Собственици на заведения излизат на "Марш към свободата"

Той е обявен за 27 януари
21 яну 2021 15:58, Ния Христова
70
Собственици на заведения излизат на "Марш към свободата"
Снимка: БГНЕС
Собствениците на заведения и ресторанти обявиха, че излизат на национален протест, след като Националният оперативен щаб и премиерът Бойко Борисов тази сутрин не дадоха ясни насоки при какви условия и кога ще могат отново да отворят обектите си.
 
От Сдруженията на заведенията настояват да могат да отворят от 1 февруари. По-рано днес Борисов обяви, че ще продължи да се наблюдава ситуацията с разпространението на коронавируса до 31 януари, както и че компромис ще бъде направен единствено по отношение на образователната система. 
 
Няколко часа по-късно в съобщение до медиите от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) обявиха, че на 27 януари излизат на национален протест "Марш към свободата". Те призовават всички бизнеси, които са засегнати от ограниченията и забраната за работа, да ги подкрепят.
Още по темата
 
СЗБ и БАЗ са категорични, че пандемията у нас се управлява неправилно, а държавата е отнела правото на труд и препитание.
 
"Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от първа необходимост! Единственото ни желание беше да работим. Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Без стабилни и задоволителни идеи и решения за компенсирането ни. Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно. Цената на затварянето доведе до спад в производството и потреблението. Последиците от това са загуба на работни места и фалирали предприемачи. За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни", заявиха от сдружението на заведенията.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
12
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Хора не се карайте, всичко е свързано. Малкия бизнес в България е 90% от икономиката, а той масово страда, много хора се издържат с него и от него, на почти мизерно ниво. Сега дори и да имат възможност да "работят" са на издихание, много от тях вече се продават, други кретат с 300 зора, докато свършат дребните спестявания. Стягайте се,дано на запад търсят работници, защото всички нормални хора ще заминем. Тук ще оставим политици, ново-българите и държавните калинки. Пита се кой от кого ще краде?
43
6
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Мразим Борисов че е виновен, че с мекушавостта си направи така, че всеки *** решава да излиза и да се изтропа на паветата. Половината от тия кръменца не са чели конституцията, но всеки е спец по правата си. Дъравата НЕ е отнела правото им на труд. Могат да се преквалифицират и да работят друго. Отделно заведенията работят на поръчки за вкъщии. Аре отзад бе ....
42
5
 
15
 
! Отговори
Да не би преди 3 години
сулю и пулю-ресторантьори да са решили да правят нова Октомврийска или Деветосептемврийска революция, и ние простосмъртните да не сме разбрали?!?И без това,много хора избягват одимените им,и окадени,кирливи и миризливи бордеи и бърдаци на безумно високи цени!?!Който редовно гледа "Кошмари в кухнята" на Шеф Манчев,раз прекрасно разбира за какво става на дума или за какво иде на реч?!?Важна е не рекламата отпред,а мизерията,мръсотията и гнусотията отзад!!!
41
4
 
10
 
! Отговори
Марш към полето преди 3 години
Цяла Европа бележи рекордни стойности заразени и починали,навсякъде пълен локдаун и вечерен час и при нас требва да стане така. Нашите убавци искат да отварят кръчмите.Айде нема нужда. Децата у интернати, старите у старчески домове. Никакво излазане на улицата. Полицайски час и бой по кратуните. Маски и на газовете.
40
13
 
4
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Само така - мачкай Гербавите по *** кратуни.
39
3
 
22
 
! Отговори
Марш към полето преди 3 години
Цяла Европа бележи рекордни стойности заразени и починали,навсякъде пълен локдаун и вечерен час,нашите убавци искат да отварят кръчмите.Айде нема нужда., сутринта един се изцепи че ги мързяло да попълват документи за помощта от държавата, моля?!?!
38
8
 
5
 
! Отговори
Четете преди 3 години
На въпрос защо от над 30 хил. заведения едва 6300 са подали заявления за помощ, което специално подчерта премиерът Бойко Борисов на пресконференция днес, Коларов посочи, че това се дължи на два основни проблема, за които те са информирали властите отдавна, но им е отговорено, че няма решение. Единият е, че много заведения били част от фирми, чиито основен бизнес е друг и съответно кодът икономическа дейност, който упражняват, не попада в обхвата на помощта. Друг проблем бил, че и преди собственици попълвали множество документи, кандидатствали и не получили помощ, след като чакали месеци за нея
37
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепям!
36
5
 
15
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
аллоооо кръчмаджиите и хотеладжиите - държавата и короната ли са ви виновни, че сме на двайс-не-нам-си-кое место в Европа, като място за туризъм за чужденците. А? Държавата ли или ккороната е виновена, че на мутроморието освен безработни актжорчета и музикантчета (които ходят на Градина да друсат) нормалния българин ходи в Гърция, Испания, Хърватска и прочие. Абе смешковци - издишате бе... храната ви е менте, алкохола ви е менте, обслужването-суъщо, ВИЕ САМИТЕ СТЕ МЕНТЕТА БЕ !
35
3
 
19
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
СЗБ и БАЗ са категорични, че пандемията у нас се управлява неправилно, а държавата е отнела правото на труд и препитание.----Борисов е виновен, че с мекушавостта си направи така, че всеки *** решава да излиза и да се изтропа на паветата. Половината от тия кръменца не са чели конституцията, но всеки е спец по правата си. Дъравата НЕ е отнела правото им на труд. Могат да се преквалифицират и да работят друго. Отделно заведенията работят на поръчки за вкъщии. Аре отзад бе ....
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ресторантите, казвате, а?А, хората имат ли пари за ресторанти?Щото ако имат, значи нищо не така както изглежда в "Датското кралство"!!!!
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А полетите от Англия спрени ли са, като сме толкова притеснени? Май не. На някого правят ли тест, като кацне? Риторичен въпрос
32
9
 
33
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Против съм, после като станат пак по 4000 заразените на ден тогава хотелиерите и ресторантьорите да поемат разходите на болниците, а не да не плащат осигуровки на персонала си и да водят всички на минимални заплати. После оня вмирисан Тързан да ходи да се оплаква по медиите. Плащайте си данъците първо, както всички.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марш...?Аре марш от тука ве...аре
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напомняте ми за Баце, като каза на Ай титата преди време, че има свободни позиции за овчари
29
7
 
20
 
! Отговори
Санитар от Covid преди 3 години
Бизнес със здраве по време на пандемия? Айде марш на полето, там нужда от работници има винаги, а даже вече и от БИО. Няма да ни правите на маймуни.
28
8
 
20
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Какъв марш, срещу кого, какво ще правят, ще тикат клиентите към заведенията и ще им викат стой там да те глобят. Сугурно и такива ще се намерят. После тоя от отровното трио ще им обещае да ги оспори в съда. Абе той къде се загуби ? Цялото трио нещо никой не го търси вече. Мина ли му модата ?
27
7
 
2
 
! Отговори
68 преди 3 години
Само Отечественият фронт ще оправи нещата
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Марш на полето", "марш да помагате на болните" - някой комплексар се вихри
25
0
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 3 години
абсилютно и немедленно