Борисов разпореди: Данните са добри, пускайте плановите операции

Увеличавал се броят на желаещите граждани да се имунизират срещу COVID-19
Обновена: 14 яну 2021 10:11 | 14 яну 2021 10:11, Красимир Ангелов
115
Борисов разпореди: Данните са добри, пускайте плановите операции
Снимка: МС

Ситуацията в България по отношение на разпространението на COVID-19 трайно се подобрява, основните тенденции вече са стабилни и ваксинацията срещу новия вирус върви при строга организация. Това бе докладвано на премиера Бойко Борисов по време на работно съвещание, в което участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и представители на Националния оперативен щаб и на ваксинационния щаб.

Още по темата
"По отношение на заболеваемостта България е на 27-о място сред страните от ЕС и на 9-то място по смъртност. Добри показатели са в резултат от въвеждането на противоепидемичните мерки", посочи министър Ангелов. Той подчерта, че в рамките на седмица броят на излекуваните е повече от три пъти по-голям от този на новите случаи.

"Добрите показатели, които имаме, ни позволяват отново да започнат плановите операции. Има толкова много хора, които чакат за тях. Сега, при тези данни, не е нужно да чакате и края на месеца, понеделник или вторник, пускайте заповед и информирайте хората за възобновяването им", разпореди премиерът Борисов на здравния министър, цитиран от правителствената пресслужба.

Министър-председателят изрази благодарност към председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен за солидарното разпределение на ваксините срещу COVID-19 между всички държави членки на ЕС. Премиерът добави, че ваксинацията е от изключително значение и за справяне с новия щам на вируса.

Председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски подчерта, че се наблюдава увеличение на желаещите българи да се имунизират, което е начинът за справяне с COVID-19. Мутафчийски добави, че продължава тенденцията за намаляване на броя болни в лечебните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
24
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Видния вирусолог Тулупов каза, хоуг!
42
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Борисов не разпореди може и гладни да седим.Всичко трябва да разпореди лично Борисов . Щом е така нема нужда от министри за заплати.
41
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той е БОГ той решава, живота ви е във неговите ръце. Господ БОГ БОЙКО.. Ако пак го изберете тая държава и тоя народ заслужава да бъде унищожен и заличен... Мирно и тихо протестирайте, като cвинeте в кланницата...
40
0
 
16
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
До КойтоКак носи отговорност, като все някой друг му е виновен?!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде Бойко пускай "Корона чао" в джипа и газ!!
38
16
 
1
 
! Отговори
Който преди 3 години
Разпорежда носи и отговорност!Не като страхливите другарче дето още не смеят да отговорят 10 години на най простия въпрос:- КОЙ...?
37
3
 
13
 
! Отговори
предположение преди 3 години
Хайде на изборите да си го изберем за ЦАР, обича да РАЗПОРЕЖДА и това си е!
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе не че нещо, ама може ли Баце и всички тия около него да обяснят, защо при 58 хиляди активни случая имаме само 16 хиляди карантинирани, изолираните за болнично лечение са само 5 хиляди, останалите 37 хиляди заразени и техние контактни защо не са карантинирани ? или въобще не съществуват, само питам за, че тия данни нещо много ми се набиват на очи
35
1
 
4
 
! Отговори
Пускайте водата преди 3 години
Веднага хуквайте да се ваксинирате, планирате и оперирате, данните са добри.
34
14
 
4
 
! Отговори
Само преди 3 години
Като се спомене Борисов и дежурния позитански *** почва да бълва яко спам от различни никове и проксита....Но за ужас на червенушките и Фигуранта, Бойко пак ще ви плющи с 200...
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бреййй Тиквата разпореди да се оперираме, ако не беше разпоредил нямаше да се оперираме... Демек той решава кой ще живее и кой ще умре в тая държава?!
32
0
 
12
 
! Отговори
мак преди 3 години
Спрете да пишете "разпореди", че вече ставате смешни, досущ като т.лупа.
31
1
 
8
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Тук мафията е на чело на държава, съд и прокуратура, медии и сайтчета. Четейки същият този сайт човек се пита нормален ли е ? Как във много милиарден Китай за последните 8 месеца само един човек е умрял от Ковид а тук в държава като бълха за ден умират по 70. А как Борисов ще нарежда преди да се откриват легла само за ковидясали а сега ще търси свободни за планови операции? Напълно луд човек менящ си мнението на всеки 2 часа с кореннно обратното.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще нищо не е добро.Просто сме свидетели на характерната вълнообразна крива на болеста.Един ден повече болни на следващият повече умрели.
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дон Борисов нареди!?А знае ли,че в Италия започна разследване на мафията в т.ч.и с международно участие и със замесени българи.А дано стигнат до края,че тука няма кой,понеже има КОЙ!
28
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разпореждай, разпореждай... още 2 месеца ще разпореждаш..после ще те разпореждат надзирателите...
27
6
 
7
 
! Отговори
1280 преди 3 години
Потник, оставка кога?
26
16
 
7
 
! Отговори
1280 преди 3 години
Мачкай ги Бойко! Те така обичат
25
14
 
8
 
! Отговори
1280 преди 3 години
Браво Бойко, щом *** реват като заклани си на прав път дерзай, с теб сме.Само така четвъртия мандат ти е в кърпа вързан
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЯ САМО ДОКТОР НЕ БЕШЕ....КОМЕДИАНТ!