Българи зад граница искат гласуване по пощата

Сънародниците ни предлагат да има и повече секции в чужбина
116
Българи зад граница искат гласуване по пощата
Снимка: БГНЕС

Българските общности зад граница настояват на предстоящите парламентарни избори да може да се гласува по пощата и да бъдат открити повече секции за гласуване в чужбина.

Още по темата
Президентът Румен Радев организира онлайн среща с българи зад граница, за да чуе техните мнения как да се организира вотът, така че да се гарантира конституционното право при запазване на здравето.

Атанас Пеканов, икономист в Европейската централна банка, който живее и работи в Австрия и е част от Стратегическия съвет на президента, смята, че в края на март е прекалено рано да се проведат избори, предаде БНР.

"И с оглед на евентуалната надежда, че по-топлото време може да доведе до по-мека епидемична ситуация, на първо място провеждането на изборите в по-късен етап. Като нещо по-смислено, това ще позволи и събирането на хора навън и би трябвало да олекоти ситуацията. По отношение на изборите в чужбина, сега е моментът да мислим за изменения, които така или иначе отдавна са приети в други страни, като гласуването по пощата", каза той.

Мария Спирова, която живее и работи във Великобритания, подчерта, че здравните власти на Острова не дават надежда за подобряване на пандемичната ситуация през следващите няколко месеца.

Освен това, заради Брекзит, секциите там не могат да са повече от 35, което ще бъде дискриминация за българите от по-малките градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Щом плащат данъци и осигуровки другаде, да си стоят там и да нямат претенции за изборите у нас! По пощата гласуваха и в Щатите и затова през миналата седмица недоволни от фалшификациите американци превзеха Капитолия. Другата глупост - гласуване с машини, за едни 30-тина милиончета. Уж за да финтираме турци и роми, били неграмотни и нямало да се оправят с тях, според умнокрасивите. Али-бали!
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 96Стига си лъгал! Живея в Елзас! Регистрираш се и избираш! Даже като чужденец ме каниха на европейски избори да ходя! Елементарно гражданско право е да гласуваш! Криво разбрана демокрация - балканска! Американците гласуват където и да са в света! Българските военните като са в чужбина напр. и те ли да не гласуват? Както повечето български дискусии и тази недодялана. По този принцип се отказвай и от Джон Атанасов т.е. всички българи от чужбина допринесли с нещо за България за смет
90
0
 
2
 
! Отговори
Я преди 3 години
Който иска да гласува по пощата, да праща писмо на арменския поп.
89
3
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
българите в чужбина няма да ми определят кои да ме управлява и как да живеяда си стоят там където са да си гледат бизнеса и с нас да не се занимават
88
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже им спрете гласуването. От къв зор някой си живеещ на другия край на Европа или Света, ще ми определя съдбата? Твърдо ПРОТИВ. Вземате им правата за гласуване .
87
6
 
11
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Ако не живееш постоянно в страната, нямаш право да гласуваш. Такъв е законът във Франция. До края на декември на годината преди изборите, трябва да си се регистрирал в префектурата. Французите глупави ли са? Никак даже. Тези, които живеят в чужбина, не поднават проблемите на страната отвътре. Освен това има винаги възможности за манипулация на резултатите. И после, защо заминалите в чужбина искат да имат специални привилегии? Да имат всичка права? С какво са по разични от гражданите вътре.
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости,тази тъ-па идея е на Цветанов,а не на българите зад граница,аз съм зад граница и няма да гласувам по пощата,ако гласувам изобщо!
85
5
 
2
 
! Отговори
мнение преди 3 години
по-удобно е гласуване по интернет и м.константинович да не брои гласовете
84
1
 
6
 
! Отговори
Додо преди 3 години
"Българи зад граница искат гласуване по пощата"----------------------------------------------------------------Joe Biden likes that!
83
5
 
12
 
! Отговори
Българин в България преди 3 години
българи зад граница ? стойте си там , трябва да ви се отнеме правото да гласувате , за тия па в Турция да не говорим !
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще стане по пощата? Дрон ли ще минава да събира пликовете от прозорците?За един пирятел питам от чужбина.
81
3
 
14
 
! Отговори
до 76 преди 3 години
Хората, които избягаха през голята екскурзия 1986г. вече имат внуци в Турция и те не говорят български език. Повечето от възрастните хора, които се изселиха заради смяната наимената и бяха прокудени по Живково време да напуснат България вече не са живи. Децата им и внуците ги видяхме как гласуват преди време в един репортаж и не само разбира се. Та, те не знаят азбуката. Как ще гласуват за парламентарни или президенстки избори като не знаят български език? България е за българите в България.
80
0
 
0
 
! Отговори
ПАРТИЗАНИН преди 3 години
ОК 88
79
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Години наред някакви хора се спасяваха поединично. Избягаха. Някои забравиха България. Други не толкова. Но Законите в България се решават в НС. България се управлява от мандатоносители. Конституцията е много добре подредена. Само трябва някой да я прочете. Радев да седне (а може и прав) и да си прочете правомощията като президент! Като иска да е лидер на протестните групировки в България, може да се отгели като мъж. А той иска да седи на 2 стола. Един път да е президент,един път да е протестър.
78
6
 
11
 
! Отговори
до 84 преди 3 години
След като сте взели правилното решение, си живейте живота както искате! Правилното решение според вас е да дезертирате.От дезертьори акъл няма нужда. Дръжте си го за себе си!
77
3
 
11
 
! Отговори
ПАРТИЗАНИН преди 3 години
РадеФФФФФ да свика среща с всички куриерски и пощенски фирми, за график на желаещи да гласуват по пощата. Транспорта е за негова сметка. А колко са??????????????????????
76
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ги е спрял българите да гласуват в чужбина? Да си гласуват както всеки гласува! По Еконт ако искат да си пращат зъбите за ремонт в България. Те само за зъболекар се сещат, че имат родина. Като дойде пандемията с 360 се върнаха заразени. Хем знаеха, че са болни и с парацетамола се качиха на борда, за да излъжат. Те излъгаха лекарите на летището. След това ги издирваха с полиция. Защо да им вярваме? Който е извън България повече от половин година, няма какво да ми решава аз как да живея.
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало , на вуйчото, племенникът, случаят е друг. Има много испанци емигранти и могат да гласуват по пощата. А вуйчо ти ако има гражданство, което след 25 л години легално пребиваване би трябвало да има, може и да гласува.
74
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ни мразите? Защото взехме по-правилно решение за живота си от вас? Сега искаме да ви помогнем и вие да вземете по-правилно решение, вие не искате? Странна история този български манталитет. Логика нула, инат много
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вуйчо живее от 25 г извън България. Не му позволяват да гласува в Испания. Нищо, че е женен за испанка и не е напускал Испания за всички години общо няма 6 месеца местообитаване извън Испания. Те да не са по п-рости от българите? Тези шменди капели сега Радев ги повтаря-като пап.агал е.Каквото му дирижират спонсорите на метежа - това говори.А кога ще носи отговорност за атентата на 2.09.20 над полицаите? Метежниците му палеха със слама полицаите. След това вечерта ги щурмуваха с бомби.100 ранени