Дядото на намереното мъртво момче настоя за среща с главния прокурор

Близките на детето излязоха на шествие в Мездра
10 яну 2021 13:08, Елка Василева
102
Дядото на намереното мъртво момче настоя за среща с главния прокурор
Кадър: bTV

Искаме среща с главния прокурор и настояваме да дойде на място, заяви дядото на откритото на улицата в Мездра починало 8-годишно момче. Близките на детето излязоха на шествие пред полицията в града.

Момчето беше намерено мъртво на улица в Мездра около 17 ч. в петък, като първоначално се смяташе, че е нападнато от куче, а след това, че е имало инцидент с пиратки.

По-късно беше установено, че то е починало след огнестрелна рана, а като обвиняем беше задържан бащата на другото дете, в чийто дом те са играли и там е намерен арсенал от ловни оръжия и боеприпаси. Починалото дете е внук на бившия депутат от БСП и лидер на партия "Рома" Тома Томов.

„Тук сме във връзка с убийството на моя внук Томи. Аз съм юрист от 1985 г. и не мога да дам квалификация на деянието, което е извършено. Просто няма текст от закона, който да обхване цялата престъпна дейност на това семейство – убийство, събличане на жертвата, влачене, оставен на тротоара, прикриване на истината“, обясни дядото на момчето пред bTV.   

Той уточни, че близките нямат упрек към работата на следствените органи и прокурорите, но имат няколко въпроса по случая.

Дядото отправи своите въпроси към прокуратурата и разследващите органи. Първият от тях е защо не са претърсени останалите сгради, не само домът на обвиняемия и защо не са снети обяснения от съпругата му, която твърди, че не знае български, а живее в България от 30 години, и защо не е задържана. „Имаме сериозни основания да смятаме, че тя участва в престъплението“, заяви дядото.

Намерени ли са дрехите на детето и къде са, дали са унищожени, попита още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този "юрист от 1985" да прочете за "престъпно родителско нехайство".
67
3
 
4
 
! Отговори
позор преди 3 години
Дори да е нещастен случай от игра с огнестрелно оръжие, е недопустимо и позорно да съблекат детето, да го влачат и изхвърлят навън. Трябвало и веднага да извикат бърза помощ след нещастния случай и да се окаже първа помощ-може би детето щеше да бъде спасено.Виновният възрастен трябва да бъде осъден не само за предизвиканата смърт, но и за това че не е оказал първа помощ.
66
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как пък стигнаха до вариант огнестрелна рана при първоначален нападение хич не ми стана ясно. Дали пък не са си харесали оръжията на бащата?
65
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дядото бил юрист. От мешерето лие ?
64
3
 
14
 
! Отговори
Асан Карагъзъ преди 3 години
Тоя мингo колко краде, сега ще го изплащат най-милите му.
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е това чудовищно и отвратително насилие спрямо децата през годините на " демокрацията" ?Кога държавата ще скочи и ще започне пълноцено да ги защитава?Непрекъснато се тръби за демиграфска криза, а спрямо родените деца има минимална грижа.Как така е съблечено детето? Гнусна постъпка. Виновните да бъдат само съобщени, роднините сами ще ги накажат.
62
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетете в УИКИПЕДИЯ за дядото и ще разберете кой е той.Жалко за детето ,но рано или късно се връща там където най боли.
61
3
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
До баба мара - Помня ,че беше депутат мисля ,че беше от Видинският край ,но също помня ,че го съдиха за злоупотреби Томо адвоката.
60
2
 
21
 
! Отговори
Men преди 3 години
Поредният пример че на тоя свят един ден всичко се връща..
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ти в Ловеч подобно ... стрялял по колоната с незаконо оръжие ,след това се оказва че стрелял два пъти ,нищо не помнел пък си признал,и им обвинение за хулиганство ) това е чисто опит за убийство
58
5
 
12
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Явно бащата на убиеца не е случаен, ром или българин, или от друг етнос, че да притежава толкова много ЗАКОННИ оръжия!!! Той, разбира се, има вина за неправилно съхранение на оръжието. Както и родителите на убитото дете, защото е било само, без придружител, а е само на 8 год. Но по- голяма е вината на бащата на убиеца.
57
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си гледат децата, после търсят виновни...
56
4
 
20
 
! Отговори
Ceci_ преди 3 години
Какъв е тоя *** там да му идва главният прокурор... колкото и спорна фигура да е.Сами са оставили детето в ръцете на *** които са го простреляли и изхвърлили на улицата. Да връщат татовото време единия да ходи да чупи камъни с чук, другите да ги лишат от родителски права и да не ни занимават повече. Аман, ша пишман депутатина и медици и прокурори са му виновни, защото той не знае къде си праща внучето
55
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ромите не се интересуват от децата и тяхната съдба а парите,които ще изкарат от тях!
54
7
 
11
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Не правя график на чуждо дете. Това е графикът на всяко нормално дете. Техните "задължения" са да се учат, да са добре и човек да се грижи за тях. Това е останало на произвола. За което са виновни неговите роднини, които не са го опазили. Толкова просто! Почти колкото теб!
53
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в самоков положението е трагично относно ромския етнос.винаги съм се чудел откъде са им тия пари като по цял ден нищо не правят а само си седят в огромните палати и от време на време ей така за разнообразие излизат да се повозят с луксозните си джипове.не работят,не учат,не искат да работят,не искат да учат...а само в какви дворци живеят!има един ромски блок в града,за който се говори,че дължи на чез към 500 000 лв за ток...вътре обзавеждането на апартаментите е последн писък на модата.
52
16
 
10
 
! Отговори
гола вода са българи преди 3 години
Разрушихте си държавата,сега е мафиотска к0чина.Поне ромите ще направят държава.
51
3
 
13
 
! Отговори
haha преди 3 години
Сега е модерно да си гангстер да караш джип докато те снимат за TV*************************************************************Bojko Borisov ???
50
1
 
6
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
За какви закони в Бг ми говорите ?!Вие сериозно ли ?Те наредбите на общините не се спазват, вие за Закон и законност питате.Всеки прави каквото му е изгодно ...
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и Тома Томов по лична карта и паспорт е българин