Шефът на ВМА ген. Мутафчийски първи се реваксинира

Мобилни екипи за ваксиниране, центровете в болниците ще работят до 22 ч.
Обновена: 18 яну 2021 11:05 | 18 яну 2021 11:05, Камелия Цветанова
94

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксинационните центрове в болниците да работят минимум до 22:00 часа и да имат мобилни екипи, предлага шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.
Още по темата

Той беше първият, който получи втората доза от ваксината на Pfizer във ВМА, където започна реимунизацията на медиците.

„На 22-и ден направихме второто убождане. Изискване на фирмата е минимум 21 дни да са минали от първата доза. Не сме имали никакви оплаквания. Регистрирана е само една лека алергична реакция“, каза Мутафчийски.

Освен на него, втора доза беше поставена на всички медици, които бяха ваксинирани срещу SARS-CoV-2 в края на декември 2020 г. В първата група – съобразно бройките за ВМА, са включени лекари, медицински сестри и санитари, които работят в десетте COVID клиники.

„Все още не съм се изследвал и не знам дали и колко антитела имам след имунизацията“, посочи Мутафчийски.

Той увери, че имунизираните в болницата нямат странични ефекти след първата доза, освен една лека алергична реакция.

ВМА има готовност да разкрие още 2 зали за имунизиране.

„Ангажирани сме с ваксинирането на част от личните лекари. Първо ще започнем с тези, които са в нашата поликлиника. Имаме уговорки с директори на училища и детски градини, има изпратени списъци”, заяви ген. Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
4
 
! Отговори
azz преди 3 години
Трябваше да го евтанизират!!!
77
0
 
7
 
! Отговори
Лампазите са за исти преди 3 години
Спрете само да тръбите за тези ваксини.Пет пари не давате за хората,всичко това е пиар преди избори.Гледате само как да се наредите на хранилката.Стига ни показвайте този самозванец генерал,който не знае какво е дивизия,армия,фронт.Раздавате длъжности на авсолютно неподходящи хора.Лампазите са за истинските военни,минали през всички звена в ерархията,завършили генерал-щабни академии.
76
0
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
с какво с глюкоза ли ?
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха дано му поникне коса барем..
74
1
 
6
 
! Отговори
NaCl преди 3 години
Браво, за простолюдието истинска ваксина да са опитни мишки, а за *** NaCl или физиологичен разтвор... Да ви имам медиите...
73
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам цялата тази рекламна кампания на ваксините. Ако бяха загрижени за нашето здраве, прокуратурата веднага щеше да влезе в заводите на Ковачки и да ги спре, а той да отиде в затвора. Щаха да вкарат в затвора всички производители на фалшиви сирена, ГМо храни и т.н. Но те много подозрително са решили да ни спасяват от корона вируса. Че и безплатно дори.
72
3
 
17
 
! Отговори
S преди 3 години
Мутафчийски не му вярвам. Всички знаем защо н
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Офф ,да се омитаНапълно съгласен съм с теб.
70
3
 
14
 
! Отговори
Очевадно преди 3 години
на снимка 1 : НАТРИЕВ ХЛОРИД *NaCl 0,9% ИНФУЗИОНЕН РАЗТВОР на немската фирма B.Braun Melsungen AG Браун Мелсунгеноколо левче по аптеките или с други думи вода за венозна инжекция!
69
3
 
17
 
! Отговори
Плъх преди 3 години
Генерал - Годжи е сред водещите сценаристи от една година насам. Добър е и като режисьор и като сценарист. Гледам ново поприще захваща - пробва се и като актьор. Абе който го може го може . Бива го за всякакъв жанр . След като февруари омаловажи вирусъТ ,а март стана ревностен защитник и заговори за невидими врагове ,чували и трупове ( има материали по темата ) то към днешна дата има поле за изява в киното. Текста четоха артистите..51877
68
13
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Понеже руския чип е много голям /не се побира в спринцовката/ на ваксинираните с хайван-ваксината на Путник V, ще им слагат ушен номер с нитачката :))))))))))))))))))))))))))))))))
67
5
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До до 60 ...интересно, ако не за друго, какво изобщо прави шише физиологичен разтвор на масата с уж ваксините?!.....Само ти ли още не разбра, че от 1 флакон ваксина правят 4 дози - разтваря се концентрата. Неграмотници :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми радвам се за него, ама останалите хора - кога? Никой ли не се замисля, че с такъв голям интервал между масовата ваксинация в различните страни, и между масовата и различните фази в 1 страна, вирусът няма как да бъде изличен, защото винаги ще си намира къде да циркулира. Имунитетът от тази ваксина е около 8 месеца. След 8 месеца едва ли ще е ваксинирано цялото население на страната. Т.е. когаот на Мутафчийски му падне имунитета, вирус все още ще има.
65
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Атанас Велмазов,вече сто пъти ти пиша,че шепа ,увяхнали гербера,не може да представляват,българската нация.
64
3
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
С глюкоза ли се реваксинира,др.генерал-муфтаджийски,много ми е интересно,защо е хвърлил расото,което носеше при първата пандемия ,март ,април ,май,да не са го разпопили от Синода.
63
3
 
3
 
! Отговори
1-н преди 3 години
За обикновени данъкоплатци ваксина през 2930 година, дотогава който оцелее и задължително с маскиАре доставете ваксини ве
62
2
 
12
 
! Отговори
до 60 преди 3 години
интересно, ако не за друго, какво изобщо прави шише физиологичен разтвор на масата с уж ваксините?!
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да журналята без да искат се издадоха ,просто политиците се боцкат със солена дестилирана водица!Тайната е разгадана!Оставка ,съд и затвор!
60
4
 
9
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Реваксинира ли се отново с физиологичен разтвор?
59
16
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и адмирации господин Мутафчийски ! Бъдете здрав и благословен ! ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е С ВАС !