Борисов пита Радев: На кого парите да спрем, за да не харчим?!

Отпускат пари за овладяване на бедствията днес
Обновена: 18 яну 2021 12:52 | 18 яну 2021 12:50, Веселина Йорданова
550
Борисов пита Радев: На кого парите да спрем, за да не харчим?!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов обяви, че следобед Комисията по бедствия и аварии ще отпусне средства за овладяване на свлачищата и за ремонти на повредени пътища в страната.

Борисов провери работата на аварийните екипи при срутището в село Дряново, община Лъки.

Заради опасността от падане на скали, живеещите в района бяха евакуирани.

Още по темата
На място той разкритикува президента Румен Радев за думите му, че се харчат много пари от бюджета.

Кои пари да спрем, попита риторично Борисов, според когото този въпрос трябва да се зададе на държавния глава.

И изброи: 106 млн. за пенсионерите, 15% от увеличението на полицаите и пожарникарите, двойното увеличение на запатите на учителите, за хората на първа линия 84 млн. на месец.

Или да каже -  спрете "Хемус", не е важно за Варна, за Търново, даде още примери той.

Борисов коментира и тежкият локдаун в западни държави, като посочи, че макар и трудно, бизнесът у нас работи, а хората нямат вечерен час.

Именно защото реагирахме първи на кризата и финансирахме ключовите мерки за справянето с пандемията - днес сме на едно от последните места в Европа по заболеваемост, настоя той.

Премиерът посети и Бачковския манастир.


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
483
2
 
1
 
! Отговори
КФН преди 1 месец
КФН тая година са си раздали милион и половина бонуси.

Същите дето Боко Тиквераста ги пращаше да разбиват физиономии.

Аве важното е чекмеджетата да са пълни.
482
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До най-точния коментар

Няма да има кой да задава неудобни въпроси към премиера. За съжаление нищо не прави, само дразни опозицията, но това не е малко при условие, че знаем и виждаме, че нищо не се случва в тази държава, ако не се вдигне врява. САМОСЕЗИРАТ СЕ, когато много почнат да реват.
481
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Държавната администрация прикрива безработицата. ПОради тази държавна администрация стандартът ни е толкова нисък. И пенсиите са толкова ниски. Кажете ми какво ще работят съкратените държавни служители? Те не са свикнали по 8 часа на ден да работят, да не говорим за отпуската и болничните. После говорят за малцинствата, а българите, цоцащи държавата, какво са?
480
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз предлагам да спрат парите, които отиват в чекмеджетата. Поне един месец да живеят с изкарани с честен труд заплата.
479
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
50 лева на пенсионерите, но до края на март ! Това не е ли купуване на гласове за избори бе овце остригани ? Питам сега тези които са в защита на мафията ГЕРБ, вие от какво семе сте създадени, че явно се разбира не е от хомосапиенс, защото никой нормален човек до днес не е останал неразбиращ, че ГЕРБ и пожарникарят са типични комунисти-крадци и измамници ! Маниерите им на действия са същите когато бяхме под власта на Тошо и БКП, на това съм жив свидетел все още ! Какви живвотни сте ?
478
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За про'стотията на българинът е достатъчно да се изтъкне фактът, че допуска да му крадат парите по схемата "ремонт на ремонта", това не може да се случи дори и в Сомалия където управляват пирати ! Преди тази схема про'стият българин беше пробван колко "мисли" по една друга схема наречена "саниране" която още действа успешно в полза на крадците ! Измамникът Бойко, не само пътища ще ви "построи", но и космодрум от където ще ви изстрелва е небитието където ви е местото и ще ви се хвали, ид'иоти !
477
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С НАЙ-МНОГО АДМИНИСТРАЦИЯ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИТО В ЕС СМЕ. И В СЪЩОТО ВРЕМЕ С НАЙ-КОРУМПИРАНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ. СЪКРАТИ Я ПОНЕ НАПОЛОВИНА В ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖБИ И СЪС 70 ПРОЦЕНТА В ОБЩИНСКИТЕ И ЕТО ТИ ГИ НЯКОЛКО МИЛИАРДА.
476
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чекмеджето
475
0
 
2
 
! Отговори
Родител преди 1 месец
Всички пюете Борисов ,но когато дойдат изборите пак го избирате?ДПС,БСП,СДС всички са хора на Борисов
474
7
 
6
 
! Отговори
най-точния коментар преди 1 месец
Г-н Борисов, спрете заплатата на Президента и на неговите съветници. За нищоправене президента получава по 180 000 лв. на година или 15 000 на месец.
Този месец на ден президента струва на България 750 лв. Повтарям: 750лв. е надницата на президента за м.януари 2021г.Отделно за съветниците и охраната няма да изчислявам.Спрете парите на президентството!ТОВА Е ПРЕДСТАВИТЕЛНА ДЛЪЖНОСТ.От президентство няма нужда бедна България.България е унитарна парламентарна република.Президента е безгласна буква.
473
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая статия една година ли ще я държите?
472
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
абе тиквун комунистически
в горни окол строят жилища голф игрище и хотели
във вододайната зона на язовир искър
2 милриона софиянци ще цоцат мръсотиите на твоите алчни хора
на времето тия зони се охраняваха
нито сеч нито строителство
самво заради това си заслужаваш да висиш пред парламента
471
1
 
7
 
! Отговори
Словянин преди 1 месец
Чекмеджетата, ама и на ДПС.
470
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как да ги спре като с тези пари си купи изборите - държавни чиновници с 30%;учители - двойно;доктори,които рекуват по телефона - 1000лв.; да не говорим за абсурдното увеличение на полицаи и пожарникари. Вместо да са преизчислят пенсиите на наистина ощетените пенсионери, тази които Костовата пенсионна реформа уби - те раздават на всички по 50 лв. Това е наистина абсурд. Така чеда не продължава да плямпоти глупости и да обвиняв президента.Раден е прав.
469
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На пр'ост народ не трябва умен премиер, пожарникарят е точният му човек ! Колко и трябва на една овца да върви със стадото, само малко слама в шепата и тръгва след овчарят, заминава без да знае накъде ! С всяка изминала година обитателите на територия България стават все по-пр'ости, факт който се доказва във всеки сайт под всяка статия за политика ! Чалга популацията се увеличава за сметка на емигриращата интелигенция !
468
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тикво, кажи за закона, който ще приемете да спасите сараите на Доганчо на морето. С твоя ортак Дебелян. ГЕРБ управлява с ДПС в пълна корупционна обвързаност. А главния Каскет ги пази от разследване, после си делят мангизите и пълнят шкафчетата.
467
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали това банкянско ха'мпи преди изборите сам се хвалеше,че стискал парите защото така щяла да оцелее държавата сега преди избори ги раздава в"движение"от джипката, раздава"на всеки километър"по ска'паните си магистрали чакащи ред по схемата"ремонт на ремонта"не раздава,а ви купува!В Китай са построили магистрала за 4.5 млрд.$ с 8 платна /4 в посока едното аварийно /270 виадукта и 271 тунела, като най-високият виадукт е 181 м,хайде смятайте сега нашият краде ли или ви"маже"тиквите глу'пави !
466
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей Наглец Нищоправец.
За какво са му пари на наглия Фигурант.
Нищо други не прави, освен усвояване на черепни мангизи от Дубай.
465
6
 
7
 
! Отговори
Бо боков преди 1 месец
Обвинения се раздават щедро.Но...само на неудобни престъпници.
464
10
 
11
 
! Отговори
Бойч преди 1 месец
Бойчето само харчи, раздава на приятели! Нека има!