Засега сме на последните места по ваксинирани срещу вируса

На повечето места в страната желаещите медици вече са имунизирани
82
Засега сме на последните места по ваксинирани срещу вируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На повечето места в страната желаещите медици, сестри, фармацевти и стоматолози вече са обхванати от ваксинационния процес, съобщи проф. Красимир Гигов, ръкоодител на Националния ваксинационне щаб пред Радио София.

Единствено в София около половината от заявените ще се доваксинират.

Още по темата
Според плана това е първата от петте предвидени фази. Втората фаза обхваща социалните институции и работещите в учебни заведения.

Засега България е сред последните места по брой ваксинирани, но скептицизмът отстъпва и все повече наши сънародници искат да се имунизират срещу Covid-19.

Очаква се в началото на февруари в страната да бъдат доставени достатъчно ваксини, с които ще можем да наваксаме изоставането си.

"Да не забравяме, че сме зависими от доставките. Ако днес получим ваксини, да следващия ден те се използват. Организацията е много добра", обясни проф. Гигов.

Към момента ваксинираните са близо 20 хиляди. И двете ваксини - на "Пфайзер" и на "Модерна" са на един и същ принцип и имат добра ефективност - 95%. Разлика има в изискваните условия за съхранение. Засега няма данни за противопоказност на препаратите.

Все пак има ограничение по отношение на бременни жени и на пациенти с автоимунни заболявания, допълни проф. Гигов. И подчерта, че хората трябва да са убедени, че това засега е единственото средство за предпазване от коронавирус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
18
 
! Отговори
🇧&#1 преди 3 години
чичо Бил не веднъж е говорил, как с ваксини те може да резолира световната популация, а се оказва че нашето спасение от този "смъртоносен" вирус е точно с неговите ваксини фаизер. Убиец да те лекува, това ми се струва налудничаво, трябва да си ид*од че да се ваксинираш.
57
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
до 58 Илииии Хипохондриците са Повече от "дебелоглавите" а? -:) Смешен си!
56
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирането не е състезание! А дебелоглавите са доста у нас,така че проблем няма!
55
4
 
16
 
! Отговори
До Властите: преди 3 години
Няма да се ваксинирам НИКОГА, ако ще задължително да е (което м/у другото го нямаше и при бай ТодАр)Да се знае.~ Редови Гражданин
54
5
 
21
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Който иска да се ваксинира -воля му! Аз ще пропусна. Министре не купувай много ваксини, че няма да има какво да ги правиш , умнико!
53
6
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
А трябваше да сме на 1 во место ли?!Ама че сериозно сте го взели това "гилдията журналисти" а? Тази Европейска "кампания" Ни навежда на много мисли! Нямам намерение да се "имунизирам"Нито сега Нито НЯКОГА! Връщайки се на зад през годините.Европа я налазиха всякакви племена чуждоезични! И ако това е начина да се спре тази тълпа ок! Но се усеща че нещата са кампанийни уви!Всеки би забелязал ако бяха естествени нещата Но НЕ СА!!Оказва се че и през"демокрацията" има кампании!! А не само през Соца!
52
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук съм само да прочета глупостите и измислиците на конспираторите ! Смях голяма наистина
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтекли емейли разкриват детайли как европейски регулатор на лекарства е бил подложен на натиск от режима в Брюксел за да одобри Пфайзер въпреки "проблеми с ваксината" съобщава Le Monde. Изтеклите емейли между European Medicines Agency и чиновниците на режима разкриват, че регулаторът се е чуствал "притистнат" за бързото одобрение на ваксините на Пфайзер и Модерна. "Дискусиите" са били доста "нездравословни", например в емейл от 19.10.2020 висш служител на регулатора описва разговорите като "напрегнати" и "неприятни".
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Федералната база данни на САЩ за нежелателните странични ефекти от ваксината, обяви броя на гражданите, починали следствие на ваксинация против COVID-19, пише The Epoch Time.По наличните данни, 55 смъртни случаи са регистрирани сред хора, получили ваксини от Moderna и Pfizer / BioNTech. В някои случаи, пациентите са умирали няколко дни след ваксинацията.
49
1
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Много ясно. Понеже герб са поръчали от ваксините Астра Зенека, които не са одобрени все още. А са поръчани Астра Зенека, защото шефката на българския клон е майка на депутатката от герб *** Майдел. И докато преди пълниха чекмеджетата с откраднатите пари от българския народ, сега крадат здравето му. Това са отвратително нагли животни, гласувайте за тях, за да може после тиквата да ви лъже от джипката как се е справил най добре в света с всичко.
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Режимът в Брюксел е платил за 2.3 милиарда ваксини с парите на всички нас на цени които са тайна без да са напълно изтествани. Ще има населението на целия ЕС да се ваксинира по 4 пъти и дори ще останат. Сега се чудят как да ги пробутат, защото хората не искат да се ваксинират и парите са хвърлени на вятъра, а някои хора са взели астрономически комисионни за сделките.
47
0
 
7
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
Да ама по смъртност колко време бяхме първи ще се изфука пак наш Бойко.
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормални е това. Тия ваксини ти правят гените на пихтия. Не си същият човек след ваксинацията...
45
2
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
И ще бъдем на последните места, защото сме умни.Само неумните си слагат недоказани ваксини ,гледат телевизия и вярват в религии!
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двама души в Индия са починали след ваксиниране с ваксина срещу ковид-19.
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо Рускат аваксина не се предлага като алтернатива, нали сме свободна пазарна икономика?
42
4
 
6
 
! Отговори
! преди 3 години
Истината е следната, в момента ваксини за всички няма. Който даде повече пари, той ги получава. В Израел 150 000 ваксини на ден, в бедна държава - общо 25 ваксини! Бедните първо ще изчакат....в САЩ плановете са за 100 млн ваксинирани в следващите 3 месеца.....Толкова за глобализма!
41
3
 
18
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
А в Англия - най- много ваксинирани и най- много смъртни случаи!!! Правете си изводите!
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Все пак има ограничение по отношение на бременни жени"Нали ваксината беше "напълно безопасна"? :)
39
0
 
15
 
! Отговори
999 преди 3 години
СЛАВА БОГУ!!! БЪЛГАРИТЕ СА МЪДРИ ХОРА.