Българи зад граница искат гласуване по пощата

Сънародниците ни предлагат да има и повече секции в чужбина
116
Българи зад граница искат гласуване по пощата
Снимка: БГНЕС

Българските общности зад граница настояват на предстоящите парламентарни избори да може да се гласува по пощата и да бъдат открити повече секции за гласуване в чужбина.

Още по темата
Президентът Румен Радев организира онлайн среща с българи зад граница, за да чуе техните мнения как да се организира вотът, така че да се гарантира конституционното право при запазване на здравето.

Атанас Пеканов, икономист в Европейската централна банка, който живее и работи в Австрия и е част от Стратегическия съвет на президента, смята, че в края на март е прекалено рано да се проведат избори, предаде БНР.

"И с оглед на евентуалната надежда, че по-топлото време може да доведе до по-мека епидемична ситуация, на първо място провеждането на изборите в по-късен етап. Като нещо по-смислено, това ще позволи и събирането на хора навън и би трябвало да олекоти ситуацията. По отношение на изборите в чужбина, сега е моментът да мислим за изменения, които така или иначе отдавна са приети в други страни, като гласуването по пощата", каза той.

Мария Спирова, която живее и работи във Великобритания, подчерта, че здравните власти на Острова не дават надежда за подобряване на пандемичната ситуация през следващите няколко месеца.

Освен това, заради Брекзит, секциите там не могат да са повече от 35, което ще бъде дискриминация за българите от по-малките градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТДнес пак си говорило със звездите
11
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат да ни управляват от чужбина. Родоотстъпниците да хванат самолета лоу кост за 20 евро и да гласуват в БГ.Трябва да се забрани да се гласува от чужбина. Предателите не мислят доброто на хората, живеещи в БГ.
10
11
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Абсолютно ги подкрепям!Но искането им едва ли ще устройва проруските ни т.нар. "патриоти" - едва ли ще вземат и 0,5% от гласовете на БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА!
9
2
 
7
 
! Отговори
Ели преди 3 години
Аз не искам.От зад граница (русизъм)
8
18
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
При такава извънредна ситуация, Радев трябва да сложи дата след нормализирането и. А дотогава, след изтичане на мандата на шайката, да назначи служебно правителство което да ги подготви. Извънредното положение позволява и намесата на армията, а каракачанкското шкембе ще има честта да тича на първа линия като кашик с торбичка била. Хахаха
7
2
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН В БЪЛГАРИЯ преди 3 години
НЯМА КАК ДА СТАНЕ ТОВА В КРАТКИТЕ СРОКОВЕ-2-3 МЕСЕЦА ДО ИЗБОРИТЕ !!! ДЕПУТАТИТЕ ТРЯБВА ДА ПРОМЕНЯТ ИЗБОРНИЯ ЗАКОН . НАЛИ ИСКАХА ОСТАВКА ,АКО ИМА ТАКАВА НЯМА ПАРЛАМЕНТ ????
6
7
 
26
 
! Отговори
Да, бе! преди 3 години
Видяхме докъде доведе гласуването по пощата САЩ. Ай сиктир!
5
14
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Разбира се, че края на март е твърде рано. Кой от цивилизованите държави в които има мерки за извънредна ситуация ще се съобрази с изборите у бг'то? Как ще бъде осигурено правото на всички евакуирали от блатото, които вкарват у бг'то повече пари отколкото е продукта на тая смешна територия, М ?
4
5
 
10
 
! Отговори
Празников преди 3 години
Ако това се случи ще се окаже, че има повече българи зад граница отколкото в страната ни! Така ще може ЦЦ да влезне със сигурност и това е целта!
3
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво гласуване извън ЕС!!!
2
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бтлгарите зад граница нямат право на глас. Особено след като ни донесоха вирус и източиха НАП, когато ги изритаха от чистаческите и мияческите им работни места
1
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може!Тиквата ще изгори тогава.