От февруари три класа учат присъствено, кои ще бъдат те?

Борисов: По света е бой за ваксини!
Обновена: 17 яну 2021 16:44 | 17 яну 2021 16:41, Веселина Йорданова
87
От февруари три класа учат присъствено, кои ще бъдат те?
Снимка: Правителствена пресслужба

От 4 февруари вероятно ще разрешим три класа от 5 до 12 клас да учат присъствено, ако така  продължава да спада заболеваемостта и се надяваме да достигне под 120 на 100 000 души. Това обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който посети заедно с премиера Бойко Борисов ОУ „Христо Ботев“ в град Раковски.

Министър Ангелов докладва на министър-председателя, че утре предстои да разговаря по темата с министъра на образованието и науката и ще бъде взето решение кои ще бъдат точно класовете, които ще се върнат в училищните сгради.
 
В рамките на посещението си в Раковски министър-председателят Борисов коментира и ваксинационния процес в България.

"Някои се надсмиват в момента, че България била последна по ваксинация, искам да им кажа да изчакат 2-3 дни и може би пак ще стане така, че както най-добре управляваме пандемията в момента, ще се окаже, че и проф. Ангелов е бил най-прав като заделихме за всички ваксинирани и втората доза“, отбеляза премиерът и добави, че това е превенция срещу риск от нарушени доставки.

"Виждате какво става в света - бой за ваксини", посочи Борисов и отбеляза, че е важно ваксинираните с първата доза ваксина срещу COVID-19 да могат навреме да получат и втората доза от ваксината.
 
Министър Ангелов докладва и за проверките на заведенията в София. Министърът изтъкна, че от всички проверени заведения само шест са работили и в две от тях има сериозни нарушения, съставени са актове за нарушения.

"Няма да се поколебаем да запазим живота и здравето на хората, продължаваме с контролната дейност", заяви министърът на здравеопазването.

Премиерът Борисов заедно с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и министъра на труда и социалната политика Деница Сачева днес посетиха училището в Раковски, за което правителството отпусна над 500 000 лева. Средствата са част от тригодишната програма на Министерството на образованието и науката за изграждане и реконструкция на ясли, детски градини и училища. Общо по програмата се предвижда да се отпуснат 210 млн. лв. – по 70 млн. лв. за всяка от трите години, в които ще действа програмата.

"В образователната инфраструктура сме направили колкото никой друг не е правил. Изпълнихме ангажимента си по отношение на учителските заплати и тази политика трябва да продължи, също както и увеличението на доходите на здравните работници“, заяви министър-председателят Борисов.

"Каквото сме обещали, сме направили", добави премиерът и изтъкна, че близо 12 милиона лева бяха отпуснати в рамките на мандата, така че да бъдат осигурени шкафчета в училищата и учениците максимално да разтоварят раниците си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
1
 
! Отговори
Значиии.... преди 3 години
Аз преди пет години съм бил с масивно мозъчно сътресение, тежки травми и след операция на гръбначен стълб - каквото и да говорите според много хора е цяло чудо че съм жив и се въздтанових почти изцяло и работя даже по- добре от преди. Много ми е болно, че целия ми труд по СТЕМ и на предишният ми работодател заминал при глезьото и любимеца на Враца, приятел с Радков и на всичкото отгоре Красимир Данов почина неясно как в ремисия, че ако беше жив с огнехвъргачката да го е минал.
47
3
 
4
 
! Отговори
Цитат: преди 3 години
"ЦИРКА ЗАПОЧНА ОФИЦЯЛНОБай ДОНЧО ТРЪМП ПРЕЗИДЕНТДо 04.04.2021в САЩ ще бъдат ОКАУШЕНИ над 475 000 ГОЛЕМИ ТАРИКАТИ(осъдени за ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА и после УМИРАЧКА).НО ЩЕ СЕ ПРОЧИСТВА И ПО ВЕРТИКАЛАТААМИН на БОКО И ПОЛИТИЧЕСКИ АМИН на ШОФЬОР НА САМОЛЕТ,КУРНЕМА ,ЦвЦв и други малки продажни *** деъто са ПАПКАЛИ от ШОРОШКО-КЛИНТЪНСКАТА ХРАНИЛКА.ЛОШОТО Е ЧЕ ЗАГРАБЕНТО ОТ БОКО НЕМА ДА ВЛЕЗЕ В ХАЗНАТА (Боко и ТАЙФАТА Му са ФИНАНСОВО ПРЕКЛЮЧЕНИ)"
46
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си ли научиха урока от есента? Или са решили да пробват отново, пък който оцелее, оцелее
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука няма бой, защото никой не иска ваксини
44
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам в тези три класа от февруари по един министър да прекарва по седмица на ротационен принцип заедно с 25-30 деца в класна стая в някое столично училише, като ползва и градският транспорт за да отива до училище и да се връща. Само така ще добият адекватна престава за спазването на мерките в българските училища и ще могат да вземат адекватно решение след това.
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рязко поскъпват основни храни: 23% олиото, но и захарта, брашното, покрай тях и другите.Пенсионерите и бедните пак са прекарани,честито!
42
1
 
12
 
! Отговори
иво преди 3 години
Оставка,съд и затвор за Боко Тиквата.
41
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля,господа управляващи не си играйте със здравето на хората.Българските у-ща най-добре се справят дистанционното преподаване,успеха на децата е по добър,надзора от родителите е по-лесен Е нтогава защо се бута нещо коео работи.И Вие ли ще кажете децата нямали социални контакти т.т. няма кой да ги забавлява,ама у-щето не е забавачница нали?Как ще ги опазим от претъпканите автобуси? февруари е месец с ниските температури и грипните заболявания.Всеки ден четем ,че Европа затяга мерките,а ние ?
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай *** пак се изказава неподготвен.
39
1
 
1
 
! Отговори
Има проблем: преди 3 години
СТЕМ проектите на Виктор Кръстев и училище Христо Ботев - одобрените не са писани от него или някой от екипа му , а от покойния Красимир Данов и мен! Някой му е подшушнал и дал! Одобрили сте грешно училище!
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помните ли как тиквата ревеше, че комунистите не му давали да учи. Става дума за случая с бития младеж от протестите и неговият дядо.Тикво, ти отнемаш правото но хората на труд, обучение, свободно продвижване и неприкосновеност на личния живот. Тикво, ти отнемаш основни човешки права, гаранитирани от Конституцията и Хартата за правата на човека. И го правиш, защото си марионетка, защото служиш на господарите сатанисти.Тикво, никой не е избягал от миналото си, То ще те застигне.
37
4
 
8
 
! Отговори
V преди 3 години
Тоя колко милиарди взе тая година за да раздава ? Миналата година само за ф16 три милиарда . Таз година колко станаха ? Кой ще ги връща ? Щото виждаме кой ги раздава като на сватба .Ама те другите ще ги връщат дайте да раздаваме. Тия дето ще ги връщат нищо няма да видят от тия пари.
36
1
 
6
 
! Отговори
мак преди 3 години
До края на деня очаквам още няколко новини за него, къде се е шматкал и къде се е хранил и какво на кого е наредил.
35
0
 
15
 
! Отговори
Както обикновено, преди 3 години
Заглавието на "публикацията" няма нищо общо със съдържанието. Не става ясно кои 3 класа ще учат присъствено от февруари, но разбрахме къде е инспектирал Б.Б;, кой от свитата какво ме у докладвал, колко пари бил дал тук и там... Що не си смените професията бе, писачи? Срам сте за журналистиката!
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този нема ли поне в неделя да ни остави на мира с неговите словесни изблици?Само ходи като цветарка напред-назад и си прави предизборна кампания!То кал, мизерия, ***, свлачища, а той някакви розови сънища бълнува!
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То не, че тиквата има , но когато Господ иска да накаже някой първо му взима акъла и после му вдъхва страх.
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просветният министър имал акъл. Ахахахахаха. Ето това е най-големият виц.
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горното нима има нещо общо с образованието?Просветният министър поне има акъл за такъв. Него пуснете в новина, като тази. Що пускате каквото ви падне?
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всиичко работи. Щот е на "наш'те хора". Не работи само част от дребния бизнес и ... образованието. Понеже е отчетено, че не ни е нужно. Що ли и да ни е? Щом ни управляват хора без такова?
29
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щамът се нарича ГЕРБ, разновидност на щама БКП но много по-крадлив.