Достойни старини: Кои са най-добрите страни за пенсиониране?

Първата евространа в класацията е едва на пето място
115
Достойни старини: Кои са най-добрите страни за пенсиониране?
Снимка: БГНЕС

Докато пандемията наруши пенсионните планове на милиони хора, мнозина може да обмислят преместване в чужбина, където да прекарат златните си години, възползвайки се от по-ниските разходи за живот и по-евтините жилища, наред с други фактори, показва нова класация.

Страни от Коста Рика до Виетнам, влязоха в тазгодишната класация на най-добрите места в света за пенсиониране на американското списание International Living, съобщава YahooFinance.

"Изборът ни от държави отразява огромните различия от стилове на живот и местоположение - това са местата, за които смятаме, че ще намерите най-добрата комбинация от фактори, подходящи за щастливо пенсиониране в чужбина", коментира Дженифър Стивънс, изпълнителен редактор на списанието, пред Yahoo Money.

"Имаме журналисти на място във всяка една от тези държави, които докладват факти и цифри, и споделят техните възгледи за местата, които с гордост определят като свой дом".

Списанието използва 10 критерия, за да изчисли кои държави са най-подходящи за пенсиониране, пише Bloomberg TV Bulgaria. Факторите включват разходи за живот, жилище, здравеопазване, пенсионни обезщетения, виза/ пребиваване, интегриране в местното общество/ забавление, развитие, климат, местно управление и възможности.

Класирането се определя въз основа на статистически данни и кореспонденция в реално време от журналисти по целия свят.

Списанието умишлено оставя САЩ извън класацията си, защото по-голямата част от читателите му са американци, които вече са достатъчно добре запознати с живота в родната им страна

Ето кои са топ 10 на местата за пенсиониране през тази година:

Коста Рика оглавява списъка, като страната, която получи високи резултати във всичките 10 категории, е на първо място по "здравеопазване". Ниските разходи за живот в страната, също правят Коста Рика привлекателна опция за пенсионери.

Гостоприемството на страната и отношението на местните също са мотивиращ фактор за установяване в Коста Рика.

Вижте и останалите места в продължението на материала!
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: пенсиониране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ДО 24 -ЕМИ БЪЛГАРИЯ Е НА ПЕТО МЯСТО.-СЛЕД ТЕЗИ 4-РИ
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коста Рика, Панама, Колумбия и Мексико са на челните места. Благодаря, това са и сред страните с най-висока престъпност (при това организирана) и корупция на държавно ниво, особено Мексико и Колумбия. Така че можете да идете да се пенсионирате там, но старините ви няма да траят дълго.
18
0
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
НИКАКВА ПЕНСИЯ НЕ ИСКАМ-ЩЕ СЕ ПОДИГРАВАТ С МЕН-НИКОГА.-ЩЕ НАПРАВА ТАКЪВ БИЗНЕС ЧЕ И БОЙКО ЩЕ ЗАВИДИ САМО ДА НЕ ПУКНЕ-ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ПАРИ ЛЕЖЪТ В БЪЛГАРИЯ?-1-ЩЕ ОТВОРЯ ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ХРАНЕНЕ ВЪВ ВСЕКИ ГРАД-ОБЯД 2 ЛВ ШКЕМБЕ НА КОРЕМ И ЩЕ ЯДЕШ ДОКАТО СЕ НАЯДЕШ-НЯМА ДА Е НА ПОРЦИИ.ЯДЕШ КОЛКОТО ИСКАШ.-ИМА И ДРУГИ НО ЗАСЕГА ЩЕ МЪЛЧА.-100 000 НА ДЕН 200 000 БОНА ОТ КОИТО 100 000 РАЗХОД.-100 000 ПЕЧАЛБА-АКО ИСКА НЯКОЙ И ИМА СЪРЦЕ ДА ДЕЙСТВА-ПЕНСИЯ НЕ МУ ТРЯБВА.
17
2
 
5
 
! Отговори
Банго БорисоФФ преди 3 години
По 150 ? им стига на лошия матрял.
16
7
 
6
 
! Отговори
Жо преди 3 години
Пенсията ви зависи само от вноските за пенсионно осигуряване, които сте правили след 2000-та година и от общият ви трудов стаж.Казано просто, ако сте имали високи доходи, но сте се осигурявали с минимални суми, ще получите малка пенсия.
15
0
 
12
 
! Отговори
Боко бандита преди 3 години
Не знам за вас ама моя пенсия ще е повече от достойна.Има една и в шкафчето. Ние от ГЕРБ работим за шкафчетата,гардеробите и всякаква друга мебел, банковите ни сметки да са пълни и претъпкани с евро и злато тоест работим за нашето бъдеще.А вие работете за да оцелявате колкото да не мизерствате де се вика да има пари за хляб.То другото е скъпо и не е за вас.
14
1
 
14
 
! Отговори
пецата преди 3 години
ражда се плащаш на акушера, после следват памперси, пюренца,дрешки , лекарства, ваксини , 600-700 лева на месец , после следва училище, телефони, учебници, екскурзии, дрехи, курсове, тренировки, до 18г възраст си дал пари за 1 апартамент, после университет, автомобил, РАБота, тоест здравето и тялото ти става собственост на държавата и някакъв капиталист на когото трябва да изработиш богатството, разболяваш се и умираш , изхарчваш всичко за лечение и погребение, всичко е сметнато до последния ле
13
6
 
3
 
! Отговори
ТРЯБВА до 12 преди 3 години
Има Образувано Дело в Брюксел и Страсбург - дори в Хага за Геноцид на Пенсионери - Решението е - Народното Събрание РЕШАВА - Не Борисов - всички Депутати са заети с Хотелите си и Корупцията си . Днес Южна Корея Вкара за 20 години в Затвора ПРЕЗИДЕНТА СИ - точно по тази Причина - Корупция от Пенсионни Фондове .Разчитам на Президента Радев да накара Народното Събрание да РАБОТИ , Главния Прокурор да се Смени и СЪДА да започне да СЪДИ .
12
0
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Не се моли на твоя Господ Борисов,а се бори за правата си.
11
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Аз искам млади и стари да останат тук и да развиваме страната си,а не накъдето ни видят очите.
10
4
 
13
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 3 години
Аз лично Работя - Работник съм , до тук ако съм Жив - има Изчислена Пенсия от НОИ в размер на 2100 ЛЕВА . Но Родината ми България не иска да ми я дава - дава на Роми и Ромчета . Вечер като си Легна си Мечтая - Работих в Металургията , в Частна Фирма - от 18 Годишен (ходих в Казарма за Родината 2 месеца) - имам 50 години Осигурителен Стаж , БОЖЕ БОРИСОВ - Махни Тавана за да си Построя КЪЩА и да си КУПЯ ХОТЕЛ -Не се Шегувам .
9
3
 
12
 
! Отговори
Какъв е смисъла преди 3 години
Пенсия на 65 умираш на 71 мбухахаСоциална на 70 умираш на 71 бухахахаТрябва да си за да живееш тук!
8
3
 
12
 
! Отговори
Джони Чурката преди 3 години
Когато крадеш тогава ще имаш достойни лукс старини като на сицилиански мафиот
7
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, бе, точно в Коста Рика ще ида да изкарам старините си! Пълни глупости! Искам да изкарам достойни старини не къде да е, а именно в България, която е моята родина! А не някой да ми дава наклон на оная работа къде да живея след пенсия! Въпросът е обаче защо в България не ми дават да живея като бял човек преди и след пенсия?
6
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коста Рика е чудесна държава.5 милиона човека население и имат три пъти повече убийства,побойща,изнасилвания и кражби отколкото в България.Просто една спокойна сигурна държава в която може да живее възрастен човек дълго време.
5
12
 
10
 
! Отговори
Пепа преди 3 години
Швейцария, Дания, Холандия, Люксембург-идеални да си караш старините
4
3
 
19
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Да си пенсионер, никак не е добре, без энамение къде си!!
3
3
 
20
 
! Отговори
Избутаха ни от соца преди 3 години
Вече сме в модерните капиталистичеки времена!какво пенсиониране, каква радост ?Просто тука те изнасят с краката напред от работното място като ти дойде времето...Нали тези западни ценности гонехме? А!
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди седмица четох същата статия в испански вестник,може би по правилно е вместо работил над нея да се напише преписал лошо няма.
1
7
 
12
 
! Отговори
Ескимос преди 3 години
Флорида, Хавай, Южна Италия, островите в Гърция, Южна и латинска Америка и други места по-близо до тропиците.