Достойни старини: Кои са най-добрите страни за пенсиониране?

Първата евространа в класацията е едва на пето място
115
Достойни старини: Кои са най-добрите страни за пенсиониране?
Снимка: БГНЕС

Докато пандемията наруши пенсионните планове на милиони хора, мнозина може да обмислят преместване в чужбина, където да прекарат златните си години, възползвайки се от по-ниските разходи за живот и по-евтините жилища, наред с други фактори, показва нова класация.

Страни от Коста Рика до Виетнам, влязоха в тазгодишната класация на най-добрите места в света за пенсиониране на американското списание International Living, съобщава YahooFinance.

"Изборът ни от държави отразява огромните различия от стилове на живот и местоположение - това са местата, за които смятаме, че ще намерите най-добрата комбинация от фактори, подходящи за щастливо пенсиониране в чужбина", коментира Дженифър Стивънс, изпълнителен редактор на списанието, пред Yahoo Money.

"Имаме журналисти на място във всяка една от тези държави, които докладват факти и цифри, и споделят техните възгледи за местата, които с гордост определят като свой дом".

Списанието използва 10 критерия, за да изчисли кои държави са най-подходящи за пенсиониране, пише Bloomberg TV Bulgaria. Факторите включват разходи за живот, жилище, здравеопазване, пенсионни обезщетения, виза/ пребиваване, интегриране в местното общество/ забавление, развитие, климат, местно управление и възможности.

Класирането се определя въз основа на статистически данни и кореспонденция в реално време от журналисти по целия свят.

Списанието умишлено оставя САЩ извън класацията си, защото по-голямата част от читателите му са американци, които вече са достатъчно добре запознати с живота в родната им страна

Ето кои са топ 10 на местата за пенсиониране през тази година:

Коста Рика оглавява списъка, като страната, която получи високи резултати във всичките 10 категории, е на първо място по "здравеопазване". Ниските разходи за живот в страната, също правят Коста Рика привлекателна опция за пенсионери.

Гостоприемството на страната и отношението на местните също са мотивиращ фактор за установяване в Коста Рика.

Вижте и останалите места в продължението на материала!
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: пенсиониране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното тъпо заглавие - това не са страни за пенсиониране (не става дума за хората, които се пенсионират там), а страни в които пенсионерите от по-богати страни да преживеят старините си. В тази медия не знам как си избират журналистите, ама са много, много, много неграмотни.
79
4
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
По принцип вирус няма.Вирусът е лъжа.
78
1
 
4
 
! Отговори
Обикновен балък преди 3 години
До Анонимен 87Тази нощ ще пропусна, но благодаря за предложението!
77
1
 
1
 
! Отговори
Така ще е... преди 3 години
До ОфффСвиквай с живота си на плебей.
76
0
 
2
 
! Отговори
Оффф преди 3 години
Плебса... Некфи жаргонни измислици глуповато момче де гледало празна София живот мечта аама че скучен ум и аз я харесвам празна понякога и съм я обикалял вечер но напролет се чувствах като след ядрена война
75
1
 
3
 
! Отговори
Така ще е преди 3 години
До АбееТака ша е брат, защото си от плебса. Истинския човек намира красота във всичко и няма да тръгне да се самоубива, като се затваря вкъщи.Аз у нас го ползвах само за преспиване - няма как да си позволя да стоя там денонощно.Просто не е приспособено за денонощен живот.По тази причина си запазих нормалното ежедневие и си прекарах чудесно - с плебса вкъщи е РАДОСТ.Никой не знае за какво говора. Празна София. Това се вижда веднъж в живота. Ама вие сте си били вкъщи. Тъпaци.
74
0
 
2
 
! Отговори
До 69 преди 3 години
Oт фалшивия двойник Р.Имай доблестта да пишеш от свое име!
73
0
 
1
 
! Отговори
Япа преди 3 години
БОЧЕ НЕ ЯДЕ СУДЖУК.
72
0
 
3
 
! Отговори
Абее преди 3 години
Абе кой ти говори за някъф замечтан саможив фотограф де си обикаля празна Софя с неговото си виждане експозиции пейзажи гаси смелчагата окей няма проблем че си дръзнал да излезеш. Я ти говорим нема концерти на площада нема театър нема настроение атмосфера и туй ше продължи поне още година 2 с парцали на муцуните и ваксини тъпотии здравния министър главен герой който и да е той пълна тъпотия ся да отида в Испаня на корида да речем Сан Фермин фестивал спряха футбола е без зрители тест да пътувам
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я наблегам основно на хлеба. Боко и сие повеке да ядат.
70
0
 
6
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 3 години
Егати , Колумбия , Еквадор и Виетнам и тук ни изпревариха
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПрозззТе всички така разправят, ама като остареят искат да живеят още.
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина в едно българско село не може да оцелее като се пенсионира, какво остава по света да хване. В Испания е пълно с английски и германски пенсионери, дори и нидерландци, но с техните пенсии те могат да си позволят да карат слънчеви и спокойни старини. Някои си наемат дори хотелски апартаменти целогодишно. Тези които ни ограбват ще се радват на хубави старини. Чекмеджета ни трябват.
67
0
 
4
 
! Отговори
Ваксина? преди 3 години
До АйМи аз го правя бе ***. Аз от ден 1 на "затварянето" си обикалям София.Беше празно навсякъде. Ако си фотограф, че направиш ебaхти снимките човек. Цял месец си обикалях празна София.Ич не съм умирал от страх. Няма и да го правя.
66
0
 
3
 
! Отговори
Ай преди 3 години
Ми а де а излез си живей живота де.... Ми то всичко затворено хората смотанясани само с тъпите си маски ваксини дистанции ти живот ше живееш свърши се тя квато беше ше се изявяваме в нета и туй то дано до лятос се опраят раутите поне за лятна ваканция *** тогава пък ше е стагнация икономическа ае не върви на добре не... Шишо бакшишо беше прав докат се усмихнеш и се озъбиш
65
2
 
6
 
! Отговори
Дядо Боже преди 3 години
Като почнат да ми идват поколение 90-та и нагоре, ги питам кво добро свърши ти бе дете?Онова като ми каже "Шернах един статус на едно болно дете и дарих 5 долара за засаждане на дървета"ДИРЕКТНО му бия шута. ДИРЕКТНО.
64
1
 
1
 
! Отговори
Вярвам в Конспирации преди 3 години
Ей хора.Дайте да си живеем животите. Стига с тези статуси, снимки и коментари. Има живот пред нас, нали не искате да го прекараме по сайтовете?Ръцете горе.
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На нова каледоня бабички нещем!
62
1
 
1
 
! Отговори
Бррр преди 3 години
Хорааа пенсионерите ще изчезнат като динозаврите 20години маакс и броят дълголетници и пенсьонери ще е драстично намален никакъв дори вие сте се запритеснявали за глупости
61
1
 
2
 
! Отговори
Р. преди 3 години
До ПффЩе се върна към кОпането на ниви. Мерси че ме просветли, чуек.