Достойни старини: Кои са най-добрите страни за пенсиониране?

Първата евространа в класацията е едва на пето място
115
Достойни старини: Кои са най-добрите страни за пенсиониране?
Снимка: БГНЕС

Докато пандемията наруши пенсионните планове на милиони хора, мнозина може да обмислят преместване в чужбина, където да прекарат златните си години, възползвайки се от по-ниските разходи за живот и по-евтините жилища, наред с други фактори, показва нова класация.

Страни от Коста Рика до Виетнам, влязоха в тазгодишната класация на най-добрите места в света за пенсиониране на американското списание International Living, съобщава YahooFinance.

"Изборът ни от държави отразява огромните различия от стилове на живот и местоположение - това са местата, за които смятаме, че ще намерите най-добрата комбинация от фактори, подходящи за щастливо пенсиониране в чужбина", коментира Дженифър Стивънс, изпълнителен редактор на списанието, пред Yahoo Money.

"Имаме журналисти на място във всяка една от тези държави, които докладват факти и цифри, и споделят техните възгледи за местата, които с гордост определят като свой дом".

Списанието използва 10 критерия, за да изчисли кои държави са най-подходящи за пенсиониране, пише Bloomberg TV Bulgaria. Факторите включват разходи за живот, жилище, здравеопазване, пенсионни обезщетения, виза/ пребиваване, интегриране в местното общество/ забавление, развитие, климат, местно управление и възможности.

Класирането се определя въз основа на статистически данни и кореспонденция в реално време от журналисти по целия свят.

Списанието умишлено оставя САЩ извън класацията си, защото по-голямата част от читателите му са американци, които вече са достатъчно добре запознати с живота в родната им страна

Ето кои са топ 10 на местата за пенсиониране през тази година:

Коста Рика оглавява списъка, като страната, която получи високи резултати във всичките 10 категории, е на първо място по "здравеопазване". Ниските разходи за живот в страната, също правят Коста Рика привлекателна опция за пенсионери.

Гостоприемството на страната и отношението на местните също са мотивиращ фактор за установяване в Коста Рика.

Вижте и останалите места в продължението на материала!
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: пенсиониране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари