Радев твърдо: Партиите нямат основания за претенции за датата на вота!

4 април да бъде Великден за възкръсваща демократична България
Обновена: 17 яну 2021 16:42 | 17 яну 2021 15:46, Веселина Йорданова
288
Радев твърдо: Партиите нямат основания за претенции за датата на вота!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партиите нямат основания за претенции по отношение на датата на вота. Това коментира президентът Румен Радев и припомни, че става дума за редовни избори.

Да си пожелаем 4 април да бъде Великден за католици и арменци, но да е Великден и за възкръсващата демократична България, посочи Радев пред журналисти.

Според него най-добрата дата за избори е била през септември, след като като през юли властта е изчерпала търпението и хората масово поискаха нейната оставка.

Последните месеци отнеха живота на хиляди българи, защото правителството не подготви страната за втората вълна на пандемията, посочи държавният глава и допълни, че през тези месеци били източени милиарди от държавния бюджет. Според него тези загуби е можело да бъдат предотвратени, ако изборите бяха навреме, предаде БТА.

Сега въпросът вече не е толкова кога, а как ще се проведат изборите. Управляващите отказват да предприемат належащите действия за оздравяване на изборния процес. Затова всички ние трябва да бдим за спазването на закона, заяви президентът.

По покана на Католическата църква в България и по установена вече традиция президентът Румен Радев присъства в Римокатолическата катедрала "Св.Йосиф" в София на светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев, назначен от папа Франциск за помощен епископ на Софийско-Пловдивската епархия от римски обред с постоянно седалище в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
2
 
2
 
! Отговори
иванов преди 3 години
Радев да си спомни думите си ,че пандемия едва ли не няма .
205
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако я имаше демокрацията, отдавна да са те подпукали за държавна измяна и преврат--------Ами значи няма държавна измяна и преврат, какво опяваш?
204
3
 
10
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 3 години
Др. Радев, изборите са си точно навреме - след края на мандата. И да, дано възкръсне Демокрацията, че с тези пучове дето ги организира през лятото, ако я имаше демокрацията, отдавна да са те подпукали за държавна измяна и преврат. Но нали е слободия си разигравахте циркове и сбирки на по биричка. Търпението към теб се изчерпа, но не остана. А изборите - за тях бъди спокоен, ще са толкова честни, колкото бяха и за президент. Освен ако не спретнете нова афера, ала "Костинброд" или по-страшна.
203
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така става ,когато едно жалко комплексирано нищожество от дълбоката провинция,бъде поставено не на място.Изведнъж виждайки колко е жалък ,клепоухият изпада в бясна злоба."Нищото" от с.Славяново има тежък психически проблем.Както и жалката групичка негови фенове
202
2
 
8
 
! Отговори
сети се бе преди 3 години
Партийте нямат претенци, но народа има
201
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАДЕВ Е ВИНОВЕН ЗА РАЗРАСТВАНЕ НА ЕПИДЕМИЯТА ОТ КОРОНАВИРУС
200
2
 
22
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
НА НИЩОПРАВЕЦА - ФИГУРАНТ , ИМПИЙЧМЪНТ НА ПОДСТРЕКАТЕЛЯ КЪМ МЕТЕЖ , СЪД И ЗАТВОР!!!!
199
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГостБоли, кога си губещия лагер- нали:))))))))))))
198
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Радев е на хранилкаЯ обясни как ще стане това "пришиване". Първо, България е член на ЕС и ако си мислиш, че толкова лесно ще се юрнем към Русия, си доста, доста глупав. Второ, никой политик няма намерение да прави реверанси на Путин, при условие, че от ЕС идват яко парички за крадене. Трето, ДПС и марионетките им от ГЕРБ всичките са бивши ДС кадри и продължават да поддържат тесни връзки с руските служби. Четвърто, Радев не може да направи каквото и да било, защото от него нищо не зависи.
197
6
 
26
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Червеното влечуго Рундю не спря да се излага.
196
7
 
31
 
! Отговори
Цяла година преди 3 години
Ето на това му се казва...наглост, дебелоочие, безсрамност. Най-много този крещеше, че няма К19, а конспирация ... и сега ....правителството му виновно. Нито една държава не се справи с тази болест, но Радев папагалски повтаря едни и същи глупости.
195
10
 
35
 
! Отговори
Червеният тумор преди 3 години
Туморът е БСП и пРезидента. Него ще изрежем първо и след това лустрация и ВНС.
194
8
 
30
 
! Отговори
? преди 3 години
Този защо не застане на ръце нали е гимнастик няма да има разлика защото лицето и *** му са еднакви
193
10
 
38
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Абе тоя злобар не му ли омръзна да върти една и съща плоча толкова време ?! Ами естес твено,че партиите не трябва да имат претенции към необмислени дати- единственият, кой то има несъгласие с посочените от него дати е този,който за пореден път плюе и храчи наляво и надясно и то най-безогледно !Президент ли ?!Срамувам се,че тоя жалък човечец ни е президент ! Това е най-калпавия президент,кйто сме имали досега !!!
192
6
 
15
 
! Отговори
до 211 преди 3 години
До Анонименкакво си ми зацитирал комуняшките фейк вестници
191
22
 
10
 
! Отговори
бг преди 3 години
Банкянската тиква е виновна да хасвовския *** да стане президент защото предложи Тетка Цачева вместо Томислав Дончев .понеже го беше страх да не го засенчи.
190
7
 
20
 
! Отговори
мола ви съ, преди 3 години
шъ занимавът с претенции за някакъв си великден този отявлен безбожник!
189
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето един цитат от коментар в Афера:Някой още да вярва на Дай, България след днешния позор?Оня, дето му викат генерал гном, се предложил на к.урне.ла(БСП).Поискал да им дадат мандат и да се коалират с ком.ун,ягитеИ с маяма и слави.А дано изобщо не влязат дебатите....................А каква игра играе президента,след като Радев е с Цветанов и не е с ГЕРБ,а Цветанов е с левите?
188
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето един цитат от коментар в Афера:Някой още да вярва на Дай, България след днешния позор?Оня, дето му викат генерал гном, се предложил на ***.Поискал да им дадат мандат и да се коалират с комунягитеИ с маяма и слави.А дано изобщо не влязат дебатите....................А каква игра играе президента,след като Радев е с Цветанов и не е с ГЕРБ,а с левите?
187
3
 
18
 
! Отговори
Радеф преди 3 години
Кога ще бъдат точно президентските избори?