Негативен ефект в пандемията: Българите затлъстяват все повече

60% от населението е с наднормено тегло
168
Негативен ефект в пандемията: Българите затлъстяват все повече
Снимка: Pixabay

60 % от населението в България е с наднормено тегло и това е рисков фактор при COVID-19, категорични са специалистите.

Още по темата

„Всичко е много свързано. Ние се намираме в пандемия от COVID-19, но повече от 20 години се намираме в пандемия от затлъстяване. При него ние всички виждаме резултат, но се борим с нещо, което не разбираме. Това е хронично заболяване, което е свързано с натрупване на голямо количество мастна тъкан в организма“, обясни коремният хирург от Александровска болница доцент доктор Константин Гроздев пред Нова тв.

Той добави, че тази тъкан е един „орган“, който създава хронично възпаление.

„Тя променя и имунитета на човек и го прави по-слаб. Свързана е и с много придружаващи заболявания, като води до тяхното развитие“, добавя специалистът.

Според него пандемията от COVID-19 също води до повишаване на затлъстяването сред населението, защото хората се движат далеч по-малко.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
34
 
! Отговори
Перо преди 3 години
Затлъстяваме не толкова заради епидемията и обездвижването, а заради храната - кисело и прясно мляко с трайност месец, без да са отбелязани консерванти на етикетите, неразвалящи се колбаси, невкисваща боза, детски сладки и соленки с трайност по половин година и повече - това са само няколко примера за ***, с които се храним. Хората така са "консервирани", че остават като египетски мумии 10 години след погребението.