Българи зад граница искат гласуване по пощата

Сънародниците ни предлагат да има и повече секции в чужбина
116
Българи зад граница искат гласуване по пощата
Снимка: БГНЕС

Българските общности зад граница настояват на предстоящите парламентарни избори да може да се гласува по пощата и да бъдат открити повече секции за гласуване в чужбина.

Още по темата
Президентът Румен Радев организира онлайн среща с българи зад граница, за да чуе техните мнения как да се организира вотът, така че да се гарантира конституционното право при запазване на здравето.

Атанас Пеканов, икономист в Европейската централна банка, който живее и работи в Австрия и е част от Стратегическия съвет на президента, смята, че в края на март е прекалено рано да се проведат избори, предаде БНР.

"И с оглед на евентуалната надежда, че по-топлото време може да доведе до по-мека епидемична ситуация, на първо място провеждането на изборите в по-късен етап. Като нещо по-смислено, това ще позволи и събирането на хора навън и би трябвало да олекоти ситуацията. По отношение на изборите в чужбина, сега е моментът да мислим за изменения, които така или иначе отдавна са приети в други страни, като гласуването по пощата", каза той.

Мария Спирова, която живее и работи във Великобритания, подчерта, че здравните власти на Острова не дават надежда за подобряване на пандемичната ситуация през следващите няколко месеца.

Освен това, заради Брекзит, секциите там не могат да са повече от 35, което ще бъде дискриминация за българите от по-малките градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
0
 
! Отговори
михаал преди 3 години
Алооо, ГосТ. Защо не се качиш на моята калинка за да те откарам до Мозамбики или !!!! за да сееш ум и знание (придобито не знам къде) . А който го може и знае, може навсякъде. Така че тук ще продължим, а ти с твоята амбиция и знания таММ си остани и комунизъ сътвори.
71
5
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
А, и още нещо: откъде накъде някакъв маргинал- фен на баце ще мисли че има повече права от някой на който родителите и прародителите имат заслуги и дейности в България, пък дори и цял живот да е бил в чужбина. А ? Откъдя накъдя ве ?
70
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие вътре в котлето, даже не разбирате,че сте полу сварени вече.... Проблемът ви не са емигрантите, а политиците ,които избирате. Но щом смятате,че се справяте блестящо и без нас, решавайте уравнението със стария неработещ алгоритъм, белким стане този път.
69
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три милиона емигранти, повечето с широко отворени очи, интегрирани в белия свят, от какво се страхувате сънародници? Турските паспорти не са повече от родените в България емигранти. Направете условие да е влизал в България последните пет години и ви е решен страхът.
68
1
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Тези гласове за които говориш са константа откакто демокрацията позволи на малцинствена етническа партия да бъде в парламента. Освен това, същата тази партия е винаги в управлението откакто е създадена само и единствено благодарение на българските политици. В цивилизацията, има съюзи между леви и десни само и само да предотвратят такива недоразумения.
67
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм от 20 години навън, но следя какво става в България и много бих искала да гласувам по пощата. Предполагам обаче политическата клика много не би искала аз и останалите 3 милиона емигранти да си пуснем гласа. Даже съм сигурна ,че Борисов и Корнелийка не искат ние да гласуваме, повече отколкото ние искаме да гласуваме. Нещо като референдума, пълно опорочаване.
66
1
 
5
 
! Отговори
Местен преди 3 години
А ти, замисляш ли се, че освен теб, който милее за България и е образован, има още милион с лични карти, които ще пуснат писмото?! Но те ще са родени в чужбина (голяма част от тях в Турция) и ще им кажат само номерът на вярната бюлетина. Мислиш ли тогава, че това решение ще е от полза на държавата и народа ти? Това глас е със същата тежест, но повярвай ми, техните ще са в пъти повече.
65
2
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Но определено има някакъв чар и във вас зверчета, все едно да отидеш на красив остров и да не го харесаш заради ***. *** са си *** (въпреки че в тях има много повече чест и добродетел, отколкото във вас) и човек не може да намрази земята заради тях, особено ако е роден на нея. Окепазихте я, нашата мила родина, но няма как да не я обичаш.
64
2
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Айде сега си представете непредставимото за вас, аз или някой друг от висшата прослойка съм на специализация в цивилизацията за няколко години, както се случва и се очаква да се прибера (колкото и абстрактно да звучи, за мен е валидно между другото, обичам си Витоша) и да донеса протоколи и знание от цивилизацията. Но бацетата искате да ни лишите от право на глас, нали ? Хахахаха
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво гласуване по пощата. Конто иска да гласуеа, да се прибере тук! Не може някакви, които не са се прибирали от 20 години да решават, кой ще управлява тук! Да не говорим, че по пощата няма тайна на вота, а тя е задължителна за честни избори и гарантирана в конституцията!
62
4
 
6
 
! Отговори
михаал преди 3 години
И не разбрах, изборите за българите ли са? Или за квартирантите извън БЪЛГАРИЯ.
61
4
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
герберастките калинки не знам как я мислят, първо посочват терминала на образованите,квалифицираните и работливите и след това искат да затворят всякакви отношения с тях. Хора, с някакъв разум на тая територия, много ще го закъсате ако не се оттървете от тая напаст, да знаете !
60
0
 
2
 
! Отговори
михаал преди 3 години
По кой куриер да я пусна ??????????????????????????????????????. и кой пощалоьн ще е посрещне.
59
2
 
4
 
! Отговори
до 63 преди 3 години
Тогава и туристите да гласуват. Те внасят повече от бежанците.Проверете колко пари влизат от туризъм в България и тогава се правете на компетентен!
58
5
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Аз също. И аз не мога да ги разбера тези, които пестят пари за да ги налеят у блатото. Било за къща,било за почивка, било за здравеопазване. Да дойде на почивка у *** или да си купи боксониера у най мръсния град в Европа или да даде пари на шарлатаните наречени зъболекари у бг'то. Винаги съм се чудел.
57
3
 
11
 
! Отговори
Местен преди 3 години
Нищо не разбрах. Хем нямало да се върнат, хем искали да гласуват. Ама внасяли пари в евробюджета. Ами всеки работещ европеец внася. Или вашите пари ексклузивно се харчат за България без вашето съгласие?! Като не искате да внасяте, емигрирайте извън съюза или гласувайте за алтернатива за Германия да ви изкара от съюза. Точно вие сте тези които мислите, че сте по-умни и по-убавите, а ние сме с колците. С един глас по пощата няма да оправите България. Това ще ви кажа.
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия в чужбина повечето яко мизерстват,спестят стотина хиляди лева и купуват с тях имот в България. Егати и мечтите,егати и живота.Никога не съм мизерствал,за да пестя пари.
55
7
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Бацетата в хор, А ? Хахахаха Да се повторя ли ве бацета, както и да повторя други българи: първо според финансови доклади, българите зад граница вкарват едни значителна финанси у блатото и второ, техните данъци в ес отиват за фондовете от които цоцкате. Кое не разбрахте? И не, нема се върне никой наготовото на баце.
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Местен"Не, българите искат сами да решават съдбата си. Ти в чужбина откъде получи информация кой става и кой - не?"Най ми е забавно да чета такива глупости.Ама вие си мислите, че хората зад граница ядат доматите с колците ли?Ако става за въпрос, като се има предвид че СЕРИОЗНА част от живеещети зад граница българи са с доста акъл, те са БАЯ по0информирани от вас, "експертите", които мине се не мине, и току изберете някой руски продажник я за президент я за нещо друго.
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да може...не да оставаме с километри до секция