7 г. след трагичен инцидент с ансансьор, виновни – няма

При пропадането на съоръжението една жена загина
22 яну 2021 09:45, Ния Христова
18
7 г. след трагичен инцидент с ансансьор, виновни – няма
Снимка: БГНЕС
Вече изминаха 7 години откакто една жена пострада, а друга изгуби живота си при падане на асансьор. Виновни за инцидента няма, няма и започнало дело. Инцидентът се случва през 2014 година в 12-етажна сграда.
 
"Този инцидент преобърна живота ми. От една страна бях напълно здрав човек, преди това да се случи, а днес съм човек със здравословни проблеми. От друга страна имах шанса да живея втори живот и да оценя своя живот. От трета страна – за да се погрижа за здравето си, имах нужда от помощта на близки, познати и непознати", споделя Мария Ваклинова пред Нова ТВ.
 
Адвокатът на Мария обясни, че делото все още е във фазата на обвинението. В началото прокуратурата бързо събира доказателства и го внася в съда. Оттам обаче връщат делото за поправяне на обвинителния акт. Над четири години делото не е в ход, в последствие е бил привлечен пети обвиняем. Изненадващо месец-два след това делото е прекратено срещу четирима обвиняеми.
 
"Ние обжалвахме това прекратяване. Спечелихме в градския съд. В момента, по протест на прокурора и по жалби, делото е в Апелативен съд. За част от престъпленията обаче давността е кратка – 7 години и половина, което на практика означава, че това дело не може да се изкара. Тъй като то обичайно е на три инстанции, а дори не е започнала първата", обясни Александър Кашъмов.
 
Мария и адвокатът й се надяват делото им да влезе в съда в определените срокове. Пострадалата жена е на мнение, че отговорността на техниците трябва да е ясна и регламентирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
КОЙТО преди 3 години
НЕ РАЗБИРА , ТУК СЕ СПИРА !
16
0
 
3
 
! Отговори
11 ГОДИНИ преди 3 години
ОТ ТРЪГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ КОГАТО БОЙКО ЗАМЕНИ СТАНИШЕВ И ПАК НИЩООО -- КРАДЕНЕТО СИ ПРОДЪЛЖАВА !
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Надявам се да успее да осъди България. Не ги е срам тия магистрати. Очевадно има покриване и рушвет нелепо е !
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 10Кви масла, кви 5 лева?Къса се въже и кабината пада надолу, една жена загива. Така и не се разбира кой е сложил това калпаво въже.Виновно е международното положение.
13
2
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Става дума за нов хидравличен асансьор, а не за антиката в твоята панелка. Тези асансьори нямат двигатели, а хидравлично бутало. Маслото може да изкара и 20 години. В общия случай такъв асансьор има около 400 литра масло. Не се изказвай по теми, от които нямаш и бегла представа.
12
2
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Двигател?! На хидравличен асансьор?! Боже... И до тука стигнахме- бай *** да дава акъл за ремонт на асансьори... Само да вметнем, че 1000лв. за смяна на хидравлично масло е без пари. И още нещо- сменя се на 10 години.
11
1
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Хидравличните асансьори в малки блокове изкарват по 15 години без смяна на маслото, защото вискозитетът му е ок. Подобен асансьор има около 250 литра масло. Ама откъде *** ти да го знае?! В общия случай се взимат 500 литра- 250 за промивка и 250- за постоянно. Със здраве. И, да, по-големи асансьори гълтат и по 1000 литра масло и доста над 5000лв.. Не се прави на много разбиращ- не си.
10
5
 
2
 
! Отговори
Добрата ламя Спаска преди 3 години
До Анонимен 3Човече, ти нещо не си доразбрал май :D Те са сменили целият двигател за 5000. И ние го правихме, но си харесахме по-скъп модел за 6500. Това масло за 1000 лв. как да ти кажа - звучи, като някой да е одрал кожата на големи наивници. Или това, или "допускаш неточности" (или тролиш). И просто за протокола - масло се сменя на моточасове или време. На автомобилът ти ти се казва на X километра или 2 години. 10 години експлоатационен срок на масло звучи несериозно.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
..е как да няма,жената дето е починала е виновна,според българския съд виновна е винаги жертвата.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е,.че ай ти-тата са предоволни от държавата!Утре, като стане с тях нещо подобно, ще мигат учудено зад големите очила.Ако има останали очи де.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук в Беззакония, за двойно убийство виновни няма вас ви гонят асансьори.....
6
1
 
4
 
! Отговори
Инж. Фани Масакорас преди 3 години
До АнонименТози от снимката е с клиновидните спирачки и много въжета. Пропадналият асансьор е бил от онези.. с дървените врати, дървените решетки... и бил преправян, побългаряван.Аз лично избягвам да се возя в такива асансьори.. били са хита, 1940-та година
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази жена ще е в правото си да осъди България за бавно правосъдие.По-скоро в случая има отказ от разследване и повдигане на обвинения от страна на прокуратурата. Очевидно делото няма да започне никога, ако почне, то веднага ще го прекратят поради давност. Пострадали има, виновни няма
4
2
 
10
 
! Отговори
Дарвин преди 3 години
До 3Цецо ти ли се бе?
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй като имам асансьор, който спира в коридора на жилището ми (блок на 12 години), беше много важно да намерим точния техник. Има техници и техници. Нашият е много съвестен и изпипва нещата. Какви ли не случки знам от съседи- тройни цени за поддръжка, нищо не правят великите фирми, безотговорно престъпно поведение. Например, дойде време да сменим маслото на асансьора и дадохме 1000лв. с гаранция 10 години, сертификати, документи. За същия модел асансьор съседите бяха дали 5000.
2
3
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
И ДОРИ ДА ИМА ПОДДРЪЖКА МОЖЕ ДА ИМА НЯКЪДЕ ДЕФЕКТНО МЯСТО НА ЖЕЛЯЗНОТО ВЪЖЕ КОЕТО ДА НЕ СЕ ВИЖДА!!АЗ ПИТАМ: ЗАЩО ТЕЗИ АСАНСЬОРИ НЯМАТ СПИРАЧКИ!??-----------ОТ ФИЛМА: СКОРОСТ 1СЕ ВИЖДА, ЧЕ АСАНСЬОРИТЕ ИМАТ СПИРАЧКИ!! А ТОЯ НЯМАЛ!
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези асансьори като този на снимката не са ремонтирани още от времето на соца.По-добре е хората да не ги използват.