ГЕРБ с реакция: Президентът искаше да оправдае нищоправенето си!

Промяната на датата е безсмислена, обвиниха от партията на Борисов
Обновена: 14 яну 2021 18:04 | 14 яну 2021 17:45, Веселина Йорданова
239
ГЕРБ с реакция: Президентът искаше да оправдае нищоправенето си!
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ призоваха българите да упражнят правото си на глас на парламентарните избори на 4 април, датата, която президенът Румен Радев обяви по-рано.

Това става в първи коментар от партията на Бойко Борисов, минути, след обръщението на държавния глава пред народа.

Още по темата
Според ГЕРБ обаче смяната на датата 28 март е безсмислена, макар да подчертаха, че са готови и за нея.

Президентът искаше да оправдае това нищоправене, което се случваше в президентската институция 4 години, но това не може да е за сметка на българските граждани и изборното им право, заявиха Георг Георгиев и Тома Биков от името на партията.

Радев беше обвинен и в това, че отдавна чертае разделителни линии в обществото и че предложенията му за промени в Изборния кодекс в последния момент са в разрез с добрите практики.

От ГЕРБ са категорични, че няма да предложат в парламента нито една от изброените от президента промени, нито ще ги подкрепят, ако от опозицията ги предложат.

Арменският и католическият Великден ще бъде на 4 април тази година, не бива да забравяме, че българите ще трябва да гласуват и в чужбина и това със сигурност ще създаде проблеми пред хората да упражнят правото си на глас, изтъкнаха още от ГЕРБ.

За гласуване по пощата било проблем организирането на такъв вот в трети страни и в условия на пандемия по света.

Президентът да прекрати линията си за саботиране на изборния процес с внушаване на недоверие към него, призова Тома Биков, според когото президентът се превръщал от говорител на парламентарната опозиция в говорител на извънпарламентарната.

Не машините и пликовете гласуват, гласуват хората и ние трябва да се борим за доверието на хората, който не го е разбрал, ще загуби и тези избори, подчертаха от ГЕРБ.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
12
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Биков не е прав че президентът нищо не е правил 4 години. Последната година той се разработи и организира несполучлив преврат, за което скъпо ще плати след края на мандата си.
105
7
 
8
 
! Отговори
а бе ейй преди 3 години
До Чебурашкавируси е имало преди нас ще има и след нас....да не би да го има вируса от 10 години от както управлява...т.е краде боко ?? боко и герб са вируса който мори България...срещу ковида има ваксина,може да се създаде и имунитет но да се защитим от герб и останалите политици от прехода-бсп,дпс,патриотите и т.н трябва да ги изметем. именно за промяна в манталитета на политиците говори радев . а тези политически сили нямат одобрението и на 30 % от хората и не са легитимни ....те не могат
104
7
 
11
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 години
Ще плюща Чебурашкана задна прашка.
103
6
 
15
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Ха ха, Импексовата БСПдирастия натисна копчето на Кауна безделник, да каже дата която им е удобна. Но както винаги, Герб пак ще бие импексовата курабия, като шкембе в дувар, за сетен път... Кауна също каза, че ако е бил на власт, сега нямаше да е зима и да е студено, а щеше да е топъл юлски ден...
102
9
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 години
Тази политическа смес в парламента.Никога и с никого Не се е съобразявала! Все гонят своите решения Дори и да са в ущърб на гражданите! И аз съм изненадан от решението на Радев но явно има логика в решението му за датата! Но защо ГЕРБ Не желае прозрачност? Пак ли се надява да Не гласува българина и Пак да ни " управлява" ГЕРБ с реални 34%,,? Е няма да стане......Прозрачност На всяка цена.И този път избирателите ще бъдат много повече от до сега.Това да им е ясно на ГЕРБ
101
10
 
8
 
! Отговори
ами понеже преди 3 години
за герб гласуват около 1 млн човека а радев трябва да защитава мнозинството граждани то е нормално той да е говорител на останалите 5 млн !! а разделителните линии се чертаят от герб като те делят хората на НАШИ и получаващи поръчки,увеличения на заплатите-администрация,учители ,полиция и останалите българи който получават правото да плащат заемите които тегли герб. а по пощата е зле за боко защото повече хора ще гласуват и ще обезсилят вота на купените от него 1 млн
100
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платена квачкае Чебурашка!Евтино се продаваНа всеки дирника си дава.
99
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Биков ,ще гласуваме машинно а ще ги броиш ръчно,много си хитър ,че тогава що е тая машина ?наглите герба не всички хора са глупави и наивни )
98
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 104"Грозна и жалка реакция ... дали ще е на 28-ми или 4-ти няма абсолютно никакво значение, но с такива реакции Герб губи подкрепа.'Грозна и жалка е твоята реакция да опиташ да порбуташ коментара за промените в ИК като коментар за насрочената дата за изборите. ГЕРБ нямат проблеми с датата за изборите.
97
10
 
15
 
! Отговори
Генерала преди 3 години
Президентът не успя да оправдае нищоправенето си.
96
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"пинчерите" на герб..колко са жалки...лайте,лайте за последно...
95
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От гроб освен да прилапват поръчки нещо друго да са свършили за 10 години?
94
9
 
9
 
! Отговори
мак преди 3 години
Ех, чебурашке, може да се каже и обратното - да си фен на баце е диагноза.
93
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От кога българите в България трябва да съобразяват какво и как ще правят в зависимост от католически и арменски празници? Герпери съвсем изтрещяхте
92
17
 
17
 
! Отговори
Сократис преди 3 години
Отличен избор на Президента! Не е нужно да се обяснява а да се изпълнява! Която и дата да беше избрал, пак щеше да има подобни коментари от Управлящия.Ние отдавна нямаме Управляващи а само Един-Единствен! Останалите са истенските ФИГУРАНТИ, от които нищо не зависи а само повтарят каквото им нареди Управляващия.Но това не пречи да имат пред името си, нещо като "Министър" А точно тези от снимката, олицетворяват налудничавата "компетентност" на която разчита Управляващия...
91
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' От ГЕРБ няма да предложат в парламента изброените от президента промени, нито ще ги подкрепят ''..............Грозна и жалка реакция ... дали ще е на 28-ми или 4-ти няма абсолютно никакво значение, но с такива реакции Герб губи подкрепа.кой е по-по-най и на кой му е най-голям ... народа не е толкова елементарен, колкото си въобразяват някой политикани
90
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да беше казал президе тът, Герб все щяха да го плюят. А този Георг що е с анцунг?
89
18
 
12
 
! Отговори
Мила преди 3 години
Всеки ден се убеждавам, че гербаджиите губят здрав разум от завист и злоба. Публичното им излагане градира всеки ден.
88
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей *** нааакахте се да плюете президент, абе що закривате фирмите на честните хора да стоят гладни без работа
87
6
 
27
 
! Отговори
До 82 преди 3 години
Подкрепям, аз съм от 50 % , но на тези избори аз ,семейството ми , близките ,приятелите и позната ще подкрепим ГЕРБ . Никой няма право да ни казва с локви да гласуваме не е демократично. И да с тези избори ще накажем домашните терористи, които нападнаха майката и децата , вандалстваха и умишлено и целенасочено разпространяват смъртоносна зараза.