Здравните власти доволни, болните са по-малко, мерките - с резултат

Има и ръст на желаещите да се ваксинират медици
Обновена: 14 яну 2021 10:36 | 14 яну 2021 10:17, Веселина Йорданова
143
Здравните власти доволни, болните са по-малко, мерките - с резултат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Наблюдаваме повишен ръст на желаещите медици във фазите на ваксиниране. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ.

В началото желаещите са били около 33%, а в момента около половината искат да се имунизират срещу коронавирус.

Където свършва информацията, започва страхът, затова стремежът ни е българските граждани да бъдат най-добре информираните в Европа, заяви министърът. Ангелов посочи, че така се е изградило доверие между здравните власти и обществото.

Министърът съобщи, че в момента заболеваемостта от коронавирус у нас е 150 души на 100 хил. за последните 14 дни.

Отчитаме изключително добра тенденция от въведените мерки, заетостта на леглата е 32%, а на интензивните легла 44%, отчете той.

По думите му прави впечателние, че излекуваните са три пъти повече от новозаболелите.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщи, че сме на 9-то място в ЕС по смъртност, след като бяхме в челните места, а по заболеваемост на 27-мо място.

Враца, Варна, Плевен, Перник и Кюстендил са областите с най-висока заболеваемост у нас, най-ниска е тя в Разград.

Негативните тенденции са най-вече във Великобритания и Чехия, които се дължат най-вероятно на така наречения нов щам, коментира шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски.

По думите му бдителността не трябва да се отслабва и трябва да се спазват мерките - дистанция, дезинфекция, да се избягват масовите събирания и контакти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
14
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ,махайте се! преди 3 години
В момента Ндрангета е страшно богата, най-вече благодарение на кокаина. Когато инвестира тези пари обаче, вече не го прави в Италия, а на места, където е по-лесно да се скрие произхода им. Страни, където действията на организираната престъпност, не се следят толкова изкъсо. Затова Източна Европа е много привлекателно място. А еврофондовете, които се насочват натам, засилват този интерес още повече. Едно време Ндрангета правеше това в Южна Италия. Създаваха най-различни дружества със смесено участие, инвестираха, кандидатстваха, точеха фондове, перяха пари. Сега фондовете са ос
60
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както и да са нещата в момента, този английски щам вече 100% е в България и както другаде води до ново затваряне, ще доведе и тук
59
0
 
15
 
! Отговори
Бойко е Велик преди 3 години
Той излекува всички, дори и тези които не са били болни !!!О Велико чудо паметници на Великият вожд да се почнат да се строят.
58
14
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ,вървете си! преди 3 години
Трябваха им нови територии. В България, очевидно, някой е помогнал. Направил е така, че част от този *** да започне да пристига у вас. Със сигурност е било осигурено и място, където да се складира. Много е вероятно от българска страна да са криминални организации, с които и преди са работили заедно - може би по каналите за трафик на дрога. Обикновено схемата е такава, спечелили са си доверието взаимно и сега просто сменят бизнеса, смята Никазо.
57
9
 
15
 
! Отговори
Бау преди 3 години
хем не искат (страхливците) да се ваксинират, хем не искат мерки ... Не знам какво очаквате? Може би да дойде някой на власт, който ще се прави, че вирус няма и да махне мерките? :D
56
10
 
10
 
! Отговори
Защо няма осъдени? преди 3 години
По информация на прокурора шест мафиотски клана перат пари в България. Причината са ниските данъци. Гратери дава за пример хотел на българското Чероморие на стойност 160 милиона евро. Строежът бил спрян тази година - още преди да започне.Двете акции от миналия месец, в които се забърка името на България, не били свързани помежду си, подчертава Никазо. Въпреки това обаче от известно време в Италия усилено се говори за връзка между Ндрангета, България и ***.
55
0
 
3
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Сле толкова починали и мигрирали на месец,кой ще ходи в ресторантите на честните частници ?
54
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Искаме ги с присъдиИма статия за Ндрангета в съседство. Там тия коментари ще са по на место.
53
13
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ,вървете си! преди 3 години
При телефонен разговор между членове на Ндрангета, засечен от властите преди няколко месеца, излязоха наяве доста притеснителни факти. А именно, че търсят нови места, където да складират токсични и индустриални отпадъци. Името на България, като потенциална дестинация, се споменаваше често в разговора. Това, освен всичко друго, означава и още нещо - че връзката между Ндрангета и българската организирана престъпност става все по-солидна. Вече не говорим само за трафика на дрога, с който до
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същите мафии, са използвали българи за мокри поръчки, не само са внасяли смет в България!Защо няма арестувани в България?Имате убийци разхождащи се в България,незаконно внесена смет в България,унищожаваща природата и други престъпления!
51
0
 
6
 
! Отговори
Искаме ги с присъди преди 3 години
и в затвора!Звездичките да се четат "смет"*** - бо,к,лук, СМЕТТонове и тонове *** се изпращат от Ндрангета и Камора в балканската страна(България) и се изгарят незаконно."Италианска тв: Камора и Ндрангета пласират в България *** за горене.Репортаж на италианската телевизия Рай Дуе проследява разследване на журналистката Анна Мацоне, която разкрива как италианската екомафия пласира десетки тонове *** за горене в България
50
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките да останат до септември!
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А новият английски щам? Или той заобикаля България? Или пък чакаме да се разпространи и после затваряме напълно?
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес нямали починали много хора !
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христо Ковачки получава огромни средства от Брюксел за обезвреждане на отпадъци и производство на ''чиста енергия ", но в централите му няма много чистота.Тонове и тонове отпадъци от екомафията пристигат в България."В новините на Тg2 Анна Мацоне разказва за българо-италианската връзка между централите на Ковачки в Бобов дол и италианската мафия Ндрангета и Камората:"Има една нишка, която свързва Италия и България - трафикът на отпадъци. Тонове и тонове *** се изпращат от Ндрангета и Камора в балканската страна и се изгарят незаконно. Европа плаща."
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не са арестувани престъпници-мафиоти в Бълария?"Италианска тв: Камора и Ндрангета пласират в България *** за горене.Репортаж на италианската телевизия Рай Дуе проследява разследване на журналистката Анна Мацоне, която разкрива как италианската екомафия пласира десетки тонове *** за горене в България.Христо Ковачки получава огромни средства от Брюксел за обезвреждане на отпадъци и производство на ''чиста енергия ", но в централите му няма много чистота.Тонове и тонове отпадъци от екомафията пристигат в България."В новините на Тg2 Анна Мацоне разказва за българо-италианската
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже успяха да унищожат и здравната система на България, за тези 30 години...При пика на втората вълна, при около 7 хиляди души в болница, вой до небесата от тия прошляци!!!Искам и на тях да им плащат по 24 лева на ден, та да усетят пландемията!
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравните власти ни излекуваха бе ваксини )
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези от щаба приличат на Мистър Бийн от комедийния сериял . Както Бийн си пращаше сам на себе си коледни картички и поссле им се радваше така и от щаба сами си надписват бройките и после сами си ги намаляват и им се радват а после и отчитат много свършена работа. Тези всичките са за лечение в клиниката за психично болни на д-р Цветослава Гълъбова в Карлуково. Тя поне не им цепи басмата и ги дере здравата.
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то само като им погледнете статистиката на НОЩ и Ви става ясно че всичко е едно шменти капели, 60 хиляди активни, 5 хиляди в болница, остават 55 хиляди на домашно лечение, а карантинираните 16 хиляди :))) какво да коментирам, толкова са некадърни в лъжите си че и една стъкмистика немогат да направят, искренно се надявам някой ден тия всичките да бъдат разследвани и опандизени за всички тия безумия, които вършат,