Собственици на заведения излизат на "Марш към свободата"

Той е обявен за 27 януари
21 яну 2021 15:58, Ния Христова
70
Собственици на заведения излизат на "Марш към свободата"
Снимка: БГНЕС
Собствениците на заведения и ресторанти обявиха, че излизат на национален протест, след като Националният оперативен щаб и премиерът Бойко Борисов тази сутрин не дадоха ясни насоки при какви условия и кога ще могат отново да отворят обектите си.
 
От Сдруженията на заведенията настояват да могат да отворят от 1 февруари. По-рано днес Борисов обяви, че ще продължи да се наблюдава ситуацията с разпространението на коронавируса до 31 януари, както и че компромис ще бъде направен единствено по отношение на образователната система. 
 
Няколко часа по-късно в съобщение до медиите от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) обявиха, че на 27 януари излизат на национален протест "Марш към свободата". Те призовават всички бизнеси, които са засегнати от ограниченията и забраната за работа, да ги подкрепят.
Още по темата
 
СЗБ и БАЗ са категорични, че пандемията у нас се управлява неправилно, а държавата е отнела правото на труд и препитание.
 
"Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от първа необходимост! Единственото ни желание беше да работим. Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Без стабилни и задоволителни идеи и решения за компенсирането ни. Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно. Цената на затварянето доведе до спад в производството и потреблението. Последиците от това са загуба на работни места и фалирали предприемачи. За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни", заявиха от сдружението на заведенията.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
срама на нацията са тези "заведения", а оня с дългата и мазна коса, защо не се изкъпе бе?!
3
10
 
22
 
! Отговори
Усеща се преди 3 години
Ръката на организаторите от отровното трио. Ако започнат да хвърлят храна - ще е сигурно.
2
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОДКРЕПЯМ ВИИ !!Всички ние,работещите в заведенията за бързо хранене,ресторанти,скари и всякакви дюнерджийници сме с Вас ! Къде ще ядат онези батки с джипове за по 30 000 лв,ако не при нас ?И ние сме родители,деца,баби на някой,който се тормози,че не работим!К'ви сте тия злобни хора,бе ?!Имайте уважение към всеки,който иска да се труди и да изкарва честни пари !Защото утре на улицата безработни като нас може да станат престъпници !!
1
7
 
35
 
! Отговори
V преди 3 години
На този марш времето му е на 4 април .Сега няма смисъл.