Борисов разпореди: Данните са добри, пускайте плановите операции

Увеличавал се броят на желаещите граждани да се имунизират срещу COVID-19
Обновена: 14 яну 2021 10:11 | 14 яну 2021 10:11, Красимир Ангелов
115
Борисов разпореди: Данните са добри, пускайте плановите операции
Снимка: МС

Ситуацията в България по отношение на разпространението на COVID-19 трайно се подобрява, основните тенденции вече са стабилни и ваксинацията срещу новия вирус върви при строга организация. Това бе докладвано на премиера Бойко Борисов по време на работно съвещание, в което участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и представители на Националния оперативен щаб и на ваксинационния щаб.

Още по темата
"По отношение на заболеваемостта България е на 27-о място сред страните от ЕС и на 9-то място по смъртност. Добри показатели са в резултат от въвеждането на противоепидемичните мерки", посочи министър Ангелов. Той подчерта, че в рамките на седмица броят на излекуваните е повече от три пъти по-голям от този на новите случаи.

"Добрите показатели, които имаме, ни позволяват отново да започнат плановите операции. Има толкова много хора, които чакат за тях. Сега, при тези данни, не е нужно да чакате и края на месеца, понеделник или вторник, пускайте заповед и информирайте хората за възобновяването им", разпореди премиерът Борисов на здравния министър, цитиран от правителствената пресслужба.

Министър-председателят изрази благодарност към председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен за солидарното разпределение на ваксините срещу COVID-19 между всички държави членки на ЕС. Премиерът добави, че ваксинацията е от изключително значение и за справяне с новия щам на вируса.

Председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски подчерта, че се наблюдава увеличение на желаещите българи да се имунизират, което е начинът за справяне с COVID-19. Мутафчийски добави, че продължава тенденцията за намаляване на броя болни в лечебните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
До78 преди 3 години
Във ВМА има 10ковид отделения.Това означава,че са закрити тези запланови операции.Ако си болен от Ковид място там никога няма.Само за избрани е лечението там.Фолкаджийката Глория я лекуваха,за полковник от запаса,чиито живот е минал по границите, няма място.Като видя човек с генералска униформа без да е държал пушка в ръка ми се повръща.
82
1
 
0
 
! Отговори
До Бай му преди 3 години
Защо крещиш във форума,или мислиш,че така ще натрапиш мнението си?Такива като теб вееха знамена преди 1990.Да не би да си техен наследник,герберско кречетало.
81
0
 
5
 
! Отговори
ДОнчо преди 3 години
абе не мога да разбера толкова ли сте прости в България, че този тапир ви управлява 20 години вече. Мама ви селска
80
4
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
съгласен съм с министъра...есента пратиха децата и от 600 на ден станаха 6000...заразяват майки и бащи,баби и дядовци...образованието ни копае дъното и не се напъвайте...който иска да се образова има как...останалото са сметки и лицемерие...втората вълна бе от ученицете заразяващи родителите и бабите и дядовците...ама вие си го знаете
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като гледам коментарите тиквеника ще спечли място на топло скоро, няма пари за *** и ряко никой не го харесва нещо еднконижника доктор-архитект-инспектор-проектант
78
9
 
3
 
! Отговори
БАЙ МУ преди 3 години
ДО 86БОЙКО СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ , КОГАТО БЕШЕ НА ВЛАСТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА РАДЕВ.....АКО СЕ СЪРДИТЕ , СЪРДЕТЕ СЕ НА ВАШИЯ ФИГУРАНТ.....
77
7
 
2
 
! Отговори
БАЙ МУ преди 3 години
БРАВО НА БОЙКО....ДОБРИ ПРОТИВОЕПЕДИМИЧНИ МЕРКИ -, МНОГО - ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ . САМО ТАКА ,НАПРЕД И НАГОРЕ !!! СЕГА ФЪРЧИЛОТО - ФИГУРАНТ Е МНОГО ЗАГРИЖЕН , ЗА ЗДРАВЕТО НА НАРОДА.....АМА КЪДЕ СА ЖУРНАЛИСТИТЕ , ДА ГО ПИТАТ , КАКВО ПРАВЕШЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА И ЗА КОГО МИСЛЕШЕ ТОГАВА....НЕ УСПЯ ПЪКЛЕННИЯ МУ ПЛАН , А СЕГА УМИРА ОТ ЗЛОБА .....
76
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Капо ди тути капи разпореди-пускайте!
75
3
 
4
 
! Отговори
Лопати Мотики преди 3 години
Данните за вируса са като данните за изборите, и като проекта на *** за нова конституция-смукани от дебелите и крадливи пръсти на Тулупов
74
4
 
10
 
! Отговори
В царство на слепци преди 3 години
Тулупа не го е избрал народа, отворете си очите! Народа не е толкова ***, избрали са го тези, дето уж броят "гласовете"!
73
3
 
6
 
! Отговори
Доц. д-р Чоко Боков преди 3 години
Ел *** разбира от всичко. Строежи открива, операции разрешава. А, бе, вие имате ли връзка с централата.
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре дошли в Кукуленд! Този разбира от всичко. Изглежда, че все пак някой му наби комбата да не употребява "АЗ" и започна да казва "Дадохме". Само че дето нищо не е дал за държавата, а само е вземал.
71
3
 
16
 
! Отговори
Трол преди 3 години
Този е по-зле от лидера на Северна Корея!
70
2
 
17
 
! Отговори
Жоро Манджука преди 3 години
Другарю Борисов,вие май и медицина сте учили!
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плановите операции изобщо не трябваше да се спират. Със спирането им на практика разрушиха болниците и сега всичко е Ковид отделения и отделения за другите болести вече няма.
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой си ти , барба Ганьос , че да определяш съдбите на хората ?!Кой ти дава право да заменяш планово спасаване на човешки животи с измислени псевдо-мерки , само и само да се харесяш на дядовците от ЕС и УСА за да напълниш чекмеджето ?!Моля се де да ти се върне хилядакратно стореното зло !!!
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите разбират само от крадене, а не от медицина.Как ще възобновят плановите операции, след като отделенията вече ги няма - закрити са и на тяхно място са Ковид отделения?
66
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той все пак е доктор Борисов.
65
0
 
18
 
! Отговори
Този бай Ганю преди 3 години
и от медицина разбира, той разпорежда как докторите да лекуват!? ***, само за село става, да копа картофи и да яде свинска мас!
64
0
 
14
 
! Отговори
Бай Дъньо преди 3 години
Начинът за справяне с Ковид-19 е в ръцете на онези, които го създадоха и разпространиха, за да предотвратят преизбирането на Доналд Тръмп за втори мандат. Какво е смъртта на няколко милиона души пред тази благородна кауза?