Собственици на заведения излизат на "Марш към свободата"

Той е обявен за 27 януари
21 яну 2021 15:58, Ния Христова
70
Собственици на заведения излизат на "Марш към свободата"
Снимка: БГНЕС
Собствениците на заведения и ресторанти обявиха, че излизат на национален протест, след като Националният оперативен щаб и премиерът Бойко Борисов тази сутрин не дадоха ясни насоки при какви условия и кога ще могат отново да отворят обектите си.
 
От Сдруженията на заведенията настояват да могат да отворят от 1 февруари. По-рано днес Борисов обяви, че ще продължи да се наблюдава ситуацията с разпространението на коронавируса до 31 януари, както и че компромис ще бъде направен единствено по отношение на образователната система. 
 
Няколко часа по-късно в съобщение до медиите от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) обявиха, че на 27 януари излизат на национален протест "Марш към свободата". Те призовават всички бизнеси, които са засегнати от ограниченията и забраната за работа, да ги подкрепят.
Още по темата
 
СЗБ и БАЗ са категорични, че пандемията у нас се управлява неправилно, а държавата е отнела правото на труд и препитание.
 
"Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от първа необходимост! Единственото ни желание беше да работим. Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Без стабилни и задоволителни идеи и решения за компенсирането ни. Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно. Цената на затварянето доведе до спад в производството и потреблението. Последиците от това са загуба на работни места и фалирали предприемачи. За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни", заявиха от сдружението на заведенията.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе кой го е страх да не ходи на кръчма, то не е задължително, по желание е
23
20
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Призовавам на всизки свободолюбиви хора да се включат!Новият народен съд трябва да играе!
22
3
 
14
 
! Отговори
Апокалипсис преди 3 години
България е капиталистическа държава.А при капитализма държавата не се бърка на бизнеса- нито му пречи, нито му помага!При капитализма бизнесът сам трябва да се справя, не да разчита на държавата!
21
8
 
3
 
! Отговори
69 преди 3 години
много хора го изкараха, ина вече и всксини, няма вече кой да търпи, имате избор оправяйте се, просто вече ни омръзна
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе няма кръчми и чалготеки бре,на какъв език трябва да ви се обяснява,догодина до друга може би,дотогава пълен леш!
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен А кой ви каза, че сте по- образован/а от някой барман? За барман се изисква говорим английски. А вие използвате турцизми
18
3
 
8
 
! Отговори
От 16 преди 3 години
Уха! Колко минуси! Аз като казвам, че не се образовате, а се чудете какво да правите по цял ден! Я марш да еволюирате... Сервитутки и други нискоквалифицирани нищоправци!
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марш към мотиките! Ще им покажем безплатно от кой край се хващат......
16
5
 
16
 
! Отговори
Марш към болниците преди 3 години
Там има работа. Да отидат да работят и да помагат на болните.
15
6
 
21
 
! Отговори
Отровна гад преди 3 години
Пропуснаха новогодишните купони, а сега се очертава, че няма да има фирмени партита и за Свети Валентин и за Осми март!За това реват, през останалото време заведения им са полупразни!
14
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаха година да се преквалифицират, ама не им се занимаваше!Докато други даваха по 12 часови дежурства, тия лежаха от една кълка - на друга.Не смятам, че са важна част от икономиката, при положение, че не плащат осигуровки, данъци и кой знае още какво.Да направят един марш към образователни центрове, или, ако толкова не ги бива за друго, да ходят на полето!Амън от мрънкачи и кръшкачи! Едни ще работим, а други - ще цоцат! Да ми цоцат ушите!
13
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
че то това живот ли е, да нема къде да изпиеш една бира след работа
12
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството си прави сметката без кръчмарите.
11
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сте сами!Свобода за българските кръчмари!
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали Сандокан с двата ножа ще води бунта?
9
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак искат да пращат хора в болниците и те да измират.Мерките доказаха, че те са заразявали хората.
8
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат свобода да заразяват.Затвор за биотероризъм.
7
13
 
37
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
Голяма напаст е алчността. И голям грях. Да отворят, ако ще само за няколко лева, да се върнат тумбите с посетители, да се вихрят до зори, пък колко ще това да струва. Ако ще отново да се препълнят болниците, да се задъхва зравната система, да *** хората, ама бизнесчето им да крета. Кървави пари ще са това, кървави и грешни, но кръчмаря това не го интересува. За него чуждото здраве и живот нямат никаква стойност.
6
11
 
33
 
! Отговори
Да преди 3 години
Такива гръмки заглавия като Марш към свободата са изцяло в стилистиката на триото подобно на Национално възстание 1,2,3 и т.н. До пълна излагация
5
20
 
19
 
! Отговори
Фъцко преди 3 години
А замисляте ли се, че цялото това време, в което всички тези хора седят без работа, е време, в което са без трудов договор и като стане време за пенсия, няма да им достига стаж ? Или е най-лесно да се ежите на тези, които Ви хранят ,а на тези, които Ви копаят гроб с багер, пак ще идете да им гласувате - без значение от партията ??!!