Цвета Караянчева: Президентът избра 4 април на инат

Много хора искаха и неговата оставка, рече шефката на парламента
Обновена: 17 яну 2021 19:09 | 17 яну 2021 19:08, Веселина Йорданова
181
Цвета Караянчева: Президентът избра 4 април на инат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Датата 4 април бе избрана от президента на инат, искаше да оправдае безсмислените си консултации.

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред журналисти. По покана на Католическата църква в България тя присъства на светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев в Римокатолическата катедрала „Св. Йосиф“ в София.

Още по темата
Разбира се, че нямаме претенции към решението на президента да насрочи парламентарните избори на 4 април, това е негово право. Единствено сме учудени от неговото решение на инат. С това той искаше да оправдае безсмислените консултации, които той проведе. На срещите се коментираха теми, които така или иначе над 10 години усилено се дебатират в обществото, посочи тя.
 
"Датата 4 април обаче не е удачна за католическата и арменската общност у нас, които точно тогава празнуват Великден. Същото важи и за еврейската общност, защото на 4 април е последният ден от Пасха. Освен това и учениците са във ваканция. Няма как от месеци да повтаряш, че трябва да има висока избирателна активност, а в същото време действията ти да говорят друго“, посочи Караянчева. Тя добави, че след първоначалната категорична заявка на президентът Румен Радев изборите да се проведат на 28 март, здравните власти и изборните администрации са започнали подготовката си за вота именно на тази дата.

"Президентът смята, че е трябвало правителството да подаде оставка още през септември, защото така са поискали хората. Много българи обаче искаха и оставката на Румен Радев. Настояваха за предсрочни президентски избори", отбеляза председателят на парламента. Тя уточни, че ако през септември кабинетът бе подал оставка, държавата нямаше да има бюджет, нямаше да има средства за здравни и социално-икономически мерки, което в тази тежка криза би било равносилно на хаос.

"Правителството на Бойко Борисов обаче овладя добре ситуацията, наложи максимално адекватни мерки и днес резултатите са налице. С най-либералните ограничения имаме много ниска заболеваемост, а натискът върху лечебните заведения непрекъснато намалява. Взехме правилното решение", категорична бе Цвета Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
13
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Оставка нагли мутри !!!!Долу еврогейския съюз !!!Смърт на фашизма и империализма !!!
91
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жената по всякакъв начин иска да докаже на народа, че на Бойко определението за нея е вярно
90
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Много българи обаче искаха и оставката на Румен Радев."Къде са тия българи, бе?
89
3
 
20
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Никой не е искал оставката на Радев;))) Патицата вряка небивалици. Но всички, ние, дужно викахме: "Бойко Куйво", "Бойко Куйво", "Бойко Куйво"... и "Оставка", 'Оставка", "Оставка"...
88
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябваше ГЕРБ да участват в безмислените консултации на фигуранта! Браво на патриотите! Те го отрязаха директно! Браво и на Марешки, че каза директно на противната фигурантска мутра, че е метежник и антибългарин!
87
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит Антоновден на всички именици! Бъдете здрави и усмихнати, обичани и силни! Нека името ви донесе дълъг живот, изпълнен с красив смисъл, здраве и любов!
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пхуу и тоз липолучил от началника на Разузнавателната секция при Военното министерство дешифрирана телеграма от Главното командване на Германската армия, в която се съобщава, че в една от най-големите холандски банки е била открита и сметка на името на генерал Луков със сума от 75 милиона холандски гулдена. Това са комисионни от фирмите, които превъоръжавали българската армия по времето на ръководството на Луков във Военното министерство.
85
9
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
ЦВЕТА не е лоша но в БЪЛГАРИЯ е дошло времето за президенска РЕПУБЛИКА с президент румен РАДЕВ!
84
2
 
9
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Не само в католическа схизматична "църква"! Простата Кърджалийска *** еди каква си пеперудка е готова и в синагога и джамия да влезе, само и само да се натегне и да бъде забелязана от (ония). Още ден-два очаквайте и тя, и онова цаисатото недоразумение, с нос като клюн, да започнат да реват и плюват за Луковмарш и да оскверняват паметта на Генерал Христо Луков.
83
0
 
10
 
! Отговори
варди дозата преди 3 години
До доказване на обратното - тя е онко пациент.моля обидите да си ги задържите докато неизвади кетап че е оплешевяла от прекомерно обилно голями погълнати литрови дози пресна мъжка мяьонеза.
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като нищо ще се окаже че заради химоитерапия , подсказвана от перуката на главата й, че ще трябва да я толерираме и да престанем да я обиждаме както това вулгарно стори нейният Ага ШвайнеПоркСвинюходсон.
81
4
 
19
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
За нишо не става!
80
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази женица на внучката си Теди ли бръщолеви тези небивалици. Жал ми е за нея, тя дори не осъзнава колко ниско долу е в очите на хората и слиза все по-надолу. Човек трябва да има достойнство все пак.
79
5
 
19
 
! Отговори
Колко струва една преди 3 години
Поцинкована кофаПовече от тая на снимката.
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тая пише, че е родена в град Болярово, владеела руски език..., така че Борисов не е прав тази не е от Кърджали!
77
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвето, много си зле. Какво сте овладяли бре. Хората не ви вярват и всеки се бори кой как може сам. Няма лекарства, няма легла, няма доктори. Роднините на починалите да ли ще ви повярват. От кога пък толкова се загрижихте за католици и евреи, презират от простота. Реално всяка неделя има празник.
76
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе да не би Меркурия да е ретрограден тогава и от ГЕРБ да ги е страх от това? :D
75
3
 
14
 
! Отговори
Вечна опозиция преди 3 години
Само на някой хейтъри им пречи тази дата.
74
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук некви пенсионирани фaтмaци тръгнали да защитават пенсионирания фaтмак с големите уши :)Колкото и да се пънете Гешев го чака!
73
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На инат работят само вашие представители в събранието . Колкото и навреме и добри предложения идват от вашите опоненти те никога не са приети а се отхвърлят с гласуване . Някои предложения отлежават защото госпоата не си прави труда да го прочете и предвижи напред.Всичко това е от инат и на инат защото така ! Но упорито говорят за инат когато не им е угодно !Хората виждат и си правят изводи , не са нито *** нито малки деца да се залъгват и са на много по-високо ниво от някои ваши представители.