Как ще се осъществяват плановите операции?

Приемът на пациенти ще става след направен антигенен тест
15 яну 2021 09:54, Ния Христова
6
Как ще се осъществяват плановите операции?
Снимка: БГНЕС
От следващата седмица се възобновяват плановите операции в болниците. Решението е взето, тъй като броят на заразените с коронавирус у нас намалява. Приемът в болниците ще става след направен антигенен тест, който ще бъде безплатен.
 
Анестезиологът Иван Колчаков, който работи в УМБАЛ "Софиямед" поясни пред Нова ТВ кога и как ще започне приема на пациенти за планови операции.
Още по темата
 
"Очакваме днес да излезе официалната заповед на министъра на здравеопазването. Ще започнем да извършваме планови операции от понеделник. Нямаме яснота кой ще заплаща тестовете за коронавирус. Не би трябвало лечебното заведение да плаща. През ноември и декември операциите бяха наполовина на обичайните. Вчера последната операция, която направихме, беше на 70-годишна сърдечно болна жена. Тя е била в няколко болници, но колегите са спазили правилата и не са я приели. В следствие на заболяването прави тромбозиране на артерия на ръката и губи 4 пръста. Когато се предприемат такива мерки, понякога се плаща висока цена", коментира Колчаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради политиците спряли плановите операции, таззи жена е загубила четири пръста.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горката жена, дано поне не е на дясната ръка. И един изгубен пръст създава огромни затруднения какво остава за 4 . Останала е с 1 ръка, заради тези буквоядци дето спазва то4ката и запетайката на закона и оставят болните на улиците и стълбите да умират....
3
1
 
2
 
! Отговори
Срам преди 3 години
Това беше най-голямата глупост да спрат плановите операции. Ама нали са гербаджии - толкова знаят и могат милите. Айде да идва април по-скоро!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спирането на плановия прием и плановите операции е една от най-голямите грешки на мутрите. От 25 октомври 2020 на практика болниците работят само за Ковид.
1
0
 
1
 
! Отговори
КЛ преди 3 години
"Вчера последната операция, която направихме, беше на 70-годишна сърдечно болна жена. Тя е била в няколко болници, но колегите са спазили правилата и не са я приели. В следствие на заболяването прави тромбозиране на артерия на ръката и губи 4 пръста. Когато се предприемат такива мерки, понякога се плаща висока цена", коментира Колчаков."***!