КРС с информационна кампания за разясняване на 5G технологията

Процедурите по предоставяне на честоти приключват до края на март
15 яну 2021 01:30, Анисия Иванова
14
КРС с информационна кампания за разясняване на 5G технологията
Снимка: БГНЕС

До края на първото тримесечие вероятно процедурите по предоставяне на честоти за мрежи от пето поколение ще приключат, каза председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Иван Димитров. Комисията започва информационна кампания за разясняване на 5G технологията.

Предоставянето на честотите през миналата година беше възпрепятствано от пандемията, възникна тема, свързана със сигурността на мрежите от ново поколение и оборудването при тяхното изграждане.

"Има напреднал етап за предоставяне на честоти и за изграждане на мрежи от пето поколение, и съпътстващи честоти за развитие на мобилните мрежи... С получаване на лицензите всяко от мобилните предприятия придобива правото да използва предоставения ресурс и мрежите от новото поколение може да придобият търговско значение. Необходимостта от бърза и надеждна мрежа беше доказана по време на пандемията. Търсенето на приложенията за интернет на нещата ще продължи да нараства. Мрежите от пето поколение са свързани и с развитието на телемедицината“, поясни още Димитров пред БНР.

Той подчерта, че като всяко ново предложение и това буди съмнения, но е важна информираността.

Във връзка със сигурността на мрежите КРС сформира консултативен съвет:

„Целта е да се създадат мерки, свързани с управлението на риска, фокусът е изграждането на мрежи от пето поколение. Крайната цел на съвета е да подготви обща позиция относно минимални изисквания към мерките за сигурност на мобилните електронни съобщителни мрежи“, каза още Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проводници на новия световен ред. Дългата му ръка ще е навсякъде. Не можеш да се скриеш и в най-затънтеното кътче на планетата.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Програмист Не се повтаря историята, а де се върене човечествтото до праисторията си.Некоя сутрин се събудиш и целия свят няма ток. Гледай Шоу
9
7
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Историята има склонност да се повтаря. Точно така са ритали против парната машина, телефона, телевизора...
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За телефоните трябваше да бъде на 600MHz. Мисля че 200Mbps са достатъчни за мобилен телефон, а като покритие щеше да бъде 5 пъти по-голямо от сегашните заради ниската честота.
7
1
 
5
 
! Отговори
Калинка преди 3 години
Технологиите за мобилен интернет, както и устройствата, които ги използват(смартфоните), се развиха през последните 10 години, така че специалистите и експертите от КРС, не могат да проведат никаква адекватна кампания, поради факта, че са получили техническо образование (ако въобще имат) през 80-те и 90-те години на миналия век.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички български информационна кампания за разясняване си приличат по това, че провеждащите ги калинки са некомпетентни и хал-хабер си нямат от характеристиките на изделието, което се мъчат да ни разяснят. Личи си, че хегемонът им е продал на петорна-десеторна цена нещо - я таралясници, я ваксина, я 5G, - а те го гледат като теле железница и сричат общи фрази.
5
3
 
9
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Око кампанията е подобна на тази за ваксинирането с ГМО ваксина, още от сега мога да кажа, че няма да е успешна. У нас да изтэпанчим някоя домакиня или телефонист, който с бодър глас да казва че няма нищо страшно, и че всички които ни мислят като него са *** не върви. Все още има достатъчно технически образовани и грамотни във всяка фамилия, така че трабва да се дадат техническите спецификации на уснройствата и принципите на работа, за да преценим.
4
7
 
11
 
! Отговори
Уточнявам преди 3 години
5G мрежите са свързани с развитието не на телемедицината, както е написано, а на медицинския тероризъм.
3
5
 
4
 
! Отговори
За плоскоземите преди 3 години
идва с алуминиева шапка.
2
3
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Дали? Хахахаха.
1
1
 
5
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Само да ви кажа,че тук момчетата от екипите по поставянет на 5G съораженията и антени вземат около 400-500£ на ден надник.Внимавайте на какви цени се хващате да работите