Арестуваните на протестите в подкрепа на Навални все повече

Колко души се събраха на демонстрациите в Русия?
Обновена: 23 яну 2021 16:20 | 23 яну 2021 16:20, Веселина Йорданова
202
Арестуваните на протестите в подкрепа на Навални все повече
Снимка: БГНЕС

Над 1090 души са задържани в Москва и в други руски градове на неразрешени от властите протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, включително съпругата му Юлия, предаде Ройтерс, която се позова на независимия медиен проект ОВД-Инфо.

Още по темата
По данни на вътрешното министерство в центъра на Москва на демонстрация са се събрали около 4000 души.

Акциите в подкрепа на Навални започнаха в няколко града на руския Далечен изток.

Информацията за броя на задържаните тепърва ще се уточнява. В региона най-многоброен бе протестът във Владивосток, където се събраха около 3000 души.

По улиците на Южно-Сахалинск излязоха около 400 души, в Хабаровск – над 200, в Якутск – 50 при температура минус 50 градуса. Протести в подкрепа на Алексей Навални са планирани на територията на цялата страна. Демонстрацията в центъра на Москва започна в 14ч. местно време (13 часа българско).

Преди това властите предупредиха, че участието в протестите е незаконно и че ще предприемат всички необходими мерки за опазването на обществения ред, предаде БНР.

В навечерието на протестите някои от поддръжниците на Навални бяха арестувани, други - глобени, на трети бяха връчени предупредителни протоколи. Пресаташето на опозиционера Кира Ярмиш беше осъдена на 9 денонощия арест заради призивите й за участие в протестите.

Активистът Георгий Албуров получи 10 денонощия, а юристът на "Фонда за борба с корупцията" Любов Собол беше глобена с 250 000 рубли или около 3300 долара. Арестувани бяха десетки координатори на регионалните щабове на Навални.

Кметът на Москва Сергей Собянин нарече протестите недопустими и обеща полицията да осигури необходимия ред. Той определи като особено цинични опитите за въвличане в протестните акции на непълнолетни.

Федералната служба за надзор на информационните технологии и масовите комуникации започна да блокира информацията за протестите в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
2
 
6
 
! Отговори
Тервел преди 3 години
Какво да спечели един блогър. В щатите това е не възможно. Русия пак показа е че е по либерална от тях.Там не си ли на 70 не можеш да се кандидатирам за президент точно сега.
159
6
 
6
 
! Отговори
А бе преди 3 години
На Путин са му построили чуден дворец.Защо обаче хейтърчетата,дето се пените половин година, не снимахте острова на Борисов и да го публикувате! Тогава ще е ясно каква е разликата в пристрастията ви за мутрите.Явно руските олигарси не са...
158
11
 
4
 
! Отговори
ПУТИН СЕ ОС РА преди 3 години
Един Навални , го извади от релси...ха,ха,хаааа..ПОКАЗА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ , КАК НЕ ГО Е СТРАХ ОТ АЗИАТСКОТО ДИКТАТОРЧЕ...ХА,ХА,ХААА
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше едно време един виц. Американецът попитал руснака: Вие сте богата на суровини държава, защо колите ви са толкова ска.пани?Руснакът мислил, мислил, пък казал: А вие защо сегрегирате ***?Ha ha ha.
156
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 171 гостАко в щурма на Капитолия имаше и не три нямаше да има нито един убит!Доказателството е щурма на Капитолия в Уисконсин през 2011 от страна на хиляди привърженици на демократите и нито един убит!Между другото Нанси Пелоси подстрекаваше и оправдаваше щурма на щатският конгрес в Уисконсин,били борци за свобода и равноправие!
155
5
 
1
 
! Отговори
Alan Jackson, певц:) преди 3 години
Ако *** щурмуваха Капитолия, вероятно щяха да бъдат спряни още докато си го представяха в гетото. :)А на вас в Русия ви пожелавам президент-калмик :)))
154
6
 
3
 
! Отговори
Анастасiя:) преди 3 години
Разстреляна, разчленена, залята с киселина и запалена. Само на 17 и само, защото се е родила принцеса. Ай, ай, ай. :)Е, християните не вярват в прераждането, но вярват в безсмъртието на душата. :)И не ми казвайте, че за всичко са виновни болшевиките. Те са от вашето проклет, гн.усно руско коляно.
153
1
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
козяците да се съсредоточат на този хипотетичен въпрос.
152
2
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Пак ще попитам, ако в щурма на капитолия участваха чернокожи, дали щяха да разстрелят само 4 човека или щяха да използват бойно запалимо вещество или картечници, А ?
151
1
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Простите *** от тази медия защо толкова избирателно премахват някои коментари без нито една нецензурна дума ??? И оставят други, с много такива. Включително и мои. Клоуни.
150
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е народ, който с удоволствие се оставя да бъде репресиран, защото го мързи, та го боли. Това е народ, който гладува в най-богатата на суровини държава на света, защото почва да пие от сутринта. Това е народ, чийто жени станаха за смях в целия Интернет с клипчетата си "Как да се оженим за европеец или американец".Демокрацията изисква малко усилия. Да работиш по 8 часа на ден без да мечтаеш да се напиеш като сви.ня. Да изпереш и сготвиш на мъжа си без да си мечтаеш как ще се е.беш с богаташ.
149
14
 
5
 
! Отговори
:) преди 3 години
Разликата между арестите във Вашингтон и арестите в Русия е следната: ВБП САЩ - 20 трилиона, ВБП - 2 трилиона. САЩ - благоденстващо население, готово да защити начина си на живот и управляващите. Русия - население на границата на хуманитарната криза, удържано единствено с полицейски мерки.Има и една друга разлика. Никой гражданин на САЩ не иска да емигрира в Русия. А за руснаците най-големият успех в живота е да емигрират на запад, дори и в бедна България.А дано ви просветне, таварищи.
148
11
 
6
 
! Отговори
до Българин преди 3 години
Това е народ, който е репресиран вече 100 години.Това е народ, където няма семейство, което да не е дало жертва на репресиите.Едва сега започват да се събуждат.Поклон и на тези, които излязоха.Дай боже да се събудят.
147
11
 
5
 
! Отговори
Анастасiя:) преди 3 години
Разстреляна, разчленена, залята с киселина и запалена. :) Повтарям си го всеки път, когато видя, чуя или се сетя за нещо, свързано с тази покв.арена, мръс.на държава, населена със сви.не.Не ми отговорихте от руското пасольство вярвате ли в прераждането. :) Защото нагледно ще ви покажа, че прераждането съществува. :) А и духът на тате най-после ще се успокои. :)
146
3
 
12
 
! Отговори
Чичо сам преди 3 години
само попитам колку арестуваните на протестите в подкрепа на Трамп? Колко хиляди войниците има сега в Фашингтон?
145
12
 
5
 
! Отговори
GG преди 3 години
До БългаринБоли те за падението за Россия, а ? Това беше 1вият ден :)
144
9
 
14
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Като гледам кадрите от камерите ... слаба работа е днешния протест. Някакви промити тинейджъри ги питат западните медии и те викат "да, искаме промяна и за това сме тук". Ама едва ли мозъка им стига за нещо повече от това изречение.Иначе няколко хиляди човека на многомилионна Москва е смешно като цяло.
143
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато трябваше да съобщават за умрелите от КОВИД деляха на десет.Когато трябваше да съобщават за броя на протестиращите срещу Путлераста, деляха на десет.Блатна статистика.
142
5
 
3
 
! Отговори
GG преди 3 години
До 159Както и чу, са се гасили токове и са се спирали телевизии :) Демокрация :)
141
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До GGИ аз го гледах. Както си говореше пред някакви хора просто полицаите разбутаха кръга и я отведоха. Сатрапите червени долни. Да не ми обясняват, че това били "млади момчета, които не разбрали какво правят". Това е Путлерюгенд.