ГЕРБ с реакция: Президентът искаше да оправдае нищоправенето си!

Промяната на датата е безсмислена, обвиниха от партията на Борисов
Обновена: 14 яну 2021 18:04 | 14 яну 2021 17:45, Веселина Йорданова
239
ГЕРБ с реакция: Президентът искаше да оправдае нищоправенето си!
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ призоваха българите да упражнят правото си на глас на парламентарните избори на 4 април, датата, която президенът Румен Радев обяви по-рано.

Това става в първи коментар от партията на Бойко Борисов, минути, след обръщението на държавния глава пред народа.

Още по темата
Според ГЕРБ обаче смяната на датата 28 март е безсмислена, макар да подчертаха, че са готови и за нея.

Президентът искаше да оправдае това нищоправене, което се случваше в президентската институция 4 години, но това не може да е за сметка на българските граждани и изборното им право, заявиха Георг Георгиев и Тома Биков от името на партията.

Радев беше обвинен и в това, че отдавна чертае разделителни линии в обществото и че предложенията му за промени в Изборния кодекс в последния момент са в разрез с добрите практики.

От ГЕРБ са категорични, че няма да предложат в парламента нито една от изброените от президента промени, нито ще ги подкрепят, ако от опозицията ги предложат.

Арменският и католическият Великден ще бъде на 4 април тази година, не бива да забравяме, че българите ще трябва да гласуват и в чужбина и това със сигурност ще създаде проблеми пред хората да упражнят правото си на глас, изтъкнаха още от ГЕРБ.

За гласуване по пощата било проблем организирането на такъв вот в трети страни и в условия на пандемия по света.

Президентът да прекрати линията си за саботиране на изборния процес с внушаване на недоверие към него, призова Тома Биков, според когото президентът се превръщал от говорител на парламентарната опозиция в говорител на извънпарламентарната.

Не машините и пликовете гласуват, гласуват хората и ние трябва да се борим за доверието на хората, който не го е разбрал, ще загуби и тези избори, подчертаха от ГЕРБ.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
18
 
28
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Президента се справя прекрасно с обязаностите си , колкото и да са орязани по Конституция!За съжаление тия които го охулват от управляващите далеч не се справят със задълженията си , България затъва в безизходица и вината е на ОНЯ от Банкя , един безхаберен крадлив , самовлюбен и престъпен субект!
145
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля не обиждайте разединитела ,колкото пъти се покаже на голям артист се прави ,цирк ,сатира, драма даже и за балетист става ,Руската школа добре го е овладяла.
144
9
 
26
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
смешници!
143
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е истинският Началник да слезе на земята и да въздаде справедливост,а грешниците да прати в ада.
142
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДВАМА *** ПРОДАЖНИ
141
20
 
23
 
! Отговори
Крадецът вика дръжте преди 3 години
ГЕРБ пак са като Крадецът вика: дръжте крадеца! А специално за нищоправенето е интересно. Още през 2009 година мутрите все пак схванаха, че са некадърни и каквото променят става по-зле и от тогава възприеха метода на нищоправенето, което все пак е по-добре, отколкото да се опитват да направят нещо, което за съжаление започна да се случва заради епидемията и става по-зле
140
6
 
15
 
! Отговори
безполезно вредни преди 3 години
Който влезе в болница го убиват.Останалите имат шанс ако сами се лекуват.
139
8
 
21
 
! Отговори
Тома Кравов преди 3 години
Тая- в дясно, с очилата, Щеше да арестува тиквата.
138
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашата здравна система да се върне на техните деца.В моманта адв Иван Динев съобщава за смартта на сина си абитуриент,който е оставен да се задуши от коронавируса.Големи усти искат папат парички.Да фукнат,дано,ур оди!!!
137
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
149 България не е Англия дърводелецо, а Пеевски, или по-точно, майка му, от която той получи начален капитал, я сътвориха комунистите от БКП/БСП, с Тотото.
136
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това небръснатото келеменце с ципчето е заместник министъра на външните работи на Република България!? На това момченце много му липсва възпитание и образование за да ни представлява пред света но това са кадрите на групировката ГЕРБ.
135
7
 
21
 
! Отговори
Торби писма!! преди 3 години
Не знам колко българи от Западна Европа и Америка биха гласували с писма за BG-избори, но съм сигурен, че Талиб Реджеб Ердоган ще организира поне 500 000 турски гласа за втора турска партия в българския парламент,която да му е пряко подчинена,..понеже нашия Доган нещо му се ослушва и му бяга по перваза!А нашият Разединител-Заразител си чист национален предател!
134
4
 
25
 
! Отговори
До 153 преди 3 години
Аха, но това си е само твое мнение което не е меродавно за милиони българи.
133
25
 
19
 
! Отговори
данчо преди 3 години
Краят на организираната престъпна група ГЕРБ настъпва.С избори или без герберските мутрокомунисти ще бъдат изметени.По-добре от сега да се готвят за посещения при бай Ставри.
132
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка, знаеш ли какви са правомощията на президента в парламентарна република? Почти никакви. При нашия държавен строй властта е съсредоточена в ръцете на министър-председателя и министерския съвет. Така че всички провали през последните 10 години са персонална заслуга на твоя любим охранител и смотаните бавноразвиващи се алчници, с които се обгражда.
131
12
 
6
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
До 146 Че тия минали вече 10 г аратлик.Българина само това правеше! Гледаше тв и д-р Борисов го командвше 10 г вече.Не нищо няма да си " пускат"! Съветвам ги да проучват нови партии и сондират тук мнението на хората! ГЕРБ е пътник И само ти още не си го разбрал!! Сондирайте и мислете хора! Не остана до изборите! "Инспектирсщият " " инспектор" се уволнява н пролет!-:) Тай че като граждани вземете своето решение!
130
3
 
4
 
! Отговори
до Гошо...Тъпото преди 3 години
За нумеролог от теб не става, сине. 13 е рожденна дата на Борисов. Носи му късмет.13 е било сакрално число, защото се получава от 12-те титана, сътворители на светове, които се събират в един лъч и сътворяват земята, защото четворката е земя. Хората, които не са били запознати с тайните знания са демонизирали числото и започнали да се страхуват от него. Този страх се развива с векове, като му се привнасят и други суеверия. Така се получава петък 13-ти
129
11
 
14
 
! Отговори
До 124 преди 3 години
До а бе еййРумен Георгиев Радев, длъжност президент на РБ. Годишна заплата 180 000 лева Месечна заплата 15 000 лева Седмична заплата 3750 лева Дневна заплата 681 лева. Може ли да ми посочиш какво реално и направил за да заслужи тези пари?Един добър дърводелец в Англия ги взима тия пари, а г-н Пеевски прибра 3-4 милиарда от КТБ, с какво той е заслужил тия пари?
128
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еии каква мъдрост и компетентност идва от Президенството!!!То не бяха срещи с тоя и оня ,вслуша се и мнението на лекари ,Радев създаде впечатление ,че в Президенството ври и кипи от работа на експерти до главен с Президента ,да определят дали първоначално обявената дата 28 март е приемлива!Еле,най-после, след денонощни умувания се прие най-удачната дата 4.4.2021г. .Цели 7дена от първоначално обявената!Такава е цялата работа на Радев повече приказки и глупави идеи,колкото да залъгва народа ,че
127
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 140 ти си точно *** който се опитва да манипулира нещо, ама няма да се получи. Просто начина по който го правиш и много повърхностен и ***. Също като твойте господари