Анисия Иванова
76
Започва проверка за ваксинирането на общински съветници в Сандански
Снимка: БГНЕС

Във връзка с постъпила информация, че на територията на Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Благоевград са извършени ваксинации извън реда, описан в Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, министърът на здравеопазването д-р Костадин Ангелов е разпоредил незабавна проверка. Тя започна още днес.

Целта ѝ е да установи всички факти около ваксинирането в региона, написа министърът във Facebook. Той допълва, че проверката ще приключи до 24 часа и ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на Министерството на здравеопазването, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции.

"Използвам случая да заявя, че при никакви обстоятелства и на никаква цена няма да допусна заобикаляне или погазване на плана за ваксиниране на българските граждани. В този смисъл всякакви политически спекулации и опити за използване на ситуацията с политическа цел са не само неморални, а в определени случаи и незаконни", пише още министър Ангелов.

По-рано днес от ГЕРБ - Сандански публикуваха следната декларация в социалните мрежи:

"Настояваме за публикуване на пълен списък на ваксинираните срещу COVID-19 лица в общината. Община Сандански стана първата, в която началото на ваксинацията обхваща не само медицинския състав и хора на първа линия, а и политически лица. Считаме това за неморално в дни, в които българските лекари не се прибират с дни при семействата си и когато има хиляди уязвими граждани на обществото ни.

Научихме, че през изминалата седмица е започнало съставянето на списък на общинските съветници, които желаят да се ваксинират без никакви критерии и обосновка. С изненада научихме, че ваксинацията е започнала публично днес с председателя на Общински съвет (ОбС) – Сандански г-н Николай Шаламандов и други политически лица. Нещо повече, сред първите ваксинирани са и служители, които подпомагат работата на ОбС – Сандански и не заемат публична длъжност. Считаме, че всички те не попадат в никоя от изброените рискови групи описани в Националния план за ваксинация.

Общинският ръководител на партията г-н Стоян Стоев днес проведе разговори с всички общински съветници от ПП ГЕРБ. Всеки от тях е получил лична покана да бъде ваксиниран и всички те са отказали с мотива, че първите ваксини трябва да бъдат за хората на първа линия и за уязвимите групи на обществото, а те ще се ваксинират, когато дойде техният ред. Единственият се ваксинирал от групата е Петър Додушев, който е бил включен като практикуващ учител в рискова възрастова група.

Според ГЕРБ – Сандански всичко това показва, че липсва каквато и да е организация на местно ниво. Съставянето на списък от Общинския съвет е вмешателство и от страна на управляващите Община Сандански в плановете за ваксиниране на местно ниво съгласно Националния план за ваксинация. В тази връзка настояваме директорът на МБАЛ "Югозападна болница" да предостави списък на всички ваксинирани лица. Също така председателят на ОбС – Сандански г-н Николай Шаламандов да разясни какво е неговото участие в съставянето на този списък.

ГЕРБ – Сандански ще входира и въпроси към кмета на Община Сандански г-н Атанас Стоянов какво е мнението му за създадената организация, към председателя на ОбС – Сандански г-н Николай Шаламандов за личното му участие във ваксинацията и към директора на МБАЛ "Югозападна болница".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отделно за мен е грешно да се ваксикират първо пенсионери, които седят вкъщи.Грешно е да разсъждаваш. Пенсиите не си седят в къщи. Трябва да пазаруват храна. Трябва да купуват лекарства. Грижат се за децата и внуците, които и колкото могат. За това се ползва градски транспорт. А от една възраст децата и внуците идват при пенсионерите за да се грижат за тях, ако са имали късмета да отгледат деца и то добре да ги отгледат.Има очевадно движение, което ти пропускаш. Затова не разсъждавай вече!
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма работа. Нали неискате ваксини. Хората които искат да си слагат. Отделно за мен е грешно да се ваксикират първо пенсионери, които седят вкъщи. Трябва да се ваксикитат първоначалното активните хора които работят и обикалят, защото те разнасят вируса. Пенсионера може да се разболе от такива хора, а не обратното.
59
1
 
7
 
! Отговори
S преди 3 години
Шефът на Pfizer, 59 годишния Алберт Бурла (Albert Bourla) и неговите съветници, отказаха да се ваксинират със собсвената си ваксина под предлога, че "другите се нуждаят повече от ваксината"!
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберята пак делавека заформили с воеводите. Сущи седесари!
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я.. от коя партия са тия съветници ,явно имат много пачки и ги страх да не ритнат камбаната )
56
0
 
9
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Сегашният министър на здравеопазването ще е по-добре да каже с колко дългове остави управляваната от него Александровска болница преди да стане министър. Възможно е да каже и колко ще са задълженията на министерството му след ваксинирането на политиците от Герб и коалиционните им партньори !
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл от проверка. В плана за ваксинация на след медиците и работниците във фермите за норки следващите са ключови/кЮлчови държавни служители, чак след тях идва ред на възрастните над 70. Нищо не да нарушили от плана.
54
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Силно се съмнявам някой да е толкова *** да се натиска за ваксина, някакъв ПР правят, видиш ли всеки иска ваксина.
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще рече проверка за ваксиниране, задължително по списък и под строй ли ще ги ваксинират???
52
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Канят се да влачат ковид кризата поне още 2 години докато се накрадат хубаво, а вие стойте заключени и гладни като ***.
51
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме БСП и ДПС да управляват!
50
0
 
4
 
! Отговори
Записваш ли си? преди 3 години
През втората година от новата ера 2 A.D. се е случило събитие, което всички отричате. Отричането на това събитие доведе до трите вселенски закона: парадоксът, хуморът, случващото се в реалността. Настоящето, само настоящият момент... и неговото осъзнаване. Това, което те заобикаля ... Нищо не може да отиде в миналото, защото минало няма , а признаването на това събитие не се случва и времето сякаш е спряло, животът сякъш е спрял поради 2 милиарда заблудени откачалки!
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука нема кой и един минус да ти сложи.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези не са ваксинирани,а само отметнати като такива, да попитам аз-Защо бързат?Какво ли са ни замислили?
47
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като искат да заметат някой случай под килима, както беше с умиращите по стълбите и разкарваните между болници, докато умрат, винаги казват "започва проверка по случая". Това се казва за успокоение на обществото докато минат няколко дни и се позабрави случая. След това никаква проверка не се прави или се прави нещо формално, колкото да се каже че случая е проверен. Това с "проверките по случая" вече толкова пъти сме го играли, че ми е втръснало.
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им да дадат по 1000 лева, че са се престрашили да се боцнат.
45
1
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Е,поне и от въпросните съветници да има някаква полза,стават за опитни екземпляри.
44
0
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
До IvoНе, няма да ги лишат. Но им публикувайте имената и следващия път като гласувате за дебелия доносник Каракачанов, си спомнете какъв е патриот и алтруист. Спомнете си и как когато глобяваха хората с по 5к лева, че са излезли авън, тй нагло се разхождаше в парка.
43
1
 
20
 
! Отговори
юруш идииоти преди 3 години
поздравления за рекламата Тук се прилага стара схема че някой прережда Щом богатите общ. съветници пререждат, значи това е на далавера и е хубаво и инстинктът за келепира се задейства и стадото тича да се нареди на опашката да се ваксинира
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Калинков се вайка....