ГЕРБ с реакция: Президентът искаше да оправдае нищоправенето си!

Промяната на датата е безсмислена, обвиниха от партията на Борисов
Обновена: 14 яну 2021 18:04 | 14 яну 2021 17:45, Веселина Йорданова
239
ГЕРБ с реакция: Президентът искаше да оправдае нищоправенето си!
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ призоваха българите да упражнят правото си на глас на парламентарните избори на 4 април, датата, която президенът Румен Радев обяви по-рано.

Това става в първи коментар от партията на Бойко Борисов, минути, след обръщението на държавния глава пред народа.

Още по темата
Според ГЕРБ обаче смяната на датата 28 март е безсмислена, макар да подчертаха, че са готови и за нея.

Президентът искаше да оправдае това нищоправене, което се случваше в президентската институция 4 години, но това не може да е за сметка на българските граждани и изборното им право, заявиха Георг Георгиев и Тома Биков от името на партията.

Радев беше обвинен и в това, че отдавна чертае разделителни линии в обществото и че предложенията му за промени в Изборния кодекс в последния момент са в разрез с добрите практики.

От ГЕРБ са категорични, че няма да предложат в парламента нито една от изброените от президента промени, нито ще ги подкрепят, ако от опозицията ги предложат.

Арменският и католическият Великден ще бъде на 4 април тази година, не бива да забравяме, че българите ще трябва да гласуват и в чужбина и това със сигурност ще създаде проблеми пред хората да упражнят правото си на глас, изтъкнаха още от ГЕРБ.

За гласуване по пощата било проблем организирането на такъв вот в трети страни и в условия на пандемия по света.

Президентът да прекрати линията си за саботиране на изборния процес с внушаване на недоверие към него, призова Тома Биков, според когото президентът се превръщал от говорител на парламентарната опозиция в говорител на извънпарламентарната.

Не машините и пликовете гласуват, гласуват хората и ние трябва да се борим за доверието на хората, който не го е разбрал, ще загуби и тези избори, подчертаха от ГЕРБ.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я си пуснете Tv1000 да гледате "Мъжът който знаеше твърде малко", за да се посмеете и не се занимавайте с глупости да се карате кой крив кой прав.
125
5
 
30
 
! Отговори
До 140 преди 3 години
Не ,аз съм съм от тези над 50% не гласуващи, на които им бяха нарушени правата от домашните терористи, които се опитаха да ми наложат техните искания , а това не е демократично. И затова с близки и приятели ще подкрепим ГЕРБ и ще гласуваме с хартиени бюлетини. Тава е демокрацията ,всики има право да гласува за когото прецени и с каквото прецени.
124
17
 
13
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Да ви кажа честно се чудя партията ГЕРБ и д-р Борисов който е болен човек страдащ от мания за величие на какво се надяват на тези избори? Нима мислят че народа още спи? Гласуват 34% за ГЕРБ и ГЕРБ ще каже пак че просто " печели"?! Е няма да стане тази тяхната! Хората се разчупиха тази година! Протести,пандемии и какво ли не. И пак старият вожд и партията му? С наглите " патриоти"? Ще излязат да гласуват повече хора този път и ГЕРБ Ще бъде претопен!! Гаранция! Новото зове и идва!-:) Долу ГЕРБ !
123
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биков, какво лаеш, знаеш че от цивилизована държава, най- добре се вижда какви сте некадърници и крадци. Тия дето ги изгонихте, може да ви закопаят, затова е всичкото викане. Какъв е проблема за гласуване по пощата, на запад пощите не са като нашите, вместо да ви се редят на опашка пред посолствата в работен ден.
122
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия двамата според мен соят в едно легло?
121
4
 
6
 
! Отговори
BGN преди 3 години
Защо ме искате видеонаблюдение @аА ????
120
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 139 Ти да не си от "новото нормално"
119
5
 
25
 
! Отговори
До 136 преди 3 години
А ти какъв си, А?! От домашните терористи, които се опитаха да наложат техните виждания като тормозени месеци нормалните хора. Нали знаеш " Всичко на този свят се връща".
118
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че Фуражка е волен кербаджийски ***
117
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гейберът е синоним на некомпетентност, арогантност, наглост и нарцисизъм. Това са болни мозъци, които са забравили всички човешки ценности, нямат морал и съвест и са готови на всичко за пари и власт. В техните редици са чугунените комунисти, децата и внуците на номенклатурата, кариеристите и хамелеоните. Считат, че те винаги са прави и тяхното мнение е меродавно. Мачкат и унищожават бизнеси, които не ги подкрепят, окупирали са всички медии и налагат цензура, гепят яко от еврофондовете и бюджета.
116
11
 
12
 
! Отговори
Киро Неона преди 3 години
Тези комунисти от Гроб пак се пенят!
115
7
 
5
 
! Отговори
като не може преди 3 години
До Чебурашкада кажеш нещо по същество обръщаш разговора в друга посока . явно не са ти поснали подробен наръчник какво да отговаряш като те засекат.а ония не са народни представители а продажници !
114
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 127 131- съдейки по неграмотността и яростният ти патос /селско подрипане на бой -да ме разбереш.../ ти си роднина на Бойко и си ниво само и единствено за себе си!
113
2
 
19
 
! Отговори
До 127 преди 3 години
Кои всичко визираш ,А?! Я не ни обиждай и принизявай до нивото си.
112
7
 
3
 
! Отговори
ами ония преди 3 години
До Чебурашка270 хубосника в парламента които струват милиони месечно какво направиха за мандата си ?? гласуват по команда на боко, одобряват тегления на МИЛИАРДИ заеми при положение , че в бюджета има излишък от милиарди които обаче боко ударно похарчва ....раздава за 1 месец и полсе реве за заеми ... а какво направи плевнелиев ...ами първанов...някой надаигна ли глас срещу политическата вършушка ?? радев има ли законодателна или изпълнителна влсат -НЯМА - какво искаш да направи ...закони ли да
111
0
 
5
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Одеве си идва жената от магазина и вика:Еййй аман от тоя дъжд бе, виж на какво замязах...Викам: Ами какво му е на дъждеца ***, върнал ти е фабричните настройки-чунким не ги зная...Айде на 4 април ша ходим да гласуваме за последно, че другия път не могат *** фанат, чак мъчно ми става ***...Пък тя вика: Не бой са бе, аз съм си намерила един дето му става лесно. Какви ги говори хич не мога я разбера бе...
110
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От утре почва организирането на структурите за купуване на ромски гласове за Баце
109
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички твърдо против ГЕРБ
108
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБавите нямат право да четат морал.Партия им лидер е кеш милионер в евро само в нощното си шкафче. Друго е излишно да се казва
107
6
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Явно 4-ти,4-ти 2021(13) е съобръзен с...хороскопа на ГЕРБ.Тогава им е най...големият спад за годината,а и каръшко число 13-сет е...налице.От самосебе си управляващите ги...смразява тази дата,да не говорим за...някаква изборна...победа.