Фитнесите на протест с ресторантьорите: Хората затлъстяха!

Фитнес индустрията е загубила част от персонала
22 яну 2021 09:30, Ния Христова
77
 
Фитнесите също започват да се бунтуват срещу противоепидемичните мерки. От фитнес индустрията също заплашват с отваряне въпреки разписанията на здравните власти. 
 
"За момента никой не знае кога ще отговорим. Чакаме дата, за да рестартираме нашия бранш, но такава все още няма. Ние сме затворени, нямаме информация кога да работим, а и да рестартираме - не е сигурно дали хората ще се върнат веднага." Това заяви собственикът на фитнес център Мартин Гаджев в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
"Ние също ще излезем на протеста на 27 януари, защото искаме да упражним нашето право да работим", обяви Гаджев. 
 
Той е категоричен, че в залите преди затварянето са били взети всички мерки за дезинфекция, а спортуващите сами са се пазили взаимно.
 
"Ние искаме да помагаме на правителството и да бъдем в полза, но не ни се дава възможност. Имаме търпение, но то явно свършва, затова ще се включим в протеста", посочи събеседникът.
 
Гаджев е на мнение, че "имунната система е доста по-силна при човек, който спортува", затова не е сигурно, че пандемията е достатъчно сериозна, че да бъдат затворени залите.
 
"По улиците хората вече са с наднормено тегло, те нямат стимул да тренират. Много малко от хората имат познанията да тренират вкъщи", категоричен беше Мартин Гаджев.
 
Той обясни, че помощите от правителството закъсняват, а вече фитнесите са загубили голяма част от персонала си.
 
"Ние сме в полза на министерствата, но трябва да бъдем отворени. Хубаво е да взимаме пример от Европа, но е хубаво той да бъде модифициран и приложен при нас. Мерките при нас тласкат браншовете към фалит. В Европа има по-голяма сигурност за браншовете, взимат се много по-бързи и актуални решения", коментира той. 
 
Гаджев отбеляза още, че няма как една година застой да не се отрази. "Загубихме навика си да тренираме. Трябва, когато се рестартира всичко, да се обърне внимание на физическото и менталното здраве на хората", убеден е Гаджев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преориентирайте се към друг бизнес. Ресторанти, фитнеси, молове, офис площи- всичко приключи.
27
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ресторантьорите и фитнесите използват ситуацията,за да изнудват държавата да им плаща и да ги отваря.Тогава и артистите и музикантите и който се сетите да излезе на протест,нищо,че пак сме на първо място по смъртност в ЕС от ковида и нищо,че само за последното денонощие са починали почти 100 човека.Вие акъл имате ли,бе?
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
който иска и има желание си тренира вкъщи, в парка и т.н. намира си начин . Аз като си муам пръжоле и свинско със зеле всеки ден ако ще и двойно да станат фитнесите и безплатни няма да ме накарат да ида
25
2
 
22
 
! Отговори
Стамат от Карнобат преди 3 години
Те двете съсловия май вървят спрегнато, в ресторантите се затлъстява а после трябва да се ходи на фитнес за да се отслабва ... да ама като ги няма последствията от единият фактор спокойно можем да минем и без другия ... така че да си хапваме сладко в къщи, а за отслабването мога да Ви препоръчам различни техники, които могат да се правят и в кревата ... !!!
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами не, никой не е затлъстял. С жена ми доста спортуваме- ски, тенис, плуване. Тя е манияк на тема фитнес от години. Просто си правим упражнения вкъщи и към днешен момент сме в отлична форма. Именно от витнесите и малоумната им вентилация някои приятели се заразиха и изкараха жестоко вируса. Във фитнес няма да стъпим изобщо в скоро време.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истината "..един,който всеки ден плюска пържоли.."Е какъв е проблема? Намерил е начин да води живота който иска без да му се отразява негативно на здравето. Ми ок си е! Може да има нужда точно от пъжоли по някаква причина, човек най-добре си знае. Ся да го правим тревопасно ли?
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да направят общ протест със собствениците на заведения.Направо да нахлуват на заседанието на щаба и да поставят ултиматом.
21
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е. Не съм фен на фитнеса, но подкрепям правото им да работят!
20
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудно ми е кой неразположен и болен човек ще отиде да тренира?Ще кажете-безсимптомен.Е,щом е толкова чест интензитета на безсимптомните случаи,кое ви дава право да мислите,че навсякъде другаде не бихте се заразили?И ако безсимптомните случаи са повече,аз мога да кажа,че 50% са го изкарали без да разберат.Вижте,фитнесите са доста по-НЕрискови обекти,отколкото тези,които са отворени в момента и се пръскат по шевовете !
19
3
 
16
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Познавам един,който всеки ден плюска пържоли и не е пропуснал ден без фитнес.Сега е останал само на пържоли и затова щял да протестира,че бил надебелял,щото му затворили фитнеса.
18
8
 
27
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Дрън дрън. Фитнесите са отживелица. За какво да се бутам в затворено място пълно с потни хора вместо да тренирам вкъщи. Има достатъчно много онлайн места с треньо и инструктори, които помагат. Има и безплатни приложения. Фитнес инструктора е вече изчезваща професия. Време е да го осъзнаете.
17
4
 
19
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
И защо някой фитнес-лиг-льо ще трябва да се грижи за моето (не)затлъстяване?
16
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Девизът на фитнес батковци и каки е "Да превърнем всяка мозъчна клетка в мускулна такава!" . Ходи ли на фитнес - не е читав в тиквата, НАУЧНОДОКАЗАН факт!
15
2
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Всеки сам да...мисли;има два крака и да ходи пеш по 6 -7 километра на ден.Сутрин вместо да се надумка с...турска закуска,първо да направи 10-сет минутна...физзарядка и да пие чаша нормална вода.Да се движи на вън колкото се може повече,застояването е...вредно.Фитнеса е хубаво нещо,но ако няма къде,прави всичко сам,пак ще има...резултат.
14
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеизвестно е, че вирусът тръгна от ресторантите и фитнес залите! ЗАТВАРЯЙ И ЗАКРИВАЙ!
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Муаххахахаххахах, тия тотално изтрещяха :))))
12
3
 
19
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Айде сега,като че ли целия народ се е юрнал мускули да прави,та без това не можело.Българите сме една от най-затлъстелите нации в Европа и с фитнеси и без.Да се отворят повече спортни зали и особено децата редовно да спортуват,а не само нацепени батко да ми се жалват,че щели да надебелеят без фитнес.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей това е симбиоза, едните предлагат угояване, а другите отслабване. И са заедно на протест срещу държавата, която пък предлага единствено КОВИД и домашен затвор.
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да тренира, може и вкъщи да го свърши - лицеви, кормни, лост, клекове и прочее. Фитнесите за стойкаджии и псевдо ***, които ходят там да се снимат, за да трупат лайкове. КОнчина за фитнес залите, които печелят допълнително чрез продаване на анаболи, съсипващи човешкия организъм!Фалит и за ресторантите, продаващи долнопробни продукти с изтичащ срок на гоност и крайно съмнително качество, но за сметка на това на ПРОевропейски цени, укривайки данъци и такси!
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Във вкъщи няма как човек да разположи всички уреди, но който иска да тренира отново може да си направи нещо като зала в тях.