Лекар от Хасково е заразен с COVID-19 въпреки първата имунизация

Санитарка от болницата в Харманли също се е разболяла
Обновена: 20 яну 2021 09:25 | 20 яну 2021 09:25, Анисия Иванова
54
Лекар от Хасково е заразен с COVID-19 въпреки първата имунизация
Снимка: БГНЕС

Лекар от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково е с Covid-19, въпреки че на 29 декември миналата година му е направена първа имунизация срещу коронавируса.

Днес втората доза е била отложена, обясни пред БНР доктор Веселин Калфов - директор на здравното заведение:

"След ваксинация просто се установява, че има симптоми някъде след десетия ден, след като е ваксиниран. При направените тестове се вижда, че е положителен на антигенен тест. След това беше потвърден с PCR тест. В момента е на домашно лечение в добро състояние. Това е първият случай в България", каза той.

Санитарка от болницата в Харманли също е с Covid-19, въпреки че вече има поставена първата доза от ваксината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така става като предозираш с ваксини, вярваш във Феата на зъбчетата
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това е в комплект със страничните ефекти, потенциалните увреждания или смърт, както и неясният дългосрочен ефект за човешкия организъм ахаххахЕ как да не се ваксинираш с желание
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Стига сте писали прос....тотии - казаха ви, че ваксинираните ще заразяват, ще боледуват, но по-леко. Какво толкова има за разбиране?"Ами огромна част от неваксинираните хора го изкарват безимптомно дори не разбират че са преболедували вируса, така че тази ваксина и лекото ви преболедуване можете да си заврете знаете къде.
24
3
 
7
 
! Отговори
Гого преди 3 години
За какъв *** им трябва ваксина,да ги е карал някои на сила не??
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представям си в момента какви мисли им минават на балъците дето първи се наредиха за ваксини ахахахах
22
12
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Е, никой не е твърдял, че ваксината предпазва веднага след поставянето й. Няма новина в тези два случая. Да се бяха пазили до вотрата доза и десетина дни след нея. Ако след 10 дни от постаянето на втората доза се разболеят, това може би е новина.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или благодарение на нея?
20
7
 
21
 
! Отговори
Бахахахха преди 3 години
Заразил се е въпреки ваксината или ОТ ваксината. При един отслабнал имунитет/организъм една ваксина директно разболява. Ама това и най - големия к'хар го знае. Не сме балами, платени драскачи.
19
1
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Сега като е болен не могат да му поставят втората доза от ваксината, ще изтърват предписания срок и ще обезсмислят поставянето на първата доза от ваксината. Кофти за доктора...
18
24
 
9
 
! Отговори
Джо преди 3 години
За всички анти ваксъри: Ваксината е 95% ефективна. Така че напълно нормално е, от 18000, които са ваксинирани до момента 900 човека да хванат Ковид, въпреки ваксината. Всички тестове обаче показват, че дори и те ще карат заболяването по-леко. Не четете само каквото ви харесва
17
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Квиченето на подръжниците на ковид-ваксината се усили, когато се узна, че ковид-ваксината не работи (както и ковид).
16
13
 
13
 
! Отговори
Нико преди 3 години
Че какво учудващо има в това? Сигурният имунитет според авторите на ваксината се придобива 10 дни след ВТОРАТА ваксина. А все пак до момента ваксинираните са над 22000 и само 2 са се разболели след първата инжекция което е 0,009 процента.
15
5
 
15
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Абе що Боко не ще да се ваксинират,а и Кунчев тази. сутрин каза,че не се е ваксинирал,щото още не му бил дошъл редът.Нещо много се пазят от тази ваксина.Само Мутафчийски и Ангелов се жертваха,ама и там не се знае с какво са ги боцнали
14
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега забележете какво ще стане. Ако нещо му се случи и се гътне, ще е заради КОВИД, обаче ако нищо му няма, що го припишат на ефективността на ваксината. Нали?
13
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес.бг разочаровате със статиите напоследък! Да се замислим защо ваксинациите трябва да са 2 дози (не 1) като се поставят в точно определен диапазон от време! Никой никога не е давал 100% гаранция нито след 1-вата, нито след 2-рата инжекция...
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сложили са му ваксина менте.
11
11
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВАКСИНАТА НА ПФРИЗЕР И БИОНГЕЙТСХ Е ВИРУСА В СПРИНЦОВКА ОМАЛОМОЩЕН ОТ ДЪЛБОКОТО ЗАМРЪЗЯВАНЕ!1!ТЪЙ, ЧЕ ТОЙ Е ЗАРАЗЕН ОТ ВАКСИНАТА! И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ БОЦНАЛИ СЕ С БИОНГЕЙТСХ---------САМИТЕ ПФРИЗЕР ОБЯВИХА, ЧЕ ВАКСИНАТА ИМ Е ЗАРАЗИЛА 100 ЧОВЕКА ПРИ ТЕСТОВЕТЕ ИМ ОТ ОБЩО 400 ДУШИ, ТОВА, ЧЕ Е ТЕСТВАНА НА 40 ХИЛЯДИ Е ИЗМИСЛИЦА НА 400 ДУШИ И ТОЛКОЗ Е ТЕСТВАНА!
10
2
 
27
 
! Отговори
НОШТ преди 3 години
Мога да се обзаложа, че и след втората доза ще има много такива случаи, ако разбира се вирусите не са се оттеглили за лятна почивка
9
2
 
32
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Да му издадете диплома за ваксинация,чип и гривна да му сложите.Пашапорт също,да може да пътува навсякъде,здравна карта ,здравен всичко там да ви е...а п...та ле..лина !!!
8
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините са за да се пребориш с вируса, след като се заразиш. Колко пъти да го обясняват хората