Каракачанов: На консултациите никой не е споменавал датата 4 април

Честността на изборите по пощата не може да се гарантира, убеден е той
15 яну 2021 21:46, Анисия Иванова
74
Каракачанов: На консултациите никой не е споменавал датата 4 април
Снимка: БНТ

По Конституция президентът решава кога да насрочи изборите. Не можах да разбера защо не на 28 март, но дали щеше да бъде тогава или на 4 април, на 18 април или по-нататък, дата като дата. За избори единствено трябва да се осигури нормален честен изборен процес, в който хората да могат да гласуват, да им се осигури възможността да отидат до урните. Това заяви по темата за парламентарните избори в предаването "Панорама" по БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Познавам българската родна действителност. Отдавна съм в този народен цирк и ми е ясно, че каквото и да кажеш на едни подобни консултации, най-накрая ще стане така, както президентът е решил. А и като гледам как завършиха консултациите, мисля, че моята теза се потвърди", заяви министърът на отбраната.

Още по темата

Каквото и да кажат партиите според него, няма значение, защото по думите му, никой на тези консултации не е споменавал датата 4 април, а президентът е избрал именно нея.

Той заяви, че не се страхуват от българите в чужбина и ако в България последните 30 години има политическа формация, която да прави нещо за българите в чужбина, това е ВМРО.

"Не знам защо се създава това внушение, че българите в чужбина не могат да гласуват. Ще ви припомня законът какъв е. В страните членки на ЕС могат да се откриват секции навсякъде толкова, колкото искат българските граждани там. Извън страните от ЕС има определен брой секции. И на последните избори се видя, че в чужбина гласуват 1% от българите, които живеят там. Секциите са достатъчни", категоричен беше Каракачанов.

Той уточни, че е против безразборното откриване на секции извън ЕС навсякъде. Това според него означава една друга държава да организира изборния процес и да определя колко депутати ще има българският парламент. И припомни как преди време в турски градове е имало по 170-190 секции, там според него, се е гласувало на 120% и се е гласувало само за една политическа формация.

Каракачанов допълни, че няма как да се гарантира контролът и честността на изборния процес по пощата.

"Ако говорим за гласуване по пощата в България, мога да ви кажа какво ще се случи, една тотална манипулация. Електронното и машинното гласуване, които са една голяма дъвка, с която някои от опозиционните партии разиграват сценки, започват европейски държави да го отменят и да го отлагат. Защо трябва да изпием Черно море, за да разберем, че е солено?", попита Каракачанов.

Той заяви, че в България практиката е да се променят законът за изборите малко преди самите избори и то винаги е в полза на този, който ги променя.

Той коментира и темата Република Северна Македония. По думите му, това е стратегическа за нас тема: "Защото както казваше президентът Петър Стоянов, това е най-романтичната, но и най-трагичната - бих добавил аз, част от нашата история. Ние не можем да се съгласим с това, което се случва в Република Северна Македония, и никакви избори не са причината."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
9
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Да се премахнат мъртвите души от списъците и доброволци да участват в преброяването и контрола на изборите,иначе ни чака още веднъж от същото.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 12 юли Божков пак търси Огнян Стефанов:"Иначе виждаш, че про-проекта върви по план. (...) Точка първа - прочистване на хунтата от властта. Точка втора - създаване на нещо различно и ново. (...) Сега протест, протест до дупка и го мачкаме Бойко. Виж го вчера плачеше, оправдаваше се, лъже, подсказват му лъжите. Давам ти материали к'во да пишеш. Моли се. Иска от работодателите помощ. (...) Така че са трябва докрай! Бойко, Гешев. Нали Бойко имам предвид цялото им правителство и Гешев. (...)
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов: Фигуранта Радев е сценарист на всичко.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един дето не може да стреля е министър на отбраната, един дето от икономика не разбира и икономически вице, а един дето трудно чете е премиер.
17
0
 
10
 
! Отговори
Кумчо Вълчо преди 3 години
Още ли ядеш по едно агне на закуска?
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека Радев да каже фигурант ли е, както го нарича Божков!
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО са едни скапани антиамерикански комунистически недорасляци. Те считат САЩ и НАТО за заплаха за България но естествено не си го признават публично за да не получат заслуженото.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Македония победи БКП-ДС!!!!!!!!!!!
13
1
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
НЯМА НИЩО ПО-МОТИВИРАЩО ДА ПОДКРЕПЯШ БОРБАТА ЗА МИР ОТ ТОВА КРАСИ КАРАКАЧАНОВ ДА ТИ Е МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На консултациите с Има или няма такъв народ беше при закрити врати. Не казвайте, че никой не е споменавал дата, след като срещата беше тайна-няма как да чеуте.Възможен е сценарий от сценаристите на дългуча с гол.ата празна глава и татусите. Те са историци. Много добре знаят, че на 4 април Живков е станал партизанин. На 4 април 1981 г. Тодор Живков става генерален секретар на БКП. Отново на 4 април, през 1990 г., печатният орган на БКП - "Работническо дело", е прекръстен на "Дума".Цирка е пълен.
11
2
 
8
 
! Отговори
Еьин тулупС преди 3 години
Само не разбрах защо тази дата толкова плаши Каракачанов и аверите му във властта?Тия се държат абсолютно неадекватно,усещайки провала си на изборите.Явно има от какво да се притесняват.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДС агентите бяха победени в Северна Македония.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изгонването на "националистическата" предателска сбирщина от властта може да се гарантира.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ШКЕМБЕ ФИГУРАНТА ПАК ПЛЯМПА НЕПОДГОТВЕН
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С партиите от типа ф16 е свършено .Трябва да служат на нас а не на ф16
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тебе ли някой трябва да ти се обяснява бе дебел ***?Какво стана с концепцията ти срещу ромската престъпност, с която обикаляше като смахнат по телевизиите преди около 2 години???Изчака всичко да се размие във времето и да се забрави, нали бе ***?А днес защо те пазеха стотици полицаи пред БНТ? Нали уж народа много те обича, а от какво те пазят?
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да вземе да попикае още малко газ, че да диверсифицира икономиката ни.И без друго за нищо не става.4-ти април не е по различна от никоя друга дата, а президентът не е длъжен да се съобразява с пишман тумбаци.
4
5
 
16
 
! Отговори
Трябва преди 3 години
Да се приеме закон ,като в Дания, ако живееш извън държавата 10 години нямаш право да гласуваш. На всички ни е ясно , че успешните българи в чужбина , почти не гласуват и не се интересуват какво се случва тук.
3
7
 
13
 
! Отговори
Агент Иван преди 3 години
Плондерът какви ги плещи? В цивилизованите страни се избира по пощата от десетилетия. Ама така не става да се дописват протоколи...
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е зле тоя.