Цвета Караянчева: Президентът избра 4 април на инат

Много хора искаха и неговата оставка, рече шефката на парламента
Обновена: 17 яну 2021 19:09 | 17 яну 2021 19:08, Веселина Йорданова
181
Цвета Караянчева: Президентът избра 4 април на инат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Датата 4 април бе избрана от президента на инат, искаше да оправдае безсмислените си консултации.

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред журналисти. По покана на Католическата църква в България тя присъства на светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев в Римокатолическата катедрала „Св. Йосиф“ в София.

Още по темата
Разбира се, че нямаме претенции към решението на президента да насрочи парламентарните избори на 4 април, това е негово право. Единствено сме учудени от неговото решение на инат. С това той искаше да оправдае безсмислените консултации, които той проведе. На срещите се коментираха теми, които така или иначе над 10 години усилено се дебатират в обществото, посочи тя.
 
"Датата 4 април обаче не е удачна за католическата и арменската общност у нас, които точно тогава празнуват Великден. Същото важи и за еврейската общност, защото на 4 април е последният ден от Пасха. Освен това и учениците са във ваканция. Няма как от месеци да повтаряш, че трябва да има висока избирателна активност, а в същото време действията ти да говорят друго“, посочи Караянчева. Тя добави, че след първоначалната категорична заявка на президентът Румен Радев изборите да се проведат на 28 март, здравните власти и изборните администрации са започнали подготовката си за вота именно на тази дата.

"Президентът смята, че е трябвало правителството да подаде оставка още през септември, защото така са поискали хората. Много българи обаче искаха и оставката на Румен Радев. Настояваха за предсрочни президентски избори", отбеляза председателят на парламента. Тя уточни, че ако през септември кабинетът бе подал оставка, държавата нямаше да има бюджет, нямаше да има средства за здравни и социално-икономически мерки, което в тази тежка криза би било равносилно на хаос.

"Правителството на Бойко Борисов обаче овладя добре ситуацията, наложи максимално адекватни мерки и днес резултатите са налице. С най-либералните ограничения имаме много ниска заболеваемост, а натискът върху лечебните заведения непрекъснато намалява. Взехме правилното решение", категорична бе Цвета Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвета след изборите ще е портиерка, защото е ....
111
0
 
1
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 103Ами "чест и достоинство" чекмедже не пълнят. За разлика от 200 в десятката.
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все ми е тая коя е датата. Чудя се обаче, ако празникът беше мюсюлмански, Радев щеше ли да посмее?
109
1
 
1
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Толкова да си... кърджалийска.
108
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що я плюят Караянчева толкова много. Защото точно и ясно разчита и назовава нещата и не шикалкави. Чудя се защо тоя фигурант резидент не го изхвърлят от сцената. Или като той сам се овалва в мръсотията е такъв е удобен на всички. Явно накрая ще го използват за компромат подобно на Манолова. Жалко за него, но и ще е презрян
107
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е подарък за празника на Арменците на Бабикян.
106
1
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Махленското мислене на поцинкованата кофа не може да роди нещо умно... Липсата на едни двадесетина години възпитание и образование на кърджалийската се отразява не само на нея, но и на живота на всички българи...
105
1
 
3
 
! Отговори
цветке преди 3 години
много си жалка марионетка я се огледай
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и аз протест на това на инат няма да гласувам за Герб, патреоте или дпс
103
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото са му казали на Радев от БСП това е прочел .БСП го издигна като техен кандидат и сега ще слуша,а не да върши своеволия.Който върши своеволия ще прави компамия на Георги Гергов!Така му е скръцнала със зъби Илиана Йотова това ще е!
102
3
 
7
 
! Отговори
популист преди 3 години
Той хаоса, не е приключвал от септември 2009 година. Пунта Марата всеки ден го поддържа.
101
3
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Още си красива, макар и позастаряла. С удоволствие бих те хакнал, ама няма как да стане. Мъжът ти и Боко вършат това, явно мъжът ти не е ревнив. Или се е примирил...
100
0
 
9
 
! Отговори
Инат преди 3 години
Наистина, тоя прецедент как може да е такъв инат? Що не сложи датата по- рано? Примерно 1 април! Тъкмо като обявят резултатите хората да не се учудват и да решат, че е първоаприлска шега.
99
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е права
98
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекрасната Кърджалийска Принцеса е политически труп и се изказва без да я питат, за да и обръщат внимание.Но най голяма внимание и обърна прякородателя и и тя ще остана с вечно залепена храчка на сурата.Жена без чест и достоинство.....
97
0
 
3
 
! Отговори
АЛЕКС преди 3 години
***
96
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ръководни гербери хукнаха по католическите църкви на някакви техни религиозни събития, за да покажат как за разлика от президента, обичат католическата църква.
95
19
 
4
 
! Отговори
руШките резидентЕ преди 3 години
са презирани......винаги!!!
94
3
 
18
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Може за мен ББ да е Тиква про.ста НО е много проницателен и с точна преценка за хората около него. Незнам защо още я държи тая Т. П.П
93
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът не беше длъжен да свика консултации, но го направи.Тия не само, че бяха на консултациите, ами сега са недоволни.И тая май забравя, че президентът получи повече гласове от който и да е депутат в този парламент.Така че пуделът от снимката нека си кудкудяка. Да се почувства известна, малко преди края на мандата.