От февруари три класа учат присъствено, кои ще бъдат те?

Борисов: По света е бой за ваксини!
Обновена: 17 яну 2021 16:44 | 17 яну 2021 16:41, Веселина Йорданова
87
От февруари три класа учат присъствено, кои ще бъдат те?
Снимка: Правителствена пресслужба

От 4 февруари вероятно ще разрешим три класа от 5 до 12 клас да учат присъствено, ако така  продължава да спада заболеваемостта и се надяваме да достигне под 120 на 100 000 души. Това обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който посети заедно с премиера Бойко Борисов ОУ „Христо Ботев“ в град Раковски.

Министър Ангелов докладва на министър-председателя, че утре предстои да разговаря по темата с министъра на образованието и науката и ще бъде взето решение кои ще бъдат точно класовете, които ще се върнат в училищните сгради.
 
В рамките на посещението си в Раковски министър-председателят Борисов коментира и ваксинационния процес в България.

"Някои се надсмиват в момента, че България била последна по ваксинация, искам да им кажа да изчакат 2-3 дни и може би пак ще стане така, че както най-добре управляваме пандемията в момента, ще се окаже, че и проф. Ангелов е бил най-прав като заделихме за всички ваксинирани и втората доза“, отбеляза премиерът и добави, че това е превенция срещу риск от нарушени доставки.

"Виждате какво става в света - бой за ваксини", посочи Борисов и отбеляза, че е важно ваксинираните с първата доза ваксина срещу COVID-19 да могат навреме да получат и втората доза от ваксината.
 
Министър Ангелов докладва и за проверките на заведенията в София. Министърът изтъкна, че от всички проверени заведения само шест са работили и в две от тях има сериозни нарушения, съставени са актове за нарушения.

"Няма да се поколебаем да запазим живота и здравето на хората, продължаваме с контролната дейност", заяви министърът на здравеопазването.

Премиерът Борисов заедно с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и министъра на труда и социалната политика Деница Сачева днес посетиха училището в Раковски, за което правителството отпусна над 500 000 лева. Средствата са част от тригодишната програма на Министерството на образованието и науката за изграждане и реконструкция на ясли, детски градини и училища. Общо по програмата се предвижда да се отпуснат 210 млн. лв. – по 70 млн. лв. за всяка от трите години, в които ще действа програмата.

"В образователната инфраструктура сме направили колкото никой друг не е правил. Изпълнихме ангажимента си по отношение на учителските заплати и тази политика трябва да продължи, също както и увеличението на доходите на здравните работници“, заяви министър-председателят Борисов.

"Каквото сме обещали, сме направили", добави премиерът и изтъкна, че близо 12 милиона лева бяха отпуснати в рамките на мандата, така че да бъдат осигурени шкафчета в училищата и учениците максимално да разтоварят раниците си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Фервруари три сласа, от Март до 10 клас Април евентуално до 12. Мерките падат, споко. Ресторантите като се ваксинирате, но по желание.
67
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всички, които казват, че училищата са били виновни за разпространението на вируса ще кажа, че първо в страни као испания и Франция децата ходят на училище ( в Испания не са ги спирали). Второ медиите в другите страни показват проучвания според, които 9г дете БОЛНО с корона има172 контактни лица и 0 от тях са заразени. Трето според мен много учители, които отиваха в болница с бронхи пневмония, е тази бронхопневмония не е причинена от короната, а от постоянното носене на маски.
66
6
 
3
 
! Отговори
САМО КАЗВАМ преди 3 години
ЗАЩО ПАК РЕВЕТЕ БЕ....НАЛИ ВАШИЯ ВОЖД ФИГУРАНТА - АВИАТОР , ВИ КАЗА ,ЧЕ НЯМА ВИРУС И ТОВА Е САМО ДА ВИ СПЛАШАТ .....ДОРИ ВИ ИЗКАРА ДА СЕ ПОРАЗТЪПЧЕТЕ НА ПЛОЩАДА.....А СЕГА ВИ СА ВИНОВНИ ТЕЗИ КОИТО НАЛАГАТ И ОТМЕНЯТ МЕРКИТЕ.....
65
4
 
6
 
! Отговори
Тоя умник преди 3 години
пак ще напълни моргите - явно пенсионната система се задъхва. Само да не забравя, че Началника отгоре гледа...
64
5
 
8
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Направихте много,защото назначавате по партийна линия... Увеличавате заплатите не защото приоритет е образованието,а защото печелите много гласове,подарявайки работа на малкото кадърни и многото некадърни учители и директори-членове и активисти на герб
63
0
 
4
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
До Зори:Ти си Мал оумник,социопат.Ти мразиш хората.
62
11
 
11
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Този Вълчев малко ли изби, та иска още? Ненаситен човек вампир!! 60 учителя и още по 150 на ден възрастни. Отделно разбитото здраве на децата в бъдеще.Престъпленията на БСП с нейния жалък Чернобилски резил са смешни пред тези осъзнати престъпници.
61
11
 
12
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Ей голям зор с тея училища! Видя се, че положението малко се успокои като ги спряха и сега пак айде юруш. Пускай да угодим на всеки, за да има повечко гласове?Ама май точно обратното ще стане! Тези които разбраха, че училищата докараха пандемията, ще са недоволни (ефектът ще излезе преди изборите - 1 месец и ръстът ще е налице, да не говорим за новия щам), а онези, които искаха децата им да ходят са си недоволни, че ги спряха.Така че не е изчислил добре гласовете!
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Каквото сме обещали сме направили" е казал Бойко Борисов.Еми, обеща да измаже една сграда (По границите на България, на неизвестен ГКПП) и хооооп! Влезли сме в Шенген!!!Еми да, напраеил го е: Влязохме в Шенген. Дали? Или???
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От февруари в басейна може да се плува в 1,3 и пети коридор.
58
0
 
5
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Училището има превъзходна база, дано всички Български училища са в такова състояние.
57
1
 
3
 
! Отговори
Скандала е ... преди 3 години
Подслушване с години, 400 000 лева присвоени чрез кражба и 50 човека с професионална диплома дето няма на какво да работят - нито техника нито среда отговаряща на професията и изискванията към тях!
56
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой друг седне в стола на управлението,даже може много по-лошо да стане. Практическия опит досега ,показва точно това колкото повече мърдаме и разместваме пластовете,толкова по-зле става и по-зле,а не по-добре!Все пак,ние не сме самостоятелна държава,а се съобразяваме с по-големите и техните разпореждания,почти нищо не зависи от нас самите!
55
0
 
1
 
! Отговори
Значиииии... преди 3 години
Аз си имам свойте начини и все още познавам хора, който ме предупреждават за разни неща по странични линии. И това е за моя самозащита!
54
2
 
2
 
! Отговори
до 64 преди 3 години
Това дали ще има едно училище шкафчета и как ще се устрои материалната база на училището не го решава Борисов. Тези придобивки в едно училище като шкафчета или гардеробчета се преценява дали ще има по предложение на родителските активи или на педагогически съвет. Предлагате и съвета или родителските активи вземат решения с гласуване. Не е ликвидирал шкафчетата от Тошово време нито министъра на образованието, нито Борисов.Задайте въпроса си писмено със Заявление и нека го входират във вашето у-ще
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През бай Тошово време си имахме шкафчета в училищата,че даже и по две шкафчета, едното за всеки ден,а другите шкафчета по физическо възпитание в съблекалнята!Къде са? На работа също си имахме шкафчета.
52
6
 
4
 
! Отговори
до 60 преди 3 години
Продължавайте да се подигравате на хората!Продължавайте да чупите .тъ.пом.ера и после ще се чудите как да оправдавате загубата на вашите партийки! Благодарение на всички жлъчни коментари отвращавате хората и те се дистанцират.Това е като бумеранг. Вие сте много крайни. Нищо чудно да сте Радевист или Ниновист. Категорично това е присъщо за хората, които ги представиха след призива за въстания и метежи. Подигравките ви не са основателни. Борисов е бил отличник-факт. Майката на ББ е била учителка.
51
1
 
8
 
! Отговори
59, преди 3 години
Ми покани го. И аз ще дойде - не съм се крила като щраус нито ден. И ковида изкарах. И съм си на работа пак. И не пътувам, а ходя пеша по 5 км на ден за здраве.По-страшното е човек да живее вашия живот с месеци и години - паниран, скрит, без въздух, без слънце и без никаква мисъл в главата. Виж, това сериозно би ме изплашило.
50
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, Бойко най-после ще се записва на училище! Даже класна стая си е намерил.
49
2
 
13
 
! Отговори
Браво на 53 преди 3 години
Да направи официално предложение до министъра и да го покани да се почувства като ученик в " прекрасни условия" - да му отварят прозорците през 5 минути, да контактува с други деца без маски, но да присъства във всички часове плътно и да пътува с градския транспорт,съвсем безопасно.