Лекар от Хасково е заразен с COVID-19 въпреки първата имунизация

Санитарка от болницата в Харманли също се е разболяла
Обновена: 20 яну 2021 09:25 | 20 яну 2021 09:25, Анисия Иванова
54
Лекар от Хасково е заразен с COVID-19 въпреки първата имунизация
Снимка: БГНЕС

Лекар от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково е с Covid-19, въпреки че на 29 декември миналата година му е направена първа имунизация срещу коронавируса.

Днес втората доза е била отложена, обясни пред БНР доктор Веселин Калфов - директор на здравното заведение:

"След ваксинация просто се установява, че има симптоми някъде след десетия ден, след като е ваксиниран. При направените тестове се вижда, че е положителен на антигенен тест. След това беше потвърден с PCR тест. В момента е на домашно лечение в добро състояние. Това е първият случай в България", каза той.

Санитарка от болницата в Харманли също е с Covid-19, въпреки че вече има поставена първата доза от ваксината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това дето им слагат не е ваксина.Скоро ще стане ясно, но ще е късно за доверчивите.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, драги, "лечебните", да беше дочел, преди пак да се изхвърлиш, НЕ СЪЩЕСТВУВАТ все още, и интересното е, че тази разработка против рак е основата на mRNA "ваксините", тоест, същото нещо. Тоест, може да го кръстим "ваксина", но не е ваксина, и не действа като ваксина. Продава се по-лесно обаче, отколкото ако го наречеш "модифицирана версия на експериментална генна терапия против рак".
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Копирано от уикипедияСпоред начина на действие, ваксините могат да бъдат:профилактични (предпазни) предотвратяват възникването или облекчават протичането на инфекциозна болест от естествен патоген;терапевтични (лечебни) прекъсват развитието на болест, която вече е възникнала в организма, като разработваните в момента ваксини против рак.
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигаро, мъдрецо, експерте, това което си описал, не се нарича "ваксина", а ЛЕКАРСТВО. Ако беше помислил преди да пишеш, щеше сам да се сетиш.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ваксината е безсмислена спрямо постоянно мутиращи вируси както няма ефикасна ваксина срещу всички видове грип.но да видим още колко ще изтраем да ни правят на маймуни.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината - на теория- както беше някога - служи, за да може при среща с вирус, имунната система да го разпознае веднага, да има готовност да се справи с него, и да го унищожи, преди да започне да се разпространява, мултиплицира, предизвиква симптоми и тн. Сега - с ГМО терапията - може да боледуваш, може да предаваш, а след 6-8 месеца, и този нищожен, хипотетичен микро-имунитет ще е изчезнал... Смях... Смях за милиарди долари.
41
1
 
4
 
! Отговори
фигаро преди 3 години
по глуупаво заглавие не можахте ли да измислите ? ваксинирането НЕ ПРЕДПАЗВА ОТ ЗАРАЗЯВАНЕ , ваксинирането е ЗА ДА ОЗДРАВЕЕ ОРГАНИЗМА СЛЕД ЗАРАЗЯВАНЕ , тея джорналисти там с конкурс ли ги подбирате ..
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България по груби сметки 30% от заразените умират или го изкарват тежко, а други 30% го изкарват не толкова тежко, но не и леко. Безсимтомно го изкарват около 20%.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България досега починалите от вируса са 8614, а възстановилите се от вируса са 170498, което е на 1 починал 19,8 възстановили се. От масова смърт ни спасява само това, че заразилите се са малко - 3,1% от населението. При 31% заразени щяхме да имаме 86 хиляди починали.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То заразяването си преминава по-леко при повечето хора... А ако се заразиш тежко СЛЕД ваксината, ще кажат - нов щам... А тези, които са застрашени от КОВИД - възрастни и слаби хора - сега умират директно след ваксинирането... Това е някаква шега, май. Но със сигурност не е "ваксина".
37
0
 
0
 
! Отговори
тц, не само... преди 3 години
До Анонимен 8 Основната идея е да предпазят от заразяване. А ако все пак се случи, заболяването да премине по-леко.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...На всяко мнение срещу експерименталните "ваксини", (които всъщност са генна терапия предизвикваща автоимунно заболяване), моментално след публикуването се поставят едно-две минусчета. Явно, дежурните платени агитатори бдят. Приятна работа, и успешен ден, момчета и момичета!
35
1
 
4
 
! Отговори
"Ваксината" преди 3 години
Интелигентните хора вече знаят за ваксината достатъчно.Глупавите хора нищо не може да ги спре.Троловете са денононщо на служба, с тях няма оправия.Циркът е тук за постоянно, представления има всеки ден.
34
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Човек може да умре във всеки от всичко, каквото се сещате...Така, че антиваксърите да не пишат съчинения и глупости на килограм...Ако някой от тях знае, че ще ритне камбаната от коронавируса, дали ще мисли за последствията след време?"Стига си цъка плюсчета, кел еш, няма други *** като теб!
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35Извинявай, цъкнах ти минус без да дочета до края.
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми чипирането не предпазва от вируси.
31
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Човек може да умре във всеки от всичко, каквото се сещате...Така, че антиваксърите да не пишат съчинения и глупости на килограм...Ако някой от тях знае, че ще ритне камбаната от коронавируса, дали ще мисли за последствията след време?"Ваксинирай се уфса, кой те спира!? Нас не ни мисли!
30
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек може да умре във всеки от всичко, каквото се сещате... Така, че антиваксърите да не пишат съчинения и глупости на килограм...Ако някой от тях знае, че ще ритне камбаната от коронавируса, дали ще мисли за последствията след време?
29
10
 
9
 
! Отговори
Fakti преди 3 години
В израел 12400 души са заразени след ВТОРАТА ваксина. Тоест съм длъжен да взема отрова, която е опасна, не помага, и то за да имам шанс (само при добър метаболизъм забележете) да хвана ЛЕКО болест, която има 0,3% смъртност и така или иначе вече сме я карали поне веднъж на крак. За справка - Грипната ваксина е 40% ефективна, PCR теста - 50%. Как за 6 месеца забъркаха фетуси и рнк да са по-устойчиви от милиарди години еволюция/божествен дизайн (зависи в какво вярвате)
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е имал сертификат да го покаже на вируса и затова. Скоро всички ваксинирани ще ходят с петолъчки на челото, за да показват положение в обществото.