Плевнелиев: „ Много добър“ на кабинета за справяне с COVID кризата

Най-подходящо е изборите да са април, смята бившият държавен глава
Обновена: 10 яну 2021 10:59 | 10 яну 2021 10:19, Елка Василева
248
Плевнелиев: „ Много добър“ на кабинета за справяне с COVID кризата
Снимка: архив, БГНЕС

България се справя изненадващо добре с управлението на COVID кризата. Това заяви президентът Росен Плевнелиев /2012 до 2017 г./.

Той обясни, че в разговор с директора на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е обсъдил над 200 държави и двамата са били на мнение, че България успешно се справя със ситуацията на фона на глобалната криза.

По думите му има и неща, които могат да се подобрят. Той даде пример, че хората имат ниско доверие в институциите, а за да има промяна, трябва да има върховенство на закона, не на интересите.

„Трябва да си дадем сметка, че българската здравна система остана нереформирана и сега виждаме резултатите от това. Колко министри се смениха? Но все още тази система не е тази, която, ние като граждани, искаме да имаме“, каза Плевнелиев.

Според него чрез въвеждането на електронна здравна карта административната тежест в системата ще се облекчи и резултатите ще се подобрят. Плевнелиев даде оценка „много добър“ на кабинета за справянето с кризата.

Още по темата

Относно предстоящите парламентарни избори Плевнелиев прогнозира, че ни очаква година на тежко политическо противопоставяне. „Бурята, която предстои, ще бъде многопластова и на много фронтове, но тя ще реши всичко. Например, дали България ще влезе в еврозоната. Това е геополитика с много тежка драма, която е пред нас, дали Радев ще има втори мандат или Борисов няма да има нов мандат. Ще видим тежък сблъсък между популистите и демократите у нас“, добави той.

Плевнелиев отново отправи критики към наследника си на „Дондуков“ 2. Според него започналите тази седмица консултации са закъснели: „Четири години Румен Радев не си отвори вратите на президентската институция за никой и за нищо, освен за жестоко политическо противопоставяне, което той избра още от ден първи. Радев в момента е в много тежка ситуация. Не му отива да каже нещо, а след това да се отметне. Когато посочи датата 28 март, не е той човекът, който постави под съмнение тази дата, а шефът на Стратегическия му съвет“, каза Плевнелиев.

По думите му датата на парламентарните избори трябва да бъде насрочена след широки консултации с политическите сили. Според него през април би било най-подходящо да се проведе вотът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
заслужени храчки върху американския пудел. Някой хора за пари без колебание лазят и лижат. Не заслужават да се наричат хора.
177
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оценка от роско банев...на когото баце биеше чембери по главата
176
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не отличен дрънка глупусти само.
175
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато изпадна в чувство на отчаяние и депресия,или пък получа запек,си пускам Плевнелиев как приема парада или чуждестранни делегации и всичко се оправя.
174
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев, въпреки червената пропаганда, беше добър президент. Всяка година правеше по 2 съвета за национална сигурност. Беше канен в 26 държави. Радев няма един консултативен съвет (опитът за първи такъв се провали). Беше поканен в 2 държави, Азърбейджан и Естония и от втората беше изгонен.
173
2
 
11
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
има ли право мъжът на синоптичката да пише оценки на правителството
172
1
 
15
 
! Отговори
Максим Ориц преди 3 години
Самият факт, че kвазимодото дори не се кандидатира за втори мандат, говори достатъчно. А за единствения почитател на "пипето" му - колега, освен парите има и други мерила за стойността на човек, неща като достойнство и морал. Не очаквам да го разбереш, а ако си израснал с демократичните ценности - това сигурно ти звучи абсурдно
171
1
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
"не е лошо да му прочетеш на Плевнелиев биографията и да разбереш, че колкото и да се опитваш да риташ, в крайна сметка има обективни показатели, които казват колко пипе има той и какво е направил."хайде, кажи го това, дето го е направил. В личен план или обществен? Второто всички го видяха и вече го коментирах - само плюнки по Русия, късмет, че не ни докара война като в Украйна. В личен план - и милиарди да има, това е критерии само за такива като теб, кланящи се на парите.
170
0
 
2
 
! Отговори
ОООХ!!! преди 3 години
ОООХ!!!
169
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ялов бивш "президент",който беше срам за държавата ни.Един ***,на който не трябва да му се дава трибуна в българските медии.
168
2
 
12
 
! Отговори
Bg. преди 3 години
На този не му давайте думата повече, че само глупости говори.
167
0
 
7
 
! Отговори
Михаил Вешим преди 3 години
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
166
1
 
14
 
! Отговори
Само Факти преди 3 години
България е единствената страна, която не подпомогна по никакъв начин гражданите си и бизнесът в условията на Пандемия. Факт е!
165
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зозо"къде го? В злополучно прехваления му Технологичен парк?"Приятел, не е лошо да му прочетеш на Плевнелиев биографията и да разбереш, че колкото и да се опитваш да риташ, в крайна сметка има обективни показатели, които казват колко пипе има той и какво е направил. Знам, че такива като теб отричате до дупка, но също така знам, че когато не се пените по форумите ясно си давате сметка, къде са ви пропуските. От коментари по форумите можеш да се скриеш, от реалността - не.
164
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на този човек му дават 30000 лв. от нашите джобове, защото видиш ли ни бил президент, макар и най неадекватен. Поздрави ни по телевизията на фона на чужди планини, но ние трябваше да му вярваме, че са наши, щеше да напляска Путин и какви ли не, типично "калински" излагации. Герберите реват за заплатата на Радев, а защо не се сещат за този ***.
163
1
 
16
 
! Отговори
Манго и Кеш преди 3 години
този става само за следващата серия на Джони Инглиш
162
1
 
13
 
! Отговори
Това недоразумение преди 3 години
Ще изчезне в заслужена забрава и след 5 -10г никой ама обсолютно никой няма да си спомня за него. Един перач на мръсни пари и нищо повече. Посредствена душа...
161
2
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
"Не всеки милионер има пипе, но тоя има"къде го? В злополучно прехваления му Технологичен парк? Лизачеството за облаги не се брои за пипе, преател
160
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВикиНе всеки милионер има пипе, но тоя има, тъй че коментарите ви в това отношение бият яко на ***: хем плюете Боко, че бил се обогатил незаконно, че бил *** и незнамсикакъв, хем като се появи някой културен, с акъл и богат, пак не ви понася.Истината е, че вие просто мразите хората с пари, независимо какви са и как са придобити. Защо, мисля че е ясно на всички.
159
3
 
10
 
! Отговори
Вики преди 3 години
До анонимен 167Не всеки милионер има пипе. Справка:Бойко Борисов и много други дебеловрати мутри