Радев твърдо: Партиите нямат основания за претенции за датата на вота!

4 април да бъде Великден за възкръсваща демократична България
Обновена: 17 яну 2021 16:42 | 17 яну 2021 15:46, Веселина Йорданова
288
Радев твърдо: Партиите нямат основания за претенции за датата на вота!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партиите нямат основания за претенции по отношение на датата на вота. Това коментира президентът Румен Радев и припомни, че става дума за редовни избори.

Да си пожелаем 4 април да бъде Великден за католици и арменци, но да е Великден и за възкръсващата демократична България, посочи Радев пред журналисти.

Според него най-добрата дата за избори е била през септември, след като като през юли властта е изчерпала търпението и хората масово поискаха нейната оставка.

Последните месеци отнеха живота на хиляди българи, защото правителството не подготви страната за втората вълна на пандемията, посочи държавният глава и допълни, че през тези месеци били източени милиарди от държавния бюджет. Според него тези загуби е можело да бъдат предотвратени, ако изборите бяха навреме, предаде БТА.

Сега въпросът вече не е толкова кога, а как ще се проведат изборите. Управляващите отказват да предприемат належащите действия за оздравяване на изборния процес. Затова всички ние трябва да бдим за спазването на закона, заяви президентът.

По покана на Католическата църква в България и по установена вече традиция президентът Румен Радев присъства в Римокатолическата катедрала "Св.Йосиф" в София на светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев, назначен от папа Франциск за помощен епископ на Софийско-Пловдивската епархия от римски обред с постоянно седалище в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паднало му е пердето. Никакъв срам от лъжите, които бълва всеки ден. Каква трета вълна? Нали Радев излезе и каза на 3март, че вирус няма. Това бил вируса на страха и вируса на предателството. Не престанаха да се га.врят с пандемията неговите апапи и платените протестъри. Те гориха маски и не спазваха мерките. Цяло лято купони на кръстовищата с по 8 палатки и по 5 човека затваряха половин София.На Румънското посолство скочиха да бият една лекарка.Разнасяха ковчези и бесилки.Сега запя друга песен.
145
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До смехуркоДраги ми смехурко, явно си ядосан, че не си в правилния отбор:))))))))))))). Нищо винаги ще има неудачници:))))))).
144
6
 
35
 
! Отговори
САМО КАЗВАМ преди 3 години
ТОЯ НАШ АЙЛЯКЧИЯ - ФИГУРАНТ , НЕ СПИРА ДА СЕ ИЗЛАГА......ЯВНО ТОВА МУ ДОСТАВЯ ОГРОМНО УДОВОЛСТВИЕ...............ДЕМОКРАЦИЯТА У НАС СЕ РОДИ МНООООГО ОТДАВНА , АМА КОГА , ДА ГО СВЕТНАТ СЪВЕТНИЦИТЕ МУ , ЗА ТОВА ИМ ПЛАЩАМЕ ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ ,КАКТО И НЕГОВАТА .
143
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев се видя кои го подкрепят. В момента са останали 23 човека протестиращи и затварят Орлов мост всяка вечер до 8:45 кибичат там. Това са неговите хора. Те се събират всяка вечер в 19 часа пред палатката на трите майки в триъгълника на властта пред входа на НС. Има няколко микрофона и около 20 до 25 човека се събират,след което тръгват по сценарии. Един път тръгват към посолства да скандират, друг път покрай църквата отиват до БНТ и от там на Орлов кибичат на групички по 4 човека айляк.
142
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** по рождение ли е толкоз *** или в казармата са успели да го модифицират?
141
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все се чудя тоя аграр как са успели да го научат да кара самолет?
140
6
 
34
 
! Отговори
Оставка на Мутрите преди 3 години
Оставка на МутроФатмакът
139
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** нема се плашиш! Не те чака бай Ставри, а Гешев!
138
6
 
27
 
! Отговори
Бай ой преди 3 години
Скоро > предсрочно гласуване за президент на БГ
137
6
 
26
 
! Отговори
до Калеко Алеко преди 3 години
Калеко, те ДПС му искат импийчмънт на Радев. Още преди 2 месеца в НС от трибуната му поискаха импийчмънт ДПС. А нали се сещаш, че турчин каже ли нещо - думата му на две не става.
136
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен156 Разделителят на нацията Румен Радев обиди арменците и католиците в България. Само застарялост на делото,го отърва от съда, за корупция и превишаване със служебно положение. За повеждането на метежа срещу законната власт и погазването на конституцията, за държавна измяна, ще отговаря след края на мандата.
135
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай Ставри СтрастнияНа 5-ти април ще има специална церемония по посрещането на Малката булка от Банкяей късметлия си ти бе! Тоя ше те *** като австрийски шлеп Дунава!
134
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е по-шапкар от другия.
133
5
 
37
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Радев твърдо ... Товарищ радев да втвърдява потенциалите си избиратели за президентските избори, че и те чукат на вратата, щото червените бабички на Импексова ковита ги отнесе, електората на ДПС тоя път може и да не го подкрепи, а само с партия Възраждане, Боец и тези от платформата на Мая Костинбродска и Тюлена с гумената лодка, избори не се печелят ... !!!
132
33
 
2
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 3 години
Трокчетата на Маркучидържача защо *** нейстово , не разбраха ли , че всичко свърши , джипката ще бъде паркирана в НСО , а Боко ще е новата булка на Ставри Страсния е Централния софииски затвор
131
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велик прзидент. Определи дата за изборите. Поклон!
130
5
 
37
 
! Отговори
уTeпляк преди 3 години
Радев е платена пионка. Наредено му е да е винаги опозиция на правителството и като един послушко-военен изпълнява. Миналата година на 3-ти март обясняваше че няма вирус, и нарушаваше мерките, после лятото вдига юмрука и събираше хората да си крякат, сега правителствто не било подготвило. Срича срича да не сбърка нещо та да му дърпат ушаците. На нова година вместо настроение съсипва вечерта, те хората превключват, добре че му бше последна. И предишните президенти бяха зле ама тоя е тоталка.
129
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, те партиите нямат основания за претенции, ние - гласоподавателите, имаме. Партиите ли са по-важни в едни избори, или гласоподавателите? Ние ги пускаме тези бюлетини, не партиите.
128
6
 
30
 
! Отговори
Aaaa преди 3 години
Този ако остане президент емигрирам
127
32
 
7
 
! Отговори
смехурко преди 3 години
Часовника безжалостно цъка и отброява последните дни на гербераските тролчета , а те се гърчат и извиват като Гл Ис Ти