Д-р Хасърджиев: Тревожен факт е, че медици отказват имунизация

Нечовешко е за хора на първа линия да няма ваксина, смята експертът
11 яну 2021 12:33,
221
Д-р Хасърджиев: Тревожен факт е, че медици отказват имунизация
Снимка: БГНЕС

Ще се справим с пандемията само, ако предпазим най-уязвимите. Това заяви пред Нова тв д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация. Медикът е на мнение, че е нечовешко хора, които са на първа линия, да бъдат лишени от ваксинация.

"Единственият начин да се справим с тази епидемия в световен мащаб е приоритизирането. Да започнем от най-уязвимите, групите, при които се очаква най-голяма смъртност. Само тогава можем да гарантираме, че общата смъртност ще намалее и всички ще се върнем на работа", заяви той.

Още по темата
Според него причина за неясната позиция на властите относно ситуцията в Сандански, където бяха ваксинирани общински съветници, вместо медици, е че няма ясни разписани правила какво се прави при отказ от ваксинация.

"Истината е, че този казус е етичен и морален. Смятам, че е въпрос на разясняване на цялото общество. Ще трябва да направим своите избори и да докажем, че сме зряло общество и можем да предпазим най-слабите, а не се предреждаме на опашката", заяви д-р Хасърджиев.

Той подчерта, че вече има случаи, при които след първоначално съгласие медици се отказват от ваксинация. Д-р Хасърджиев смята, че това е тревожен факт и че тепърва ще има подобни откази.

"Факт е, че ваксината не издържа дълго време. Това е причината да се транспортира по специален начин. Друг е въпросът кога е извадена тази ваксина, как се е съхранявала и дали нашата система е подготвена за тази ваксинация. Факт е, че виждаме подобни случаи. По време на цялата коронакриза виждаме пропуските на нашата здравна система. Сега, по време на ваксинацията, отново ще наблюдаваме такива", смята медикът.

Според него поставянето на ваксина от пиари на лечебни заведения е публичен гаф. Д-р Хасърджиев смята, че причина за пропуските при правилата за ваксинация идва и от липсата на мнение от гражданските и пациентските организации. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което е наистина тревожно - нестихващата пропаганда, че сано ваксината ще преборела вируса. Жалки материалисти...
198
9
 
16
 
! Отговори
Bili преди 3 години
...при следващата вълна, като откажете да ваксинирате децата си, според оная конвенция ще дойдем и ще ви ги вземем. щото не се грижите за тях...подреждат ли се сега нещата...?...ок, ок, първо ще открием че ковид се разпространява в семейството, така че повече от двама в апартамент - ще се делят...принудително... за безопасност!
197
12
 
6
 
! Отговори
Bili преди 3 години
...ако откажат, ще ги принудим. На запад използват префесионален натиск от болници и университети. изолират "неверниците". няма нужда от задължаване...до БАУ - опреация warp speed използва контрактори на ЦРУ и всичко около опрацията е засекретено - така че трудно да разберем повече... за справка: Whitney Webb
196
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, верно ли медиците отказват химическа кастрация?!Що така, тия хора ме изненадват...
195
0
 
16
 
! Отговори
? преди 3 години
Много правилно,че откязват! Трябва да има за желаещите на първа линия.
194
1
 
17
 
! Отговори
Защо ли преди 3 години
Защото много от тях са го искарали и не виждат смисъл да си слагат ваксина.
193
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилите задават въпроса - каква е разликата между стълбата и змията. Отговорът е - че врабчето може да лети.
192
21
 
5
 
! Отговори
ПИТАНКТА ??? преди 3 години
ЗАЩО искат да имунизират уязвимите и старите болни хора ???ВМЕСТО ЗДРАВИТЕ МЛАДИ АКТИВНИ ХОРА И ДЕЦА, КОИТО реално са СУПЕР АКТИВНИ РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ НА ЗАРАЗИ ???Това е основната причина да се влачиме все още с месеци дори години на загуби.
191
22
 
5
 
! Отговори
Децата преди 3 години
Децата и хлапетията и буйните тинейджъри да ваксинират задължително и да ги пущат да си щъкат на воля и да си ходят на училище, а родителите им да са на работа и да печелят пари.
190
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално, никой не иска да се стрилизира доброволно. Дори кучето ми се дърпаше когато го водих за кастрация.
189
0
 
37
 
! Отговори
Четете декларациите. преди 3 години
Подписващите декларации преди ваксиниране да ЧЕТАТ ВНИМАТЕЛНО . Има клауза че ваксинирания е запознат със страничните ефекти и ги приема НО , самите производители НЕ ДАВАТ информация за страничните ефекти и не се наемат да съобщават за такива . Съобщавайте на ваксиниращия ви какви лекарства приемате и питайте за странични ефекти .Четете какво подписвате . В много случаи това освобождава от отговорност ваксиниращия и производителя на ваксината .
188
0
 
40
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Понеже знаят истината за ваксините! Който е завършил билогия,химия,вирусология,микробиология също би трябвало да е наясно!:))
187
0
 
40
 
! Отговори
Защо ли ? преди 3 години
Отказа на медици да се ваксинират е СЪЩО КАТО магазинер да откаже да си вземе от разваления салам дето са му го доставили "на далавера" или банкера който не желае да използва "голямата прИмоция " - Кредит на банката си въпреки че са му потрябвали пари ........... ИМА ПРИЧИНА . А това че не се обясняват , защо не го правят , означава че тия "тънки подробности" могат да попречат на бизнеса и да расърдят началниците .... - Така че , Не, благодаря . Не искам . Нека има за гУведата....Край.
186
0
 
33
 
! Отговори
Lan преди 3 години
Джузепе, а ДЪЛГОСРОЧЕН ефект от ваксината как точно се събира за една седмица? Да не говорим, че престъпно няма обща база са събиране на данните и при краткосрочните ефекти! Щото нали пандамия, паника, алата-балата...
185
0
 
8
 
! Отговори
Lan преди 3 години
ДАП Земляне, факт! Аз също поддържам ваксините. И аз и децата ми имаме пълен набор + няколко допълнителни. Това обаче граничи с лудост...
184
0
 
19
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Започнете с Министерски съвет,министерства,240 хрантутници,помощни звена от 500 хилядната ни администрация,която и без това чака и се моли изборите да са след първа пролет,потриват ръце за нови финансови БОНУСИ поименен вот!
183
0
 
14
 
! Отговори
Lan преди 3 години
149, Щото никой не може да каже със сигурност. Ваксината просто е нямала толкоз време за тестване! Дори не се знае точната активна доза от ваксината. От "представителната извадка" за изключени хората със сърдечни заболявания и диабед. Ам за чий другите точно да се ваксинират?!
182
0
 
10
 
! Отговори
Lan преди 3 години
148, ади още един безименен интЕлЕкт :).КОЕ не е вярно от написаното? Щото е достатъчно съвсем малко да се провери пресата назад, за да се провери вярно ли е или не! Ваксините са пуснати по спешност, със специално разрешение,НЕ преминали пълната фаза на тестване. А стилът ми си е мой :), нали твоят е високопарен, не виждам защо се пениш. Всеки може да прецени - лъжа или не - чете и проверява.
181
37
 
5
 
! Отговори
Джузепе преди 3 години
До Пинокио. А ти кой си и какъв си бе, "разбирач"? Ваксината била не знам каква си. А защо тогава вече милиони са се ваксинирали и на 99.9999% от тях им няма нищо? Ако беше опасна нали щеше да има хиляди засегнати, а не 2-3 трима с обриви или починали, при това най-вероятно не от ваксината.Кой ви ражда такива ?
180
6
 
22
 
! Отговори
Кокич преди 3 години
Тоя зализан пингвин да не прави кръчмарски сметки на докторите. Аман от ***