24 имунизирани в Сандански без право, ваксините можело да се върнат

Ще издават сертификат за имунизацията, ще има и такъв за телефон
46
24 имунизирани в Сандански без право, ваксините можело да се върнат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Имало е достатъчно време ваксините в Сандански да бъдат преразпределени и върнати в РЗИ - Благоевград. Това е показала проверката на здравното министерство по скандалния случай с ваксинирани общински съветници.

24 души са имунизираните, които не са включени в първа фаза на имунизацията и съответно не са имали право на това.

Още по темата
Сред тях са четирима общински съветници, служители на общинската администрация, в това число и лице от семейството на управителя на лечебното заведение, съобщи здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ.

Изпълнителният директор на болницата не е спазил изискванията на ваксинационния план, не е осъществил достатъчно координация, каза Ангелов. Лечебното заведение е общинско, затова министърът на здравеопазването не може да извърши кадрови промени в него, но иначе директорът би бил освободен, стана ясно от думите му. Министърът ще обсъди ситуацията с ръководството на РЗИ-Благоевград, за да се подобри организацията на процеса.

От днес Ангелов започва обиколка на РЗИ-тата, за да се запознае на място с начина, по който се провежда ваксинирането. Днес министърът ще бъде във Велико Търново.

Министърът съобщи, че утре ще издаде заповедта кои практически занимания в училище може да се извършват присъствено. Плановите операции също започват да се извършват, а за постъпване в болница ще се изисква отрицателен антигенен тест, който ще е безплатен и ще се извършва на място.

Здравните власти са готови със сертификат с QR код, който ще се издава за ваксинацията и ще бъде част от пациентското досие. От две седмици с "Информационно обслужване" се работи по дигитален сертификат, който да служи при поискване и да се представя с телефон.

Около 21% са учителите, които към момента са пожелали да се ваксинират. От понеделник започват и техните ваксинации, като първа и втора фаза ще вървят паралелно.

Учители ще бъдат имунизирани само в области, в които е минала първа фаза и има ваксини.

Политиците да престанат да експлоатират и политизират темата за изборите в условия на пандемия, призова здравният министър.

Според него тезата, че няма достатъчно ваксини за българските граждани, категорично не е вярна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Голямо чудо станало. Някой не иска да се ваксинира, но тези които са приредили сякаш са престъпници. И веднага проверки. Че закрийте болницата и ще сте сигурни че никой няма да се ваксинира преди да му дойде реда.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз само не мога да разбера за кво е цялата тази врътня, вместо да кажат на хората "Ето, предлагаме ви чип, искаме всички да се чипирате!" Гаранция, че ще има пак толкова желаещи или дори повече, отколкото са сега желаещите за ваксините! Също ще има пак толкова противници на идеята, и пак чрез маркетингови стратегии с годините ще бъде наложено! Пък могат и да поизлъжат малко за целите на чипирането. Накрая щяха да постигнат същото покритие, както и с този целия цирк, но с много по-малко разходи!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЧКО, АЙ ДА ПРАИМ ДАЛАВЕРА, ИМАМ БАНИЧАРКА ОПЕЛ- ДА МЕ ВКЛЮЧИШ В СЛЕДВАЩИЯ ТРАНСПОРТ НА ВАКСИНАТА, ХЛАДИЛНИК САРАТОВ ОТ 1968 Г. - В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ЩЕ ВЗЕМА ОТ ТЪЩАТА...
22
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До АнонименКъде бе. Дай доказателства. То така всеки може да хайти.хахаха
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБЕ НАПРАВО ИМ СЛАГАЙ ЧИПА НА ТИЯ И НА ЧЕЛОТО ПЕЧАТ КАТО РОБИТЕ ПРЕЗ АНТИЧНОСТТА!ТО ТОВА СИ Е СЪЩОТО ДЕ, САМО ЧЕ Е С ПО- МОДЕРНИ СРЕДСТВА И ТЕРМИНОЛОГИЯ- ДОСИЕТА, СЕРТИФИКАТИ...
20
2
 
4
 
! Отговори
КОНСПИРАТОР преди 3 години
Е СЕГА НЕЩО ДА КАЖЕТЕ?УЖ НЯМАЛО ЧИПИРАНЕ, А?А ТОВА КАКВО Е?ТОВА СА ПЪРВИТЕ СТЪПКИ.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато няма търсене за една стока,създай илюзия за дефицит. Използват психология за стимулиране на търсенето.Когато ,обаче, става въпрос за здраве, подобни номера не работят.
18
2
 
5
 
! Отговори
Stan преди 3 години
Важното в случая бе, че Републиканците на г-н Цветанов осветиха нарушението.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно ваксини има, желаещи доброволна кастрация няма.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Желаещите ваксина са редки като трюфелите. Надушат ли ги кучетата,трябва веднага да ги боцнат, че я ги видят пак,я не.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Според него тезата, че няма достатъчно ваксини за българските граждани, категорично не е вярна." Смях в залата - като не е вярна и има къде са тези ваксини? Ако имаше щяхте ли да преследвате 20 човека че са си сложили без да им е ред... Има ПР ваксини няма в БГ за момента в някакви значими количества.
14
1
 
5
 
! Отговори
Запрян преди 3 години
Откачена работа
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен ме впечатли друго от статията: "Здравните власти са готови със сертификат с QR код, който ще се издава за ваксинацията и ще бъде част от пациентското досие. От две седмици с "Информационно обслужване" се работи по дигитален сертификат..." ..Хахах... Не, че не знаем, че така ще стане, ама що пък така тихомълком си действат, при това без нищо в тази посока да е решено официално?
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормален човек няма да си сложи тая отрова. За ненормалните мисля че не е нужно да се спазва ред.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ваксини са само за ум ници.появили се кандидат ,не трябва да се изпуска. Представителите на властта са едни от най-подходящите субекти, там IQ- то често има отрицателни стойности.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"рано или късно, всички които не са ваксинирани, ще измрат от поредната мутация на вируса."Отивай да плашиш децата в градината с Торбалан.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, стига де, опитали са се да изпълнят плана хората! Кво да правят - като няма желаещи за ваксина и отчетат малко бройки ваксинирани ще им се карате, а като ваксинират хора, пак им се карате! Много е кофти така!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са тези за които се разбра. По София масово имунизират държавни служители и близките им тихомълком!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кастрирайте желаещите зомбита,пари са давани за тия ваксини. Няма да се изхвърлят,я.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"24 души са имунизираните, които не са включени в първа фаза на имунизацията и съответно не са имали право на това."Но за сметка на това правилника не важи за теб и пререди всички на първа линия.