Цвета Караянчева: Президентът избра 4 април на инат

Много хора искаха и неговата оставка, рече шефката на парламента
Обновена: 17 яну 2021 19:09 | 17 яну 2021 19:08, Веселина Йорданова
181
Цвета Караянчева: Президентът избра 4 април на инат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Датата 4 април бе избрана от президента на инат, искаше да оправдае безсмислените си консултации.

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред журналисти. По покана на Католическата църква в България тя присъства на светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев в Римокатолическата катедрала „Св. Йосиф“ в София.

Още по темата
Разбира се, че нямаме претенции към решението на президента да насрочи парламентарните избори на 4 април, това е негово право. Единствено сме учудени от неговото решение на инат. С това той искаше да оправдае безсмислените консултации, които той проведе. На срещите се коментираха теми, които така или иначе над 10 години усилено се дебатират в обществото, посочи тя.
 
"Датата 4 април обаче не е удачна за католическата и арменската общност у нас, които точно тогава празнуват Великден. Същото важи и за еврейската общност, защото на 4 април е последният ден от Пасха. Освен това и учениците са във ваканция. Няма как от месеци да повтаряш, че трябва да има висока избирателна активност, а в същото време действията ти да говорят друго“, посочи Караянчева. Тя добави, че след първоначалната категорична заявка на президентът Румен Радев изборите да се проведат на 28 март, здравните власти и изборните администрации са започнали подготовката си за вота именно на тази дата.

"Президентът смята, че е трябвало правителството да подаде оставка още през септември, защото така са поискали хората. Много българи обаче искаха и оставката на Румен Радев. Настояваха за предсрочни президентски избори", отбеляза председателят на парламента. Тя уточни, че ако през септември кабинетът бе подал оставка, държавата нямаше да има бюджет, нямаше да има средства за здравни и социално-икономически мерки, което в тази тежка криза би било равносилно на хаос.

"Правителството на Бойко Борисов обаче овладя добре ситуацията, наложи максимално адекватни мерки и днес резултатите са налице. С най-либералните ограничения имаме много ниска заболеваемост, а натискът върху лечебните заведения непрекъснато намалява. Взехме правилното решение", категорична бе Цвета Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
24
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
С тези избори в Португалия, още по-ясно се вижда, колко много е искал Радев да отложи изборите, не заради здравето на хората, а за да въведе диктатура.В Португалия ***, като мухи, но никой не си и помисля да отлага избори..Явно, Радев се е уплашил .. че ще бъде съден за държавна измяна и се е отазал от п.ана на руснациге, да правят държавен преврат у
51
3
 
22
 
! Отговори
Твърдо съм убеден преди 3 години
Твърдо съм убеден, че човек без достойнство не трябва да заема какъвто и да е държавен управленски пост и да му се дава официална трибуна, за каквито и да било негови словоизлияния!!!!!!!!!
50
4
 
19
 
! Отговори
o/o преди 3 години
само за едно борисов бе прав за нея --ПКПповече коментара е излишен.
49
4
 
13
 
! Отговори
чарли преди 3 години
*** да е слушала думата достойнство ?
48
5
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
до "55":-Ама той просто ИЗПЪЛНИ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО СИ ПО Конституция!-Насрочи изборите в съответствие с чл 98.!!!!..Какво повече искаш?..-Да затропа хорце пред президентството?..И МАНТРАТА Е ГРЕШНА:-Президента "СИМВОЛИЗИРА единството на нацията",той НЕ го осигурява,защото НЯМА КАК ДА ОБЕДИНИШ една толкова РАЗЧЛЕНЕНА нация като нашата!..За това Авторите на текста на Конституцията са употребили думата "СИМВОЛИЗИРА",а НЕ "осигурява"!!!!..е,за доста от вас тая логика е непонятна,но..заработв
47
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да те обидят по най-най-отвратителния начин наричайки те "***" а ти "на инат" да целуваш нечии з.ник
46
5
 
23
 
! Отговори
Край преди 3 години
Колко трябва да си поцинкован за да ти кажат че си *** и въпреки това да се явяваш публично и да даваш мнение па даже и да намираш кусури на президента избран от 70 % от населението.
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКоментар 61 е до 52
44
1
 
13
 
! Отговори
джо преди 3 години
Цветето е ясна. Нея всичко и е на опъки. Ама какво стана с Лилето ??? Тя какво мисли ??? С нея няма ли да направите едно интервю? Ще имат ли нови цени винетките, за "супер" магистралите на Баце дето се разпадат от самосебе си. Все Президента им е крив, ама като беше голямото лапане всички мълчаха. Видяха ,че КОКАЛА се изплъзва и ревнаха.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен53 поцинкован, трафика е преди и след празниците! В деня на празник, задръстването е само около селото ти, към нивите и лозята и царевицата
42
2
 
9
 
! Отговори
бай Ставри преди 3 години
До Анонимен 53 10 000 км. 6 000 мл. Какво ги бърка българите, че католиците празнуват. Напротив, спокойни улици, без много движение. Малко ти е багажа в кофата да осъзнаеш смисъла на написаното от мен
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази е рядко противен и нахален човек
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стара баракуда !
39
0
 
13
 
! Отговори
Стугар преди 3 години
Каква била тази ??? Машинен инженер ли ??? Как един журналист не я попита за елементарна инженерна задача. Ама много елементарна! Примерно с колко градуса се различава метричната от цоловата резба.
38
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
МНОГО МОЛЯ за извинение за ОТКЛОНЕНИЕТО,което си позволих с моето "си-ви",но просто оня "Анонимен" ме провокира!..Аз лично НИКОГА не бих написал:..-"Оня е професор,ти какъв си?",защото нещата първо са много относителни,и второ-титлите нямат никакво значение за СПОДЕЛЯНЕТО в коментарни форуми като тоя!..отново:-Моля за извинение!
37
0
 
1
 
! Отговори
бай Ставри преди 3 години
До Анонимен 39Колко на запад, в Трън? Аз живея на 10 000км на запад
36
0
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
хОди пеша бе хОди пеша
35
2
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
няма какво да коментираме гн радев това е негово конст право и не подлежи наобсъждане
34
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименаз СЪМ инженер-строителен,специалност "ПГС-конструкции".Отделно съм "Самороден"..няма да употреба "талант",защото е крайно невъзпитано,но в областта на електрониката имам СВОИ оригинални разработки,СТАТИИ в наши и чужди списания,заявка за патенти /които не минаха,защото.не съм бил никога "научно величие",..но както и да е/,имам разработки на уреди,ПОЗВОЛЕНИ ЗА УПОТРЕБА в държавата,както и разработки за ЧУЖДИ фирми...ето това е!..доволен ли си?..Подмятането ти ме накара да напиш
33
1
 
15
 
! Отговори
Продукция преди 3 години
Готов съм да инвестирам много пари в ТВ проект : "Караянчева срещу десетокласник на тема дипломната и работа". Нещо като "минута е много".Ще е колосално шоу, но от сега залагам на това, че тя ще откаже! Толкова по темата какъв инженер е тя точно. Впрочем предложението ми важи и за десетокласник срещу доктора по науките Борисов!