Захариева осъди арестите в Русия, според Нинова това е вътрешен проблем

Десетки се събраха на демонстрация и пред руското посолство в София
Обновена: 23 яну 2021 17:39 | 23 яну 2021 17:38, Веселина Йорданова
484
Захариева осъди арестите в Русия, според Нинова това е вътрешен проблем
Снимка: БГНЕС

Осъждаме арестите на мирни демонстранти, подкрепящи Алексей Навални в цяла Русия, и призоваваме да бъдат незабавно освободени.

Още по темата
Свободата на мирен протест трябва да бъде зачитана. Това написа в профила си в Туитър Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също коментира казуса със задържането на руския опозиционен лидер:

“Това е вътрешен проблем на Русия. На г-н Навални трябва да се гарантират правата и честен съдебен процес. От там нататък зависи от съдебната система в Русия“.

Днес протести в подкрепа на Навални има в много руски градове.

Десетки души се събраха на демонстрация и пред руското посолство в София, предаде БНР.

"Единственото оръжие на Алексей Навални е истината. А в Русия за истината се арестува. И ако правим аналогия с България, нашето мото е "Гледайте Русия и се сещайте за България", заявиха участници в акцията.

Протестът в София беше организиран от руския опозиционер Евгений Чупов, който преди година потърси политическо убежище в България. В подкрепа на Навални пред посолството дойде и лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

Над 120 руски граждани се събраха и пред генералното консулство на страната си и във Варна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените *** и руски петоколонници се гърчат и не смеят да кажат нищо срещу господаря си, че зер ще играе нагайката....Ха ха ха
388
12
 
14
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До петолъчник 421Да се чете , че комунистите ни лишиха от собственост, въведоха жителството, което е модерна форма на крепостничество, колхозниците ни караха да продаваме продукцията си под себестойността си на СССР, имаше опашки за всичко, включително за хляб, опасаха границите с телени мрежи, въведоха открит лист за пътуване до пограничните райони, забраниха ни да пътуваме в чужбина...Въобще прелест!
387
7
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До петолъчник 426Алоу, ушанката, та казваш, че предците ти са били капиталисти, а комунистите са изчистили дървениците?Я ми кажи, как така си още жив?И как така в държавите, където не е имало комунизъм, са се справили с дървениците без помощта на комунистите?
386
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Над 2500 души са задържани при протестите в Русия '' ..................... а Резидента мълчи ли мълчи като комунист на разпит ... за другарката Нинова е просто 'вътрешен проблем' тука БСП при приближения и резидент доказаха, че не са мръднали на милиметър от комунистическо-съветското мислене, че подкрепата за протестите в България са били просто политическа игра продиктувана от личен интерес
385
3
 
6
 
! Отговори
Мастер преди 3 години
До МаргаритаТы, дурочка, ни в коем случае ни русская! Ты просто элементарный провокатор! Никакой русский не станет хаят так по своей Родине!
384
11
 
8
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Аз много харесвам Захариева. За мен тя е може би най-зрелият политик в България. На президентските избори бих гласувал за нея.
383
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 423Хайде да не се обиждаме на прарадители! Щото ще ти *** прародителите! Чели Ницше! Там им е грешката! Може би и Кафка? Дядо ми и баба ми са следвали в Германия. Прадядо ми е имал автомобил с американец шофьор, когато Фердо Бисексуалният се е возил на ландо! А сифилисът е ерадикиран в БГ след 9.IX.1944 и познавам големия лекар, извършил това. Дървеници имаше в пътническите вагони! Всичко това при комунистите го изчистиха. Не успяха с фашистите, много малко от тях изпищяха!
382
12
 
15
 
! Отговори
Руски мааши преди 3 години
Поредната покупка на Путин от България след Болен Сидеров, *** Нинова е и льотчика президент...Какво се чудите на глупостите на Радеф. Да е жив и здрав ген. Решетников, добра работа е свършил.
381
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 418Информационно затъмнение има в главата ти! Бил съм на големи разстояния от Москва. Как живеят ли? В дачных поселков живут многие. Навсякъде ловят десетки ТВ програми. Аз тук сравнявам нашите муньовци-послушковци с Канал 1, Россия 24, Планета и още 5. И какво - Хекимян срещу Н.Михолков!Бил съм там, за разлика от теб.
380
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМощно селско стопанство ли? Че по времето на Тошо беше съсипано селското стопанство - нали приоритетът беше да ставаме "нация техническа". Ама само от СИВ ни купуваха нефелните "индустриални" продукти. Хайде стига басни! Ако твоите прародители са били въшкави, гладни и болни от сифилис, моите са завършили европейски университети, ходили са във Виена на опера и са четяли Ницше, като образования елит на Европа. Шумкарите съсипаха всичко това и докараха злобната алчна селяния на власт.
379
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 416"Русофили, русофоби..... това са просто празни наречия!"Малей, някой не е стъпвал в час по български! Откога тези думи са наречия? И формата "преценят" е диалектна. Първо да се научим да употребяваме книжовния език, пък после да пишем мнения, а?
378
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 412Грешка, изкараха ни от неолита, глада, безчинствата на фашагите, въшките, дървениците, сифилиса и създадоха държава като слънчице, за 30 години достигнала технически прогрес, мощно селско стопанство и 26 място В СВЕТА по БВП/на глава от населението. Което беше тотално ограмотено. Сбезплатно медицинско обслужване. Братушките ни дадоха много техника, горива, концесията в Коми, образование на десетки хиляди младежи. И бяха наш огромен пазар!А ти рупай полски домати!
377
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 411Че тя в момента си е затънала в нищета Русията - ако не си роднина на Путин и шайката разбойници около него. Хайде стига евтина пропаганда, мина това време.
376
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТКоя Москва - частната собственост на олигарсите ли? Това Русия ли е? А случайно да си бил някъде малко по-настрани от големите градове? Там как живеят знаеш ли? И какво информационно затъмнение е?
375
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 414Русофили, русофоби..... това са просто празни наречия! Има хора които преценят ситуацията трезво, а други които живеят в емоции, омраза, лудост и т.н. България е свободна държава и заслужава най-доброто, а не една крайна позиция. Но, не знам дали ме разбирате.....
374
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мишо"116 не съм чул за безследно изчезнали в Беларус."Ми като си вреш главата само в руски сайтове никога няма да го чуеш. 116 беше преди месес вече може да са и 156. Вие защитавате чудовища.
373
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"не знам какви наркотици вземате но в България хората си имат мозъци и умеят да мислят."Да, в България хората имат мозъци, но това не се отнася за българските русофили.
372
2
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
До Анонимен - 116 не съм чул за безследно изчезнали в Беларус. Там също не са чували!Ако във вашия вестник го пише, то четете си го!
371
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КромуелНе, през 1944 г. товарищите и братушкоте "освободители" ни върнаха в каменната ера и оттогава не можем да издрапаме.
370
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Маргарита - не знам какви наркотици вземате но в България хората си имат мозъци и умеят да мислят. Всичко това, което пишете е плод на вашата фантазия и нищо повече.Войната в Украйна е в следствие на преврата иницииран от ЦРУ и приятели, а марионетното правителство в Киев сега дори няма право на глас.Това ли искате да бъде вашата Русия, разкъсана от война, преврати затънала в нищета и бедност или вие просто не сте рускиня, а поредния провокатор?!