Цвета Караянчева: Президентът избра 4 април на инат

Много хора искаха и неговата оставка, рече шефката на парламента
Обновена: 17 яну 2021 19:09 | 17 яну 2021 19:08, Веселина Йорданова
181
Цвета Караянчева: Президентът избра 4 април на инат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Датата 4 април бе избрана от президента на инат, искаше да оправдае безсмислените си консултации.

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред журналисти. По покана на Католическата църква в България тя присъства на светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев в Римокатолическата катедрала „Св. Йосиф“ в София.

Още по темата
Разбира се, че нямаме претенции към решението на президента да насрочи парламентарните избори на 4 април, това е негово право. Единствено сме учудени от неговото решение на инат. С това той искаше да оправдае безсмислените консултации, които той проведе. На срещите се коментираха теми, които така или иначе над 10 години усилено се дебатират в обществото, посочи тя.
 
"Датата 4 април обаче не е удачна за католическата и арменската общност у нас, които точно тогава празнуват Великден. Същото важи и за еврейската общност, защото на 4 април е последният ден от Пасха. Освен това и учениците са във ваканция. Няма как от месеци да повтаряш, че трябва да има висока избирателна активност, а в същото време действията ти да говорят друго“, посочи Караянчева. Тя добави, че след първоначалната категорична заявка на президентът Румен Радев изборите да се проведат на 28 март, здравните власти и изборните администрации са започнали подготовката си за вота именно на тази дата.

"Президентът смята, че е трябвало правителството да подаде оставка още през септември, защото така са поискали хората. Много българи обаче искаха и оставката на Румен Радев. Настояваха за предсрочни президентски избори", отбеляза председателят на парламента. Тя уточни, че ако през септември кабинетът бе подал оставка, държавата нямаше да има бюджет, нямаше да има средства за здравни и социално-икономически мерки, което в тази тежка криза би било равносилно на хаос.

"Правителството на Бойко Борисов обаче овладя добре ситуацията, наложи максимално адекватни мерки и днес резултатите са налице. С най-либералните ограничения имаме много ниска заболеваемост, а натискът върху лечебните заведения непрекъснато намалява. Взехме правилното решение", категорична бе Цвета Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
10
 
19
 
! Отговори
Мислете първо. преди 3 години
Може би единствено президент помисли за децата. Те излизат ваканция от 03.04. На ,04.04 избори има една седмица да се дезинфекцират всички стаи,и чинове и децата да влязат на чисто.Мислете първо преди да плюете .
71
3
 
17
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Права е жената. Най- добре е на 2 февруари
70
3
 
13
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Права е жената. Най- добре е на 2 февруари
69
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***... кърдж........., дето даже не разбра, че от поста който заема, тя е шефката на ББ, седнала да разсъждава и да ръси смехории. Горката, много е жалка и даже не се усеща, че подкопава любимица си.
68
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можело на каталолическия Великден. Цвета си иска изборите на Цветница (католическата), тя е къде-къде по-удачна.
67
2
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
До Анонимен 64чи понделник е почивен ден бе
66
3
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Кондолиза пасти да яде.
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не е било толкова огромна подкрепата за Борето за това как нарече КарайТанкчетата.Определението надхвърля надсредната мъжкарска смелост, с точното си анатомично-психическо определение то засенчва светила в нашата административна медицина и не на последно място то дава ясен хоризонт на морала на внуците му.
64
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази спешно трябва да бъде освидетелствувана , също както и началникът й !Вобще могат ли толкоз много глynocmu да бъдат изговорени и то все по-големи и по-големи ?!
63
7
 
23
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Леля , в православната църква всяка неделя има някакъв светъл празник ! Това не означава,че Радев не трябва да насрочва избори и Чекмеджан вечно да царува !!?
62
9
 
24
 
! Отговори
До Хе,хе! преди 3 години
Колко години не можахте да измислите нещо по-умно, по-хапливо от зелен чорап, ***, фуражка? Много сте елементарни и досадни!С кого ще сравниш ген. Радев? Стигнал е до званието си стъпало по стъпало, пилотирал е десетки видове самолети, пилот-ас на скоростни изтребители, знае руски и английски, говори смислено, сбито, разбрано, не като онзи "Пунта Мара" и конгратюлейшън! Какъв фигурант, бе муньовци?Работи стриктно по Конституцията! Плюйте си в пазвите да не направи нещо като Главнокомандващ!
61
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички знаят как я нарича Бойко ..Защо ли ... Има нещо предвид.. Вярно ли е че ходи без долни ***..
60
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В щатите краварките яздят кобилиВ Европа краварките са в левия ъгълВ България краварка е председател на Народното Събрание
59
10
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименне разбирам с какво съм "спечелил" упоритото ти заяждане с мен?!..Но понеже съм възпитан тип,ще ти отговоря:-ДА,апелирах лятото Тиквата да подаде оставка!..Мутрьо не посмя тоя път /за разлика от предните ДВА ПЪТИ!/,защото Цвъки вече нема да му осигурява "изборната победа"..СЕГА вече написах НА ШЕГА,че "трябва да го оставим да агонизира в НЕКАДЪРНОСТТА си"НЕ следя изявленията на г-н Президента,защото отдавна съм декларирал БЕЗУСЛОВНАТА си подкрепа за него!
58
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 59Ти си завършил Харвард? Леле-е, а на мен ми внушаваха, че там давали отлична, направо извънземна подготовка! Оказва се, че всяко производство дава и фира. Зависи от мат'ряла, чурук мат'рял - чурук изделие! И все пак дай да се видим, да се снимам до един харвардски стюдънт! Щото аз съм завършил само в Санкт Петербург... Пък може и да те изпитам. Може и да разбереш разликата. Хлъц!
57
23
 
6
 
! Отговори
Хе,хе! преди 3 години
Също така никой няма да си спомня за зеления чорап още след президентските избори на есен !
56
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събрани от кол и въже прости данки *** , толупи авантаджии с евтини апартаменти , къщички за гости , некадърни калинки с дипломи но без знания , не знаещи добъре чужд език но пратени да представляват цяла държава , .Човекможе да изрежда до утре какви прекрасни кадри и сътрудници са около един човек с амбиции да управлява и представя дъравата ни пред света .Джанки четете в първото изречение !И имат наглостта за претенции че са нещо повече от всички нас .Поразиите им са без мярка !
55
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можем да се хванем на бас,че до една година никой в тая държава няма да си спомня за"Прекрасната Кърджалийската Принцеса"
54
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време за реформи е! Времето на празните приказки на Борисов изтече. Избори 2021!
53
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шашавия ни фигурант освен на инат да прави за друго не е способен.Некадърник от класа.И за да не прави нищо 4 години взима 14 000 лева заплата.Ама всичко се връща наа този свят.